Keystone logo
Tjekkiet

Studer Master i Tjekkiet 2024

Studer i Tjekkiet

Den Tjekkiske Republik ligger i Centraleuropa og har en rig kulturhistorie og livsstil. Landet er indlandsstater og har grænser til Østrig, Tyskland, Polen og Slovakiet. Selvom Tjekkiet er medlem af EU, valutaen er den tjekkiske krone (CZK). Landet er også medlem af Den Nordatlantiske Traktats Organisation (NATO). Den Tjekkiske Republik er især kendt for en lang tradition for at producere høj kvalitet musikinstrumenter, herunder blæseinstrumenter, klaverer, pibeorgel og streng instrumenter, kendte mærker omfatter Amati, Petrof, Reiger-Kloss og Strunal.

Den Tjekkiske Republik har en rig kultur af kunst, herunder opera, film, dans og teater. Studerende vil også finde mange spændende museer og smukke haver og parker at besøge i løbet af deres fritid. Berømte tjekkiske køkken specialiteter omfatter nudelsuppe med lever dumplings, stege højreb med flødesauce, gullasch og stegte ost.

Klima

Den overordnede klima er moderat, og alle fire årstider forekomme i Den Tjekkiske Republik. Gennemsnitlige temperaturer løber fra et lavpunkt på -4 grader i januar til en høj på 24 grader C i juli. Steder nær grænsen bjergkæder er meget koldere.

Leveomkostninger

Leveomkostningerne i Tjekkiet er meget lavere end det meste af Vesteuropa. Månedlige udgifter, undtagen enhver undervisning eller gebyrer, vil være omkring $ US 350 til $ US 750. Internationale studerende bør få en International Student Identity Card (ISIC) før flyafgang fra deres hjemland, og dette kort kan bruges til en bred vifte af rabatter på restauranter, teatre, museer, koncerter og transporttjenester.

Internationale studerende kan arbejde for at supplere deres indkomst, men skal have et job tilladelse.Jobbet tilladelse kræves ikke, hvis den studerende er under 26 år og arbejder færre end 7 på hinanden følgende kalenderdage eller 30 dage i alt på et år.

Skift valuta

Grundlæggende månedlige leveomkostninger

 • Lej i fælles lejlighed

  405
 • Andel af forsyningsselskaber

  94
 • Internetabonnement

  22
 • Lokal transport

  21

Eksempel på livsstilsomkostninger

 • Fastfood -kombination

  7
 • Biografbillet

  8
 • Pint lokal øl

  2

Om Tjekkiet

Den Tjekkiske Republik kan prale af den ældste institution for videregående uddannelse i Centraleuropa, Charles University. Beliggende i Prag, blev skolen grundlagt i 1348.

Moderne tjekkiske videregående uddannelser bruger tre cyklus struktur bachelor-, master-og ph.d.-grader. De videregående uddannelsesinstitutioner er opdelt i universiteter og non-universiteter. Ikke-universiteter giver normalt kun bachelorgrader, mens universiteterne giver studieprogrammer på tværs af alle uddannelser niveauer og akademiske discipliner.

Tjekkiet har 26 offentlige, 2 statslige og 44 private institutioner for videregående uddannelser. De to statslige institutioner er specialiserede skoler drives af Forsvarsministeriet og Indenrigsministeriet.Tilsammen skolerne tilbyder kandidatgrader i en bred vifte af discipliner, herunder arkitektur, kunsthistorie, skulptur, teater, teologiske studier, teknik, informationsteknologi, kemi, fysik, naturvidenskab, business, samfundsvidenskab, skovbrug, uddannelse og mange andre. Mange private institutioner fokusere på specifikke områder af undersøgelsen, såsom business.

Hvorfor studere i Den Tjekkiske Republik?

Tjekkiet har en lang tradition for høj kvalitet, uddannelse og forskning, især inden for videnskab, teknik og medicin. Internationale studerende vil finde en indbydende miljø i øjeblikket mere end 37.000 udenlandske studerende studerer på tjekkiske skoler.

Mange programmer er nu tilbydes på engelsk og andre sprog end tjekkisk. Desuden er Mater of Business Administration (MBA) grad vokser i popularitet, de fleste MBA-programmer bruger en case-studie tilgang.


Undervisning og Program Varighed

Ved lov, er undervisningen gratis for alle nationaliteter på alle offentlige institutioner for videregående uddannelse i Den Tjekkiske Republik. Nogle gebyrer finder anvendelse, såsom indlæggelser, forlængelse af undersøgelser uden oprindelige dato, undersøgelser foretaget i tillæg til en elevs oprindelige plan, og gebyrer for at studere i et andet sprog end Caech.

Private institutioner sætte deres egen undervisning og gebyrer, og disse typisk spænder fra $ US 2.000 til $ US 15.000 hvert år.

Kandidatuddannelser kan vare alt fra et til tre år. Kandidatuddannelser er meget teoretisk og studerende er forpligtet til at træffe en endelig tilstand eksamen og forsvare et speciale i et offentligt forum.

Studieår

Præcis startdatoer er etableret af de enkelte institutioner, men de fleste begynder det akademiske år i oktober. Endvidere opdeler de fleste institutioner det akademiske år i to 20-ugers vinter og sommer semestre, hver herunder en 15-ugers instruktions periode, fem ugers eksamener, og en ferie. En to måneders ferie er normalt tages i juli og august.

Post-Graduate Muligheder

Der er mange muligheder for beskæftigelsen i Den Tjekkiske Republik efter at opnå en kandidatgrad for alle studerende, uanset nationalitet. En tredjedel af virksomhedens direktører i Tjekkiet er udlændinge. Selvom erhvervslivet i stigende grad foregår på engelsk, vil de studerende, som har gennemført studier i tjekkisk eller allerede er godt inde i tjekkisk finde en fordel i at opnå beskæftigelse.

Visumkrav

Alle internationale studerende kræve langsigtede visum til at studere i Tjekkiet. Yderligere oplysninger kan fås på hjemmesiden for detcz / mvcren / artikel / information-for-skoler-og students.aspx "> Indenrigsministeriet. Langsigtede studerende visa kan tage 3-4 måneder at opnå, så studerende skal planlægge i overensstemmelse hermed.
Health Insurance

Studerende fra EU-lande, kan Island, Liechtenstein, Norge og Schweiz anvende det europæiske sygesikringskort, som deres hjemland for at få lægelige ydelser.

Studerende fra andre lande er ikke ret til offentlig sygesikring og skal købe kommercielle sygeforsikring, der dækker mindst € 30.000 værd af pleje. Studerende på langtidsophold er forpligtet til at fremlægge bevis for præmiens udbetaling.

Udover sygesikring, accepterer alle større sygehuse større kreditkort eller kontanter som betaling for behandling.

Tips

Der er mange studenterorganisationer i Tjekkiet dedikeret til at hjælpe internationale studerende.Disse organisationer omfatter Erasmus Student Network og The International Association for udveksling af studerende til Teknisk Experience ( IAESTE ).

Studerende, der ikke dygtige på tjekkisk vil finde mange kurser i Tjekkiet for at hjælpe dem. Selv om disse kurser kræver typisk et ekstra gebyr, nogle dækket af stipendier. Den Institut for Sprog og forundersøgelser giver flere kurser for elever med sproglige mangler, herunder intensive kurser og online kurser.