Keystone logo
Tyrkiet

Studer Master i Tyrkiet 2024

Studer i Tyrkiet

Etableret i 1923, Tyrkiet er bogstaveligt talt en bro mellem Europa og Asien; landet er placeret på begge kontinenter. Selv om de fleste er beliggende i det vestlige Asien og har grænser til Syrien, Irak, Iran og Irak, er en lille del ligger i det sydøstlige Europa og har grænser til Bulgarien, Grækenland og Georgien. Landet har også kyster på tre hav, herunder det Ægæiske Hav, Sortehavet og Middelhavet. Tyrkiet er et multikulturelt land med en lang historie afspejles i de mange historiske steder og monumenter rundt om i landet, hvor besøgende kan finde spor af legender som Alexander. Tyrkiet er et stiftende medlem af De Forenede Nationer og Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD).

Klima

Selvom de kystnære områder i Tyrkiet har generelt en moderat middelhavsklima funktioner såsom åbne sletter og bjerge gøre for en bred vifte af klimatiske forhold.Den gennemsnitlige høje temperatur i Istanbul er omkring 29 grader C i august og den gennemsnitlige lave er omkring 3 grader C i januar. Gennemsnitlige temperaturer i Middelhavet og det sydøstlige Anatolien regionerne er så høje som 35 grader C og den gennemsnitlige lav temperatur i Ankara så lavt som 7 grader C.

Kultur

Tyrkiet har længe omfavnede multikulturalisme, og landet stræber efter at integrere sekulære og vestlige ideer i deres samfund og kultur. På sin grundlæggelse erstattet det latinske alfabet det arabiske alfabet, og kvinder fik stemmeret. I det moderne Tyrkiet, bor folk fra mange trosretninger og traditioner i harmoni. Kjole spænder fra western tøj, såsom jeans til elegant festtøj og traditionelle klædedragter, der omfatter farverige tørklæder og kasketter.

Leveomkostninger

Leveomkostninger i Tyrkiet er lave, og en international studerende kan forvente at betale omkring $ 400 - $ 500 (US) hver måned for bolig, mad og diverse udgifter. Bøger og andre gebyrer vil køre omkring 150 dollar (US) pr semestre. For at holde omkostningerne nede, universiteter generelt give sovesale eller andre boliger til internationale studerende.

Skift valuta

Grundlæggende månedlige leveomkostninger

 • Lej i fælles lejlighed

  264
 • Andel af forsyningsselskaber

  18
 • Internetabonnement

  9
 • Lokal transport

  25

Eksempel på livsstilsomkostninger

 • Fastfood -kombination

  5
 • Biografbillet

  4
 • Pint lokal øl

  2

Om Tyrkiet

Higher Education i Tyrkiet

Videregående uddannelse på universiteterne omfatter bachelor-, master-, ph.d.-grader. Ud over kandidatgrad, er en højere Engineering Diploma også tildelt hvilket svarer til en kandidatgrad. Begge grader kræver en afhandling skal udfyldes og forsvares. Universiteterne er opdelt i to typer, med 104 statslige universiteter og 62 private universiteter. Tyrkiske universiteter er afholdt i høj henseende, med 5 skoler i top 400 på verdensplan, ifølge 2012 Times Higher Education World University Rankings .

Hvorfor studere i Tyrkiet?

Studerende forfølge kandidatgrader i enhver akademisk disciplin vil finde en sikker, imødekommende og givende multikulturelt miljø, der er en bro mellem vestlige og midt-østlige kulturer.Tyrkisk videregående uddannelsesinstitutioner er kendt for høj kvalitet i forhold til lav undervisning og mange programmer bliver undervist på engelsk. Ikke-engelsktalende studerende, der deltager traditionelle programmer vil også finde mange muligheder for at lære det engelske sprog som de færdiggør deres primære studier.

Universiteterne i Tyrkiet

Uddannelser på statslige universiteter er generelt undervises i tyrkisk, selv om nogle programmer bliver undervist på engelsk, tysk eller fransk. Studerende, der ikke dygtige på tyrkisk som indtaster tyrkiske programmer kan tage et års sprogundervisning, før at forfølge deres studier. De fleste internationale programmer bliver undervist på private universiteter, hvor undervisningssproget er for det meste engelsk. Private universiteter er også kendt som fundament universiteter.

I øjeblikket omkring 30.000 internationale studerende er indskrevet på uddannelserne i landet, men Tyrkiet har et mål om at øge dette tal til 150.000.Selv om de fleste akademiske discipliner er til rådighed, populære programmer for internationale studerende er internationale forbindelser østlige Middelhav studier, multikulturelle anliggender studier, Engineering, Business Management og gæstfrihed.

Undervisning og Program Varighed

Undervisningen per semester på statens universiteter, hvor undervisningen er på tyrkisk er omkring $ 100 - $ 200 (US) for tyrkiske statsborgere og studerende fra Aserbajdsjan, Bashkortostan, Bosnien-Hercegovina, Dagestan, Karachay-Cherkessia, Kasakhstan, Kirgisistan, Makedonien, Mongoliet, Moldova, Nakhchivan , Uzbekistan, Usbekistan, Tadsjikistan, Tartarstan, Turkmenistan og Ukraine. Internationale studerende undervisning per semester på statens universiteter, hvor undervisningen er på tyrkisk er omkring $ 300 - $ 600 (USA). Undervisningen er omkring 1,5 til 2 gange højere ved statslige institutioner, hvor undervisningen er på engelsk.

Årlig undervisning på foundation universiteter er typisk $ 6.000 (US) til $ 20.000 (US), men foundation universiteter også give mange studerende med stipendier, der dækker 30 til 40 procent af deres undervisning.

De fleste kandidatgrader tage to år at gennemføre, men det varierer fra program og institution.

Til at afholde omkostninger, kan internationale studerende finde beskæftigelse med et universitet som forsker, men behøver internationale studerende ikke har ret til at arbejde i andre organisationer inden for den offentlige eller private sektor.

Studieår

Det akademiske år i Tyrkiet er baseret på to semestre og løber fra oktober til juni.

Post-Graduate Muligheder

Efter endt uddannelse, kan internationale studerende finde muligheder for beskæftigelse som forskere eller på personale ved universiteter, især universiteter med programmer undervises på engelsk.Tyrkiske studerende og internationale studerende med gode tyrkiske sprogkundskaber vil finde muligheder i andre brancher også. Ikke-tyrkiske statsborgere bliver nødt til at få en arbejdstilladelse, når de er blevet tilbudt et job.

Visumkrav

Internationale studerende skal have en studerende visum og visum skal indhentes før ankommer i Tyrkiet eller den studerende vil ikke få lov til at tilmelde dig på et universitet. Studerende skal være godkendt til et tyrkisk universitet før der ansøges om den studerende visum på en tyrkisk konsulat i deres hjemland. Processen tager omkring 8 uger, og den studerendes pas vil blive stemplet med studerende visum når det er godkendt.

Health Insurance

Alle universiteter tilbyder gratis sundhedspleje på deres medicinske faciliteter.Men denne pleje er generelt begrænset til nødtjenester og behandling for mindre forhold, så de internationale studerende opfordres til at købe sygesikring til at dække andre udgifter til lægebehandling, der måtte opstå. Politikken bør omfatte både europæiske og asiatiske Tyrkiet. Mange private forsikringer er tilgængelige i Tyrkiet.

Studerende med en opholdstilladelse i mere end 6 måneder, vil også blive registreret ved den tyrkiske socialstyrelse (SGK) og er forpligtet til at indhente og betale for en lokal sygeforsikring politik.