Keystone logo
Sverige

Studer Master i Sverige 2024

Studer i Sverige

Sverige ligger i Nordeuropa og er omgivet af Finland, Norge og Østersøen og Nordsøen. Sverige er kendt for litteratur, film, mode og et universelt sundhedssystem. Den gennemsnitlige levealder for kvinder er 83,5 år og for mænd 79,5 år, hvilket er blandt de længste i verden. Større industrier omfatter tømmer, jernmalm, telekommunikation, biler, og lægemidler.

Klima i Sverige

Sverige har en relativt milde klima. I Stockholm er den gennemsnitlige januar temperatur omkring -3 grader og den gennemsnitlige juli temperatur er en cool 17 grader C. Selvom Stockholm modtager kun omkring 6 timers dagslys i januar, 18 timer dage er normale i sommertiden.

Kultur

Svensk kultur kredser årstiderne.Svenskerne har en meget aktiv livsstil og tilbringe dagtimerne i sommeren deltage i udendørs sport, udendørs teatre og musikfestivaler. Mørke aftener i vinteren tiltrække folk til indendørs aktiviteter såsom film. Svenskerne er også berømt for at fremme bæredygtig livsstil med vægt på økologiske fødevarer, økologisk tøj, genbrug, affaldshåndtering og energibesparelser.

Leveomkostninger

Mindste månedlige udgifter til en studerende (ekskl. undervisning og gebyrer), vil være omkring SEK 7.000 (omkring 700 euro), hovedsagelig til kost og logi. Studerende er forpligtet til at godtgøre til den svenske Migrationsverket, at de har tilstrækkelige midler til at leve i Sverige. Nuværende beløb per måned i ti måneder hvert år er SEK 7.300 for den studerende, SEK 3.500 for en ægtefælle, og SEK 2.100 for hvert barn. Disse beløb kan reduceres for studerende, der kan dokumentere, at de har fri logi.Eleverne er også tilladt at arbejde, mens de går i skole.

Skift valuta

Grundlæggende månedlige leveomkostninger

 • Lej i fælles lejlighed

  428
 • Andel af forsyningsselskaber

  30
 • Internetabonnement

  28
 • Lokal transport

  74

Eksempel på livsstilsomkostninger

 • Fastfood -kombination

  8
 • Biografbillet

  13
 • Pint lokal øl

  6

Om Sverige

Higher Education i Sverige

Sverige er et af verdens førende inden for videregående uddannelse med tre skoler i top 100 på verdensplan i 2010, da rangeret efter Academic Ranking of World Universities . Der er tre niveauer af de videregående uddannelser - bachelor-, master og ph.d.-grad eller forskning. Den svenske regering midler omkring 80 procent af udgifterne til de videregående uddannelser.

Hvorfor studere i Sverige?

Omkring 600 masteruddannelser bliver undervist på engelsk og omkring 30.000 internationale studerende i øjeblikket studerer i Sverige.

Svenske universiteter fremme kreativitet, personligt initiativ og selvstændig tænkning. Det faglige miljø er afslappet, med uformelle relationer mellem elever og instruktører. Eleverne arbejder ofte i små grupper og bruge mindre tid med instruktører.Hertil kommer, mange Masterprogrammerne partner med industrien giver virkelige verden erfaringer, som styrker akademiske studier.

Universiteter

Sverige har 14 offentlige universiteter og 20 offentlige universiteter gymnasier, samt flere uafhængige institutioner såsom Stockholm School of Economics. Der er mange specialiserede skoler, såsom Royal Institute of Arts og Royal Institute of Technology.

Undervisning og Program Varighed

Svensk, Schweizisk, EU / EØS og udvekslingsstuderende betaler ingen undervisning. I 2011 begyndte universiteter opladning undervisning til studerende fra andre lande. Hver institution fastlægger sin egen undervisning, omkring SEK 80.000 til 140.000 om året. Masters grader i kunst kan være meget højere.

Den svenske regering har indført to stipendium programmer for studerende, der har brug for finansiel bistand.Et program er for studerende fra udviklingslande og dækker både undervisning og leveomkostninger. Det andet program er for andre ikke-EU/EØS studerende og dækker kun undervisning.

Et års fuldtidsstudie svarer til 60 kredit timer er kompatible med European Credit Transfer System (ECTS). Der er to muligheder for en kandidatgrad:

1.. Den "Masterexamen", som kræver 2 år og 120 ECTS, graden kan kun tildeles af forskningsinstitutioner universiteter og institutioner.
2.. Den "Magisterexamen", som kun kræver 1-årige og 60 ECTS, graden kan tildeles alle højere læreanstalter.

Program længde afhænger af akademisk disciplin, og den institution, der udbyder uddannelsen.

Studieår

Det akademiske år består af to semestre, hver omkring 20 uger i længden.Efterårssemesteret løber fra slutningen af ​​august til midten af ​​januar og forårssemesteret løber fra midten af ​​januar til juni.

Post-Graduate Muligheder

Virksomhederne værdsætter innovativ tænkning, praktisk erfaring og teamwork færdigheder, som kandidater fra svenske institutioner besidder. Internationale studerende er velkomne til at forblive i Sverige efter endt uddannelse, hvis de kan finde arbejde, især i områder, hvor mangel på arbejdskraft eksisterer såsom teknik og regnskab.

Visumkrav

De fleste ikke-EU/EØS studerende, der planlægger at bo i mere end tre måneder, skal få opholdstilladelse, før de ankommer i Sverige. Opholdstilladelsen koster SEK 1.000, og refunderes ikke, og desuden skal eleverne ikke gælde for tilladelsen, indtil de er blevet accepteret for heltidsstudier og betalt for deres første embedsperiode.Studerende planlægger ophold på mindre end tre måneder kun kræve et visum. Specifikke krav varierer efter land.

Ikke-nordiske EU / EØS studerende kan opholde sig i Sverige i mere end tre måneder uden en opholdstilladelse, men skal registreres hos Migration Board inden for tre måneder efter ankommer og demonstrere bevis for en højere uddannelse, sygesikring, og leveomkostninger.

Health Insurance

Norden, EU / EØS og Schweiz studerende skal indstille sig til sygesikring i deres hjemland og få et europæisk sygesikringskort. Sverige har også gensidige medicinske fordele med nogle lande, så studerende skal kontrollere, om de opfylder betingelserne for denne ydelse før de søger anden forsikring.

Studerende fra andre lande er berettiget til svensk sundhedsmæssige fordele, hvis de opholder sig i Sverige i mere end et år for at studere.Denne fordel er ikke automatisk, de studerende skal registrere på deres lokale skattekontor, og fordelen kan tage flere måneder at etablere. Studerende, der opholder sig i mindre end et år, skal få deres egen sygesikring, men mange universiteter har lavpris-programmer for studerende.

Tips

Internationale studerende, der kræver en opholdstilladelse bør planlægge deres ophold i god tid, da processen kan være meget langvarig.

Selvom Sverige er medlem af EU, landet stadig bruger den svenske krone (SEK) for valuta. Populære kreditkort som Visa, MasterCard og Eurocard er bredt accepteret i hele landet.