Keystone logo
Accademia Italiana

Accademia Italiana

Accademia Italiana

Introduktion

Accademia Italiana , som blev grundlagt i 1984, med lokationer i Firenze og Rom, er en af de mest prestigefyldte institutioner på universitetsniveau for mode, design og fotografi.

Dem, der henvender sig til vores institut, er altid motiveret af stor energi og af ønsket om at lede og udnytte deres egne kreative kapaciteter.

Her hos Accademia Italiana søger de efter det bedste sted at udvikle deres kreative potentiale. Her finder de de perfekte rammer for faglig vækst og specialisering inden for de forskellige design-, kunstneriske og sproglige områder.

Efter endt studieperiode er hver studerende klar til at begynde en professionel karriere.

De tusindvis af studerende, der har været igennem Accademia Italiana , fra dets begyndelse til i dag, og de hundredvis af fagfolk, der gennem årene er kommet i kontakt med vores institut, har skabt en konstant tilstrømning af ideer, der skaber en kontinuerlig strøm af vitalitet, bevægelse og styrke.

Accademia Italiana bevæger sig ind i fremtiden fuld af denne energi og præsenterer sig i dag som et af de mest kvalificerede institutter for kunstnerisk, professionel og sproglig træning.

I dag kommer den særlige kvalitet ved den akademiske verden frem i vores særlige metoder til at håndtere de forskellige discipliner. I vores akademiske uddannelser har vi altid søgt at kombinere fortiden med fremtiden, de historiske traditioner, med den hurtige udvikling af nye teknologier.

Vores klasseværelse og laboratorieerfaring er designet til at give eleverne kontakter i den virkelige verden og praktiske erfaringer i den virkelige verden. Vores forbindelser med arbejdsverdenen giver vores studerende mulighed for at verificere deres viden på en håndgribelig måde.

Nedsænket i et internationalt miljø udvikler de studerende evnen til at konfrontere de forskellige kulturer, berige og udvide deres horisont, idet de erkender, at de i fremtiden vil leve i et globalt samfund, det eneste mulige i morgendagens verden, og det er i denne virkelighed, at de vil være i stand til at yde deres eget kreative, faglige og kulturelle bidrag.

<span translate="no">Accademia Italiana</span> åbne dage

Oplev vores programmer og mød vores fakultet

Statistik

 • Internationale studerende:

  50%

 • 0
 • Student -til -fakultet forhold:

  8 til 1

Campus funktioner

Firenze Campus

Accademia Italiana hovedkvarter er i Firenze på Piazza Pitti 15, i den prestigefyldte Temple Leader-bygning i hjertet af Firenzes historiske distrikt. Bygningen er beskyttet af Commission for Fine Arts for dens historiske betydning og for kalkmalerierne af mytologiske og allegoriske emner, der pryder de indre rum (Venus på vognen, det befriede Jerusalem, Bacchus, de tre nåder og andre).

Skolen optager tre etager, der bruges til forelæsningslokaler, designklasseværelser, computerlaboratorier, materialearkiver og bibliotek. Der er et stort forsamlingshus på øverste etage, i en loggia med panoramaudsigt over Piazza Pitti. Bygningen har to terrasser, den ene på fjerde sal med en malerisk udsigt over florentinske hustage.

Værkstedspladsen er placeret i det historiske Palazzo Bargagli på Lungarno Delle Grazie 22. Bygningen blev fuldstændig restaureret for et par år siden.

I stueetagen er der et lokale til fotoshoots, der benyttes af de fotostuderende, mens der på øverste etage er værksteder til syning, mønsterfremstilling og strik til modedesign, modelbygning for indretnings- og produktdesignstuderende samt en kunststudie, designværksted og mørkekammer til kunst- og fotokurserne.

Værkstederne har to terrasser, der tilbyder en 360° udsigt over Firenze. Begge bygninger har fuld wifi-dækning.

Rom Campus

Fra juli 2023 åbnede Accademia Italiana dørene til sit nye hovedkvarter i Rom. Det nye Campus er placeret inde i Roms tidligere jernbanetold i Via Dello Scalo San Lorenzo 10, et bygningskompleks fra 1925 af arkitekten Angiolo Mazzoni del Grande. Ombygningen af disse rum er blevet udført takket være partnerskabet mellem den hollandske kæde The Social Hub og Accademia Italiana , med det formål at være vært for det første campus dedikeret til design i Italien.

Det nye hovedkvarter byder på 2.000 kvadratmeter klasseværelser, værksteder og rum til studier og eksperimenter; interiørprojektet blev realiseret takket være co-designet af rummene med eleverne fra Design af Accademia Italiana , som med egne hænder har tegnet de rum, som de vil bo i første person. Bygningen er designet efter grønne kriterier, der maksimerer effektiviteten og begrænser energiforbruget på campus og har opnået BREEAM-certificeringen, (Building Research Establishment Environmental Assessment Method eller "methodology of environment assessment of buildings"), som er blandt de mest anerkendte. og udbredt i verden for at måle niveauet af bæredygtighed og ydeevne af bygninger.

