Tyskland

Studér i Tyskland

Videregående Uddannelse i Tyskland

Flere af de bedste universiteter i verden findes i Tyskland, såsom Heidelberg Universitet (Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg, der blev grundlagt i 1386), Freiburg Universitet (grundlagt i 1457), Münchens Tekniske Universitet (Technische Universität München) og Max Planck Instituttet for Evolutionær Antropologi i Leipzig. Hovedparten af ​​Tysklands universiteter er offentlige og kræver i øjeblikket studieafgifter i omegnen af 60 euro per semester.

Undervisningen fremhæves mere på tyske universiteter end forskning. Forskning er fokuset for uafhængige institutter kendt for deres traditionelle tilgang til socialvidenskab. For studerende, der ønsker at tage en grad i psykologi, antropologi, filosofi eller sociologi, vil konkurrencen om pladserne være hård og være rettet mod studerende, som har vist usædvanligt talent inden for et bestemt område.

En anden type universitet, der er populært blandt internationale studerende er Fachhochschule (FH), Universitet for Anvendt Videnskab. Kurser, der udbydes på en Fachhochschule er designet til at forberede de studerende til beskæftigelse i bestemte erhverv, som ikke er akademisk orienterede, såsom informationsteknologi, sygepleje og erhvervslivet. Tyske stater, og den føderale regering styrer også flere FH'ere, der uddanner studerende, der ønsker en karriere i den offentlige forvaltning. Studerende kan ikke optjene doktorgrader ved en Fachhochschule.

Skoler for kunst, film og musik giver et alternativ til studerende, der ønsker en karriere inden for, mode design, grafisk design og musik. I århundreder har Tyskland ydet et enormt bidrag til kunstverdenen ved at producere store forfattere, kunstnere og komponister som Mozart, Brahms, Hesse, Max Ernst og Nietzsche.

 

At Studere på et tysk universitet

Nogle universiteter tildeler stipendier til studerende til at betale for bøger og leveomkostninger. Men en lov kaldet Bundesausbildungsförderungsgesetz sikrer, at økonomisk dårligt stillede studerende modtager op til 650 euro ($ 860 USdollars) hver måned for de fire eller fem år, det tager at færdiggøre en bachelorgrad. Typisk vil halvdelen af ​​dette beløb skulle tilbagebetales til regeringen som et rentefrit lån.

Undervisningssproget er generelt tysk, så de studerende, der ønsker at gå på et tysk universitet skal have tilstrækkelig kendskab til det tyske sprog.

 

Tyske Visum for internationale studerende

For korte ophold på op til tre måneder (studerende, som tager sommerkurser, for eksempel), er et Schengen-visum nødvendigt for at forblive i landet. Eleverne skal være opmærksomme på, at de skal forlade Tyskland i slutningen af ​​de tre måneder, hvis de vælger at få et Schengen-visum, og bør planlægge herefter de anvender denne type visum.

Nationale visumer er nødvendige, hvis man planlægger at bo der længere end tre måneder. Eleverne bør gøre det klart, hvorfor de har behov for et nationalt visum og gøre det klart på formularen, om de er ved at afslutte en doktorgrad eller indskrives på en fuld uddannelse. Derudover vil de skulle skaffe følgende dokumenter, før de studerende kan ansøge om et visum: optagelsesbekræftelse, sygesikringsbevis, resultater af optagelsesprøve, og bevis på, at du kan tale og læse tysk eller at du planlægger at tage tysk sprogkurser som en del af dit studie.

 

Hvorfor studere i Tyskland?

Tyskland er af flere internationale uddannelsesgrupper blevet udnævnt som et af ​​de bedste lande for studerende, der ønsker at studere i et andet land end deres eget. Herudover skal det bemærkes at studieafgiften i Tyskland er minimal eller ikke eksisterende, hvilket naturligvis gør landet endnu mere attraktiv for studerende, der ønsker at gå i skole i udlandet.

Om Tyskland

Firs millioner borgere gør Tyskland det mest folkerige land i EU. Tyskland betragtes som den største politiske og økonomiske magt i Europa, og har den fjerde største økonomi i verden. Da landet er omgivet af Polen, Danmark, Østrig, Frankrig og Schweiz, er Tyskland er også hjemsted for et stort antal indvandrere og har en etnisk sammensætning der er 80 procent tysk, to procent polsk, fem procent Mellemøstlig, fire procent tyrkisk og to procent asiatisk. Folk over hele verden tiltrækkes af Tysklands høje levestandard, omfattende universelle sundhedspleje og deres sociale sikkerhedsnet samt den fortsatte økonomiske stabilitet selv gennem den seneste globale recession.

