Keystone logo
Frankrig

Studer Master i Frankrig 2024

Studer i Frankrig

Frankrig er en af de vigtigste brikker i europæisk politik og økonomi. I kraft af sin position som bindeled mellem Den Iberiske Halvø og det europæiske kontinent, har Frankrig længe været et kulturelt omdrejningspunkt i Europa. Særligt Paris ses som noget af det ypperste inden for ​​modebranchen, og parisiske modehuse er blandt de mest indflydelsesrige i verden. Landet har også produceret nogle af verdens mest anerkendte forfattere, herunder navne som Rousseau og Voltaire. Frankrig var desuden en af de bærende kræfter i indsatsen for at forene Europa og danne EU.

Udover kultur, er Frankrig også kendt for sine kulinariske traditioner. Over 250 forskellige oste stammer fra landet, og vinelskere ved, at franske vine er både delikate og velsmagende.

Uanset om du overvejer Frankrig for sin kulinariske arv, kunstneriske flair eller blot fordi du ønsker at opleve kulturen i et andet land, vil du finde en række årsager til at netop Frankrig vil virke tiltalende. Da Frankrig appellerer til så mange udenlandske studerende, er livet på universitetet rig på kulturel mangfoldighed. Det er nemt at finde kulturelt berigende oplevelser overalt i Frankrig. Museer, særligt i Paris, giver EU-borgere, der er studerende og under 26 år, gratis adgang. Desuden giver et studiekort adgang til rabatter på transport, mad og underholdning.

Klima i Frankrig

Frankrig har et mildt klima, der er stærkt påvirket af Middelhavet. De behagelige temperaturer, der præger landet året rundt og de mange solskinstimer betyder gode muligheder for at tilbringe tid udendørs. I bjergene, vil du finde masser af sne, der giver mulighed for skiture over weekender, mens Nice og Cannes giver mulighed for at svømme i havet fra det tidlige forår. I sommeren vil man opleve varmt strandvejr i store dele af landet, mens bjergene tilbyder køligere, komfortable temperaturer til en vandretur.

Leveomkostninger

Leveomkostningerne i Frankrig er på niveau med dem man oplever i de fleste europæiske lande. Men Paris, hvor mange af top universiteterne er placeret, har betragteligt højere leveomkostninger. Det kan desuden være vanskeligt at finde en bolig i Paris grundet den store efterspørgsel. Hvis du ved, at du vil studere i Paris, så sørg for at finde din bolig tidligt i forløbet, før kapløbet om boliger starter i starten af efteråret.

Mange studerende vælger at bo i Cité Universitaire Internationale de Paris, et større boligkvarter i det sydlige Paris. Der er begrænsede pladser, så hvis du ønsker at bo her, kan det være nødvendigt at du ansøger om en plads allerede et år før du planlægger at skulle flytte.

Hvis du vil studere uden for Paris, vil du sandsynligvis finde subsidierede boliger på campus eller i nærheden af ​​universitetet designet specielt til udenlandske studerende. Det nationale velfærdskontor for studerende (CNOUS) støtter også kollegier for udenlandske studerende, som kan være en mulighed for billige boliger.

Skift valuta

Grundlæggende månedlige leveomkostninger

 • Lej i fælles lejlighed

  459
 • Andel af forsyningsselskaber

  57
 • Internetabonnement

  30
 • Lokal transport

  61

Eksempel på livsstilsomkostninger

 • Fastfood -kombination

  10
 • Biografbillet

  12
 • Pint lokal øl

  6

Om Frankrig

Higher Education i Frankrig

Frankrig er i øjeblikket den fjerde mest populære studie destination i verden, og det er ikke så mærkeligt med den interessante kultur, højt rangerede universitetsverden og den lave pris på denne kvalitetsundervisning. Hvert år rejser godt og vel 300.000 studerende til Frankrig med det ene formål at studere.

Uddannelsessystemet i Frankrig, kan være lidt forvirrende. Systemet er ved at blive standardiseret i et system, der består af tre niveauer, hvilket vil gøre det lidt nemmere at forstå. I dag vil bachelorstuderende begynde med at studere en licens, hvilket svarer til en bachelor grad. Dette efterfølges af en uddannelse på kandidatniveau. Det endelige uddannelsesniveau er en ph.d. Licensen tager tre år at gennemføre, og kandidatuddannelsen tager to år. En ph.d. tager som regel yderligere tre år.

Frankrigs universiteter er statsfinansierede, så omkostningerne ved uddannelse er ikke høje. Forvent at bruge ca. 200-400 euro om året, afhængigt hvilken uddannelse, og hvilket universitet du vælger at studere på. Undtagelsen fra dette er franske handelshøjskoler. De fleste handelshøjskoler er privatejede, og undervisningen kan koste over 15.000 euro om året.

Frankrig har temmelig åben tilmelding for første års bacheloruddannelser. Men efter det første år, vil de studerende være nødt til at bestå en række eksaminer, som kan være stærkt konkurrenceprægede, for at kunne få en plads på et universitet. Landet har også en gruppe af selektive skoler kaldes Grandes Ecoles, hvor kun udvalgte studerende kan gå. Disse skoler har selektive optagelsesprøver, højere brugerbetaling og mere prestige.

Det akademiske år i Frankrig begynder i slutningen af ​​september, og forårssemesteret starter i begyndelsen af ​​februar. Ferie afholdes over jul og nytår, samt Allehelgensdag og påske. De fleste skoler har også en ferie i løbet af foråret og tre måneders sommerferie.

Efter afslutningen af uddannelsen, fortsætter mange studerende på videnskabelige uddannelser. Disse programmer varer mellem en og tre måneder, og kan subsidieres gennem et legat, der er sat i verden til netop dette formål. Legatet dækker rejse-, undervisnings-, og leveomkostninger.

Visumkrav

Hvis du kommer til Frankrig for at studere, fra et andet land i EU, vil du ikke være nødt til at ansøge om en studentervisum. Hvis dit hjemland er uden for EU, skal du derimod have et før du rejser ind i landet. De kan erhverves gennem et fransk konsulat. Dit visum vil tjene som bevis på din opholdsstatus i løbet af dit første studieår. Efter et år, vil du være nødt til at ansøge om et Carte de Sejour. Du skal desuden huske at registrere dig hos det lokale immigrationskontor senest 30 dage efter din ankomst til landet.

Tips

På grund af de lave undervisningsafgifter og den høje interesse fra internationale studerende, bør du bestemme dig og planlægge dine studier i Frankrig så tidligt som muligt. Optagelsen til universiteterne vil ikke nødvendigvis være et stort problem, hvis du skal være første-års studerende, men at finde bolig og få dine papirer i orden tager noget tid. Hvis du har brug for økonomisk hjælp, bør du også ansøge om nogle tilskud og legater.

I Frankrig har du mulighed for at studere i haller, der engang husede navne som Sartre, Durkheim eller Marie Curie. Ansøgningsprocessen til universiteterne og at arbejde sig igennem bureaukratiet kan være skræmmende, men i sidste ende vil du modtage en uddannelse af høj kvalitet til en overraskende overkommelig pris, hvilket gør indsatsen det hele værd.