Keystone logo
Japan

Studer Master i Japan 2024

Studer i Japan

Japan ligger i Østasien i Stillehavet. Japans nærmeste naboer omfatter Kina, Nordkorea, Sydkorea og Rusland. Japan er faktisk en øgruppe bestående af næsten 7.000 separate øer, men de fire største øer udgør næsten alle af landets landmasse. Hovedstaden, Tokyo, er en af ​​verdens største byer og det omkringliggende hovedstadsområdet er den største i verden med 30 millioner indbyggere. Japan er et højt industrialiseret land, hvor man finder en rig historie, forskellige kulturelle festivaler, fremragende køkken, smukke haver, majestætiske landskaber og betagende bjerge, herunder Mount Fuji, en af ​​verdens mest genkendelige toppe. Landet er også kendt for industrier, der gør nogle af de højeste kvalitet i verden, såsom biler og elektronik.


Klima

Grundet Japans varieret geografi, klima varierer meget på tværs af lokationer, men landet generelt oplever fire årstider. Gennemsnitlige temperaturer i Tokyo er omkring 27 grader C i august og omkring 5 grader C i januar.

Kultur

Japansk kultur er en forskelligartet blanding af gamle østlige traditioner og moderne vestlige samfund. Japan kan prale af en bred vifte af kulturelle udtryk, fra buddhistiske templer går tilbage mere end 15 århundreder til fine japanske porcelæn og smukke træ prints. Desuden er de kvaliteter af japanske animation, poesi, dans og musik er anerkendt i hele verden.

Leveomkostninger

Den gennemsnitlige månedlige omkostninger for en international studerende til at leve i Japan er ca 87.000 ¥ (omkring $ 925 US), eksklusive undervisning.Mindre byer koste omkring 60.000 ¥ per måned og større byer koster omkring 100.000 ¥ yen pr måned.

Skift valuta

Grundlæggende månedlige leveomkostninger

 • Lej i fælles lejlighed

  344
 • Andel af forsyningsselskaber

  45
 • Internetabonnement

  30
 • Lokal transport

  33

Eksempel på livsstilsomkostninger

 • Fastfood -kombination

  5
 • Biografbillet

  11
 • Pint lokal øl

  2

Om Japan

Higher Education i Japan

Japanske videregående uddannelsesinstitutioner omfatter universiteter, junior colleges og gymnasier af teknologi, men kun universiteter award bachelor-, master-, læge-og professionelle grader. Mere end 70 procent af high school-dimittender får en eller anden form for videregående uddannelse.

Hvorfor studere i Japan?

Japanske skoler har ekstremt høje uddannelsesmæssige standarder og er blandt verdens førende inden state-of-the-art-teknologi og forskning. Ud over teknisk købmandskab er japanske universiteter også højt respekteret i andre akademiske discipliner såsom politisk videnskab. Tretten universiteter tilbyder i øjeblikket programmer, der undervises på engelsk.

Japan er yderst åben for internationale studerende, mere end 130.000 udenlandske studerende studerer i landet hvert år.Japan har planer om at mere end fordoble antallet af internationale studerende i 2020 i en del ved at tilbyde flere programmer i engelsk.


Universiteterne i Japan

Japan har 618 universiteter med kandidatuddannelser. Disse universiteter falder i tre kategorier:

 • 86 nationale universiteter
 • 75 offentlige universiteter etablere af lokale enheder
 • 457 private universiteter


Japanske universiteter er blandt de bedste i verden med 13 skoler i top 400 i verden, ifølge 2012-2013 Times Higher Education World University Rankings.

Undervisning og Program Varighed

Undervisningen for kandidatuddannelser løber fra omkring $ 9.000 (US) til omkring $ 15.000 (US) om året. Den japanske regering og japanske universiteter både give mange muligheder for stipendier og lån. Kandidatuddannelser generelt sidste to år, men kan studerende, som ikke er dygtige på japansk nødt til at bruge 1-2 år på at studere sproget, før optagelse på en kandidatuddannelse undervist på japansk. Forberedende sprog klasser er tilgængelige på 66 private universiteter og junior colleges.

Der findes flere typer af internationale studerende i Japan:

 • Privat finansierede udenlandske studerende, som kan anvendes direkte på en japansk skole, når de har fået tilstrækkelige sprogfærdigheder.
 • Studerende, der studerer under den japanske regering (Monbukagakusho) Scholarship program, og det program er meget krævende krav og en langvarig ansøgningsprocessen.
 • Egen-statslige sponsorerede studerende. Japan har aftaler med flere lande for at hjælpe de studerende med en japansk uddannelse, herunder Malaysia, Thailand, Singapore, De Forenede Arabiske Emirater, Kuwait og Usbekistan.

Studieår

Den japanske studieår normalt løber fra april til marts. Der er typisk to semestre, med den første semester løber fra april til september og andet semester løber fra oktober til marts. Sommerferien er normalt slutningen af ​​juli til slutningen af ​​august, vinterpausen er slutningen af ​​december til begyndelsen af ​​januar og spring break er slutningen af ​​februar gennem begyndelsen af ​​april.

Post-Graduate Muligheder

Der er mange muligheder for studerende med kandidatgrader at arbejde i industrien eller forske efter eksamen. I 2010 fandt næsten 8.000 udenlandske studerende i Japan beskæftigelse i Japan efter de dimitterede. Internationale studerende skal have en bestemt jobtilbud, før de kan ansøge om en ændring i residency status fra studerende til beskæftigelse.

Visumkrav

Internationale studerende skal have et visum.Studerende indskrevet i en kandidatuddannelse er berettiget til et kollegium studerende opholdsstatus. Den studerende kan ansøge direkte om visum gennem den japanske ambassade eller konsulat i den studerendes hjemland eller uddannelsesinstitutionen, hvor den studerende har planer om at studere kan lave en ansøgning om at få et certifikat for støtteberettigelse. Når studerende har certifikat for støtteberettigelse, vil de stadig nødt til at indhente visum fra deres hjemland japanske ambassade eller konsulat.

Ud over visum skal udenlandske studerende registrere som udlændinge inden for 90 dage efter ankomsten i Japan på et kommunalt kontor i det område, hvor de bor. Eleverne skal bære deres alien registreringskort med dem på alle tidspunkter, når de får det.

Health Insurance

Internationale studerende er berettiget til at abonnere på National Health Insurance, som dækker omkring 70 procent af udgifterne til medicinsk behandling.Desuden har nogle universiteter særlige sygesikring planer for internationale studerende. For at opnå National Health Insurance, vil de studerende først brug for deres fremmede registrering kortet. Gebyrer for National Health Insurance variere fra lokalitet, den månedlige gebyr i Tokyo er omkring 3500 ¥.

Tips

Bukkende er almindeligt anvendt som både en hilsen og indikation af respekt. Bows spænder fra afslappet buer på omkring 15 grader til dybe buer på omkring 45 grader, der anvendes til at udtrykke dyb taknemmelighed eller en undskyldning. Erhverv buer er i midten, omkring 30 grader.

Den japanske livsstil omfatter masser af motion og en sund kost med masser af friske grøntsager og skaldyr.