Keystone logo
Polen

Studer Master i Polen 2024

Studer i Polen

Polen er beliggende i centrum af Europa og har grænser til Østersøen, Tyskland, Tjekkiet, Slovakiet, Ukraine, Hviderusland, Litauen og Rusland. Det meste af landet er fladt, men to bjergkæder ligger i syd. Polen er hjemsted for spektakulære natur og smukke arkitektur, der omfatter slotte, træ kirker og moderne sportsarenaer. Polske valuta bruger zloty, forkortet PLN.


Klima i Polen

På grund af sin centrale beliggenhed, har Polen varme somre og meget kolde vintre, der omfatter tung sne. Sommertemperaturer i det meste af landet fra 20 til 30 grader C. Gennemsnitlig vinter temperaturer spænder fra 3 grader i nordvest til -8 grader i nordøst.

Kultur

Hovedparten af ​​de polske befolkning bor i byområder, og polske skikke og traditioner er en blanding af både østlige og vestlige kultur.Næsten 300 kunstfestivaler finder sted i landet hvert år, herunder teater, film og musik, især jazz musik. Polske folk er meget venlige og måltider betragtes festlighederne. Polske måltider har en bred vifte af grøntsager, kartofler og kød.

Leveomkostninger

Omkostningerne til at leve i Polen er relativt lavt, omkring 1200-2500 PLN (omkring € 300-600) om måneden, eksklusive undervisning. Student sovesale koste omkring 400-600 PLN og delte lejligheder køre 1000-1600 PLN per måned.

Skift valuta

Grundlæggende månedlige leveomkostninger

 • Lej i fælles lejlighed

  363
 • Andel af forsyningsselskaber

  79
 • Internetabonnement

  13
 • Lokal transport

  27

Eksempel på livsstilsomkostninger

 • Fastfood -kombination

  7
 • Biografbillet

  6
 • Pint lokal øl

  3

Om Polen

Higher Education i Polen

Den moderne polske videregående uddannelser system bruger standard tre stadier af grader: bachelor-, master-og ph.d.. Kandidatuddannelse tildeles som Master of Arts (MA), Master of Science (MSc) eller Magister. Der er også flere tilsvarende masteruddannelser, herunder Master of Art, Master Engineer, og Mester Engineer Architect. Alle videregående uddannelsesinstitutioner i Polen bruger European Credit Transfer System (ECTS).

Højere læreanstalter i Polen er opdelt i universitets-type og ikke-universitære-typen. University-type kurser på master-niveau er mere teoretiske og kandidater er tildelt et "diplom for afslutning af ensartede mester-niveau studier." Non-universitet-type kurser betragtes som "komplementære" kurser, der har mere praktisk anvendelse, og kandidater får et "eksamensbevis for afsluttet komplementære magister-niveau studier."

Hvorfor studere i Polen?

Institutioner for videregående uddannelse i Polen tilbyder mere end 200 kandidatuddannelser på engelsk. Programmer er tilgængelige i en bred vifte af akademiske discipliner, herunder landbrugsprodukter videnskab, kunst, teknik, økonomi, sprog, naturvidenskab og samfundsvidenskab. De mest populære discipliner er engineering (næsten 70 programmer) og en business (næsten 50 programmer). Nogle programmer er tilgængelige i tysk.

Polske institutioner er velanset i hele verden for både uddannelse og forskning. To polske institutioner, Jagielloński og universitetet i Warszawa, er blandt de top 400 verdens universiteter bedømt af Times Higher Education World University Rankings .

Universiteter

Polen har ca 500 universiteter og andre højere læreanstalter. Omkring en tredjedel af de højere læreanstalter er offentlige, og de resterende to tredjedele er private. Polen hilser internationale studerende, og har øget antallet af udenlandske studerende i de senere år. I 2012 var vært for landet mere end 24.000 internationale studerende fra 141 lande, med det største antal kommer fra Ukraine, Hviderusland, Norge og USA. De fleste udenlandske studerende i Polen studie økonomi, business, medicin og teknologi.

Højere læreanstalter i Polen har en tendens til at specialisere sig, og er opdelt i en bred vifte af kategorier, herunder: universitet, teknisk universitet, akademi for landbrug, akademi for økonomi og så videre. I alt er der 15 forskellige typer af institutter.

Undervisning og Program Varighed

Polske studerende på heltidsuddannelser modtage gratis undervisning på statslige institutioner. Nogle udenlandske studerende kan også studere uden omkostninger, men skal alle andre betale studieafgift på € 2.000 om året for kandidatuddannelser.

Kandidatuddannelser normalt sidste for 1,5 til 2 år, men kan MSc grader kræver 2,5 år af undersøgelser over den bachelorgrad. Ud over kurser, skal eleverne i de fleste discipliner fuldføre en afhandling eller projekt og forsvare det før modtagelsen af ​​kandidatuddannelsen.

Studieår

Det akademiske år har to semestre, der hver afsluttes med en eksamensperiode. Efterårssemestret løber fra oktober til midten af ​​februar og forårssemesteret løber fra midten af ​​februar til juni.

Post-Graduate Muligheder

EU-borgere kan arbejde for enhver virksomhed i Polen efter endt uddannelse uden en arbejdstilladelse. Ikke-EU-studerende kan søge beskæftigelse, og når de får tilbudt et job, kan ansøge om en arbejdstilladelse. Tre kategorier af beskæftigelse ikke kræver en arbejdstilladelse: universitetslærer, administrerende direktør for en polsk enhed af et multinationalt selskab, og tryk korrespondent.

Kandidater af kandidatuddannelser i Polen kan også forblive i ph.d.-programmer og forskning, hvis de er optaget på en akademisk program.

Visumkrav

Studerende fra EU / EØS-lande behøver ikke visum, men de har brug for en midlertidig opholdstilladelse. Ikke-EU/EØS studerende skal have en studerende visum, som kan fås fra den polske ambassade eller konsulat i deres hjemland.Men dette visum er kun godt i tre måneder, så studerende, der kræver et længere ophold skal ansøge om opholdstilladelse, som dækker længden af ​​deres studier. Eleverne bør kontakte kontoret for internationale forbindelser på deres universitet for at få hjælp med at få en opholdstilladelse.

Health Insurance

Sygesikring er nødvendig for alle studerende. EU-studerende kan bruge deres europæiske sygesikringskort for at få lægelige ydelser. Polen har også bilaterale aftaler med Det Forenede Kongerige, Sverige og Slovakiet, der giver disse borgere at få gratis lægehjælp.

Studerende fra ikke-EU/EØS lande skal købe sygesikring i deres hjemland eller umiddelbart efter ankomsten i Polen. Hvis eleverne ikke har sygesikring, bliver de nødt til at betale for lægelige ydelser.

Tips

Polen tager stor stolthed i det polske sprog, og kurser for at studere polsk i landet bugne. Studerende, der ikke allerede er godt inde i polske bør overveje at supplere deres studier med sprogundervisning, især hvis de overvejer beskæftigelsesmuligheder i Polen efter endt uddannelse. Mange kurser i Polen er rettet mod begyndere, og bliver undervist i sommermånederne eller endda online. Specialiserede klasser fokuseret på polsk for erhvervslivet er også tilgængelige.