Med genforeningen af Øst-og Vesttyskland i begyndelsen af 1990'erne, blev Berlin Tysklands hovedstad igen, mens byen Bonn, hovedstaden i Vesttyskland, fik den usædvanlige status som føderal by (Bundesstadt). Tyskland er et repræsentativt demokratisk, føderal, parlamentarisk republik med et politisk system, der opererer under de retningslinjer, der er beskrevet i  et forfatningsmæssigt dokument fra 1949 kaldet Grundgesetz.

 

Vigtige Fakta om Tyskland

  • De seksten delstater, som Tyskland består af. har hver sin egen forfatning.
  • I 2002 introducerede Tyskland euroen, samt euroens pengepolitik efter reglerne udstedt af Den Europæiske Centralbank, der ligger i Frankfurt.
  • De bidrag, tyskerne har gjort inden for videnskaber som matematik og teknologi, kan ikke understreges nok. Genier som Einstein, Max Planck, Herman von Helmholtz, Johannes Gutenberg, Gottfried Leibniz og Carl Gauss er blot nogle af de tyske forskere, der har leveret berømte opfindelser som den første automatiske digitale computer, trykpressen og matematiske beregninger, der banede vejen for udviklingen af moderne telekommunikation.
  • Hvis du har brug for at ringe til politiet i Tyskland, skal du ringe 110, og hvis du har behov for en ambulance, skal du ringe 112.
  • Tyskland er en af verdens mest teknologisk avancerede producenter af kul, jern, cement, stål, maskiner, køretøjer og kemikalier. Landet har også større investeringer i grøn energi, herunder særligt solenergi og brug af vindmøller til elektricitet.
  • Tysklands mest populære turistattraktioner er de bayerske alper, Schwarzwald, landets gamle slotte og hovedstaden Berlin, som stadig viser nogle af de barske levevilkår fra den Østtyske besættelse.


Tyskland 's Climate

Eftersom landet er beliggende mellem det kontinentale klima i Østeuropa og oceaniske klima i Vesteuropa, har Tyskland et tempereret klima, der påvirkes af en forlængelse af Golfstrømmen kaldet den Nordatlantiske strøm. I gennemsnit får det meste af Tyskland omkring 790 mm regn om året, som falder regelmæssigt over hele året. Somrene er varme og vintrene er generelt milde, med temperaturer der går fra 26 grader i sommermånederne til -1 grad i vintermånederne.


Religion i Tyskland

Omkring 60 procent af tyskerne tilhører den evangeliske kirke, der hører til den kristne tro. Tredive procent af de kristne tyskere er katolikker og 30 procent er protestanter. En stor procentdel - næsten 30 procent - af tyskerne kalder sig selv ateister eller agnostikere. Størstedelen af de ikke-religiøse mennesker, bor i det østlige Tyskland og større byer som München, Frankfurt og Berlin.

 

Sprog i Tyskland

Tysk er naturligvis det officielle sprog i Tyskland, men mange tyskere er ret flydende i engelsk. Faktisk har undersøgelser vist at 65 procent af tyske statsborgere er tosprogede eller har en tilstrækkelig, hvis ikke perfekt, evne til at forstå og kommunikere på flere sprog. Dette skyldes at Tyskland deler sine grænser med så mange andre lande, hvilket gør det nemmere for tyskere at besøge en række kulturelt forskellige regioner.

Tysk er ikke det nemmeste sprog at lære og det har et par "finurligheder", som udenlandske studerende ofte har svært ved at tilegne sig og huske at bruge når de skal skrive eller tale tysk. For eksempel skrives det begyndelsesbogstavet i alle navneord med stort, og de er desuden opdelt i hankøn (der), hunkøn (die) og intetkøn (das). Derudover, defineres brugen af artikler efter en række forskellige kasus, herunder akkusativ, dativ, genitiv og nominativ.

Skoler

Skoler og universiteter i Tyskland

Online skoler og universiteter i Tyskland