Skolen er fordelt på to etager, der bruges som teoretiske klasseværelser, værksteder, computerlokaler og en biblio bistro, der kombinerer funktionerne som spiseplads og bibliotek. Instituttet har også en foredragssal placeret på første sal og et åbent rum dedikeret til at afholde arrangementer, udstillinger og konferencer om brugskunst i fuld synergi med byen og territoriet. På øverste etage er der stofbutikken, materiotecaen og rummene dedikeret til kreative værksteder.

Ud over bygningen, der huser Accademia Italiana , dækker projektet The Social Hub et stort område, der er fuldstændig regenereret til at rumme en offentlig park på over en hektar, hvor der vil være et hotel med boliger til studerende, fællesarealer åbne for samfundet, sports- og coworking-rum, møde- og eventlokaler, restauranter, barer og meget mere.

Boligservice

Accademia Italiana tilbyder sine studerende en gratis boligservice, der sætter studerende i kontakt med udlejerne af lejligheder beliggende i de centrale områder af Firenze og Rom.

Lejlighederne, som deles med andre elever fra skolen, er fuldt møblerede og har wifi, vaskemaskine og fjernsyn.

Gennemsnitsprisen for et enkeltværelse er omkring 500-600 euro om måneden plus forsyninger, og et dobbeltværelse (delt med en værelseskammerat) er omkring 400-450 euro om måneden plus forsyningsselskaber. For et studie eller toværelses lejlighed varierer prisen fra 750 til 950 euro om måneden plus forsyninger.

Skolens personale besøger lejlighederne, inden de stiller lokalerne til rådighed for eleverne for at sikre, at de er i en passende stand.

Denne informationsservice tilbydes gratis af skolen, som sætter eleverne i direkte kontakt med lejlighedernes udlejere eller ejere. Alle økonomiske aftaler, herunder betalingsmåder, er fastsat af udlejerne.

Hvis skolen reserverer bolig på vegne af eleven, og eleven beslutter at annullere reservationen, beholder udlejer hele det af eleven tilsendte depositum i reservationsfasen.

Lokaler er ledige fra september til maj (for studerende på bachelor- og professionsuddannelserne) og fra oktober til maj (for studerende på kandidatuddannelserne). Studerende, der er tilmeldt programmer, der begynder i januar i Firenze, kan reservere bolig for kun et semester (januar til maj).

Boligskifte i løbet af studieåret er ikke tilladt og vil medføre tab af depositum.

Studerende, der ønsker at skifte bolig ved udgangen af første år, skal selv finde deres nye bolig.

  Stipendier og finansiering

  BeløbAnsøgningsfrist
  Early Bird promotion600 EURFebruary 29, 2024

  Indlæggelser

  Ansøgningsproceduren varierer alt efter hvilket program du vælger.

  Ansøgning til en kandidatuddannelse vil kræve en analyse af din studie- og arbejdsbaggrund (bachelorgrad, karakterudskrifter, CV, præsentationsbrev) af vores Admission Office og en onlineinterview med vores akademiske personale.

  Ansøgere til bacheloruddannelser skal deltage i en optagelsesprøve, der består af præsentation af en lille portfolio og en optagelsessamtale.

  Som et generelt krav for alle uddannelser på universitetsniveau i Italien skal ansøgere have mindst 12 års skolegang og have de akademiske kvalifikationer, der kræves for at tilmelde sig et universitet i deres oprindelseslande.

  Der er ingen forudsætninger for optagelse på Foundation Year-programmet, Professionelle kurser eller Sommerkurser. Studerende kan ansøge direkte via Accademia Italiana -webstedet ved at sende ansøgningsskemaet, en kopi af et gyldigt id (pas for internationale studerende uden for EU), et CV (cv) og et præsentationsbrev, det sidst opnåede diplom og udskrifter.

  Visumkrav

  Internationale studerende i Italien kan have brug for et studentervisum for at deltage i længere programmer som f.eks. grundår, bachelor- og kandidatgrader.

  Admission Office for Accademia Italiana hjælper tilmeldte studerende med at administrere deres visumanmodningsproces gennem den dedikerede Universitaly-webportal.

  Accademia Italiana har udviklet en aftale med CIMEA (Information Center on Academic Mobility and Equivalence) for at hjælpe sine kandidater med at få de nødvendige dokumenter til at ansøge om sine officielle uddannelser, der kræver en erklæring om sammenlignelighed og verifikation.

  Placeringer

  • Florence

   Piazza Pitti 15, 50125, Florence

  • Rome

   Piazza Della Radio 46, 00146, Rome

  Spørgsmål