Keystone logo
Belgien

Studer Master i Belgien 2024

Studer i Belgien

Belgien ligger i Vesteuropa, med grænser på Nordsøen, Frankrig, Tyskland, Luxembourg og Holland. Hovedstaden Bruxelles er beliggende i midten af ​​landet og er hovedkvarter for mange vigtige europæiske organisationer, herunder Den Europæiske Union, Europa-Kommissionen og Den Nordatlantiske Traktats Organisation (NATO). Ud over chokolade og øl, er Belgien, berømt for at have den første avis i verden, der blev trykt i Antwerpen.

Klima

Grundet Belgiens lille område, klimaet er relativt ensartet i hele landet. Den overordnede klima er tempereret, med milde vintre og kølige somre og en typisk dag er noget regnfuld og overskyet. Terrænet inkluderer flade sletter, bølgende bakker og bjerge.

Kultur

Belgien er kendt for legion af kulturelle aktiviteter og sportsbegivenheder til rådighed, især i Bruxelles. Studerende vil finde arrangementer og spillesteder for musik, maleri, teater, film og andre kunstarter. Mange arrangementer som koncerter og konferencer har reduceret priser til rådighed for de studerende.

Leveomkostninger

Leveomkostningerne for studerende i Belgien er forholdsvis lav. Ud over undervisning og gebyrer, kan eleverne forvente at bruge omkring € 800 per måned på leveomkostninger, med omkring halvdelen af ​​det at gå til boliger. Uanset nationalitet, der fuldtidsstuderende lov til at arbejde til at afholde omkostninger. Studerende fra lande uden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS), kan være forpligtet til at indhente en arbejdstilladelse.

Skift valuta

Grundlæggende månedlige leveomkostninger

 • Lej i fælles lejlighed

  414
 • Andel af forsyningsselskaber

  64
 • Internetabonnement

  49
 • Lokal transport

  49

Eksempel på livsstilsomkostninger

 • Fastfood -kombination

  10
 • Biografbillet

  12
 • Pint lokal øl

  4

Om Belgien

Higher Education

Højere læreanstalter i Belgien tilbyder bachelor-, master-og ph.d.-grader. Belgien har to typer institutioner for videregående uddannelser:

Universitetsuddannelse udbydes af universiteterne, og omfatter uddannelse i et udvalgt disciplin sammen med videnskabelig forskning.
Ikke-universitære videregående uddannelser omfatter både professionshøjskoler og kunstakademier. Professionshøjskoler forberede eleverne til bestemte erhverv. Kunstakademier undervise teori og praksis i forskellige kunstarter.
Mange kandidatuddannelser kurser bliver undervist på hollandsk eller fransk, og nogle programmer og kurser bliver undervist på engelsk.

Hvorfor studere i Belgien?

Belgien ligger i hjertet af Europa, kun en kort toget ride væk fra store kulturelle byer som Paris og Berlin. Som en korsvej i Europa, er Belgien kendt for sin multikulturalisme og imødekommende holdning til internationale studerende.

Belgisk højere læreanstalter er anerkendt i hele verden af ​​både erhvervslivet og videnskabelige kredse for deres høje kvalitet. Belgien har endvidere både en høj livskvalitet, herunder lavt undervisning, fremragende sundhedsvæsen og et robust offentligt transport netværk.

Universiteter

Belgien har seks universiteter, der dækker masters grader i alle studieretninger, som økonomi, teknik, sprog og psykologi.

Belgiens 21 professionshøjskoler tilbyder kandidatuddannelser i otte områder: agronomi, brugskunst, økonomi, paramedicinsk, samfundsvidenskabelig uddannelse, teknologi og oversættelse & tolkning.

Belgien har også 17 kunstakademier, der tilbyder kandidatgrader i en af ​​fire overordnede områder: kunst, musik, scenekunst og tv teknikker.

Undervisning og Program Varighed

Undervisningen i 2012-2013 på universiteter for studerende fra EU-lande er 835 €. Studerende fra ikke-EU-lande betale ekstra gebyrer for € 2000 ved at 4000 € afhængig af deres program for undersøgelse og universitet.

Undervisningen på professionshøjskoler og kunstakademier er lavere. Den 2012-2013 undervisning for en kandidatuddannelse er 351 € hvert år, bortset fra det sidste år, hvilket er 455 €. Igen kan yderligere gebyrer for studerende fra lande uden for EU. Den specifikke institution kan give oplysninger om disse ekstra gebyrer.

Kandidatuddannelserne er 1 år (60 point), eller 2 år (120 point), afhængig af fagområde. Desuden kan de studerende, der allerede har en kandidatgrad få en supplerende kandidatuddannelse med et minimum på 60 point i et specialiseret erhverv.

Studieår

Det akademiske år omfatter tre betingelser. Den første periode begynder i midten af ​​september og løber gennem slutningen af ​​december, efterfulgt af eksamener i januar måned. Det andet led begynder i starten af ​​februar og løber selv midten af ​​maj, efterfulgt af eksamen i slutningen af ​​maj eller begyndelsen af ​​juni. Den tredje periode løber over sommeren. Studerende, der ikke eksamener kan generobre dem under en session, der løber fra midten af ​​august til midten af ​​september.

Post-Graduate Muligheder

Internationale studerende, der opnår en kandidatgrad i Belgien kan arbejde for et belgisk selskab efter endt uddannelse. Men retten til at arbejde er ikke automatisk, så de studerende bør tjekke de gældende love, hvis de får tilbudt en stilling. På et minimum, kan eleverne være forpligtet til at indhente en arbejdstilladelse, dette gælder for studerende fra både EU og ikke-EU-lande.

Studerende, der ønsker at fortsætte deres studier, kan blive optaget på en ph.d.-program og deltage i en forskergruppe efter at have indhentet deres mastergrad i Belgien.

Visumkrav

Studerende fra EU / EØS-lande ikke behøver visum for at studere i Belgien. Studerende fra andre lande kan kræve et visum, men da kravene varierer for de enkelte lande, bør potentielle studerende kontakte den belgiske ambassade eller konsulat i deres hjemland.

Health Insurance

Ikke-EU-studerende, der ikke har en sygeforsikring fra deres hjemland, der dækker et ophold i Belgien er forpligtet til at deltage i en "mutuelle" til at modtage sygehjælp. Studerende fra EU-landene skal have en europæisk sygesikringskort fra deres hjemland, og dette kort giver dem mulighed for at deltage i en mutuelle under de samme betingelser som en belgisk statsborger.Sygesikring koster omkring € 50 per kvartal for hver person og skal betales i løbet af undersøgelsen.

Tips

Da franske og hollandske er de sprog valg for undervisning i Belgien kan potentielle studerende til nogle kandidatuddannelsen være forpligtet til at videregive en hollandsk eller fransk sprogeksamen. For specifikke krav, skal eleverne spørge den institution, de er interesseret i at deltage. De fleste institutioner tilbyder ekstra undervisning til studerende, der har problemer med sproget i undervisningen.

Selv om omkostningerne ved at studere i Belgien er lav, er der stadig mange legater og stipendier til rådighed for studerende på kandidatuddannelser, der har brug for yderligere hjælp.