Keystone logo
Ain Shams University

Ain Shams University

Ain Shams University

Introduktion

Ain Shams University , som det tredje egyptiske universitet, blev grundlagt i juli 1950 under navnet "Ibrahim Pasha University". Det deltog med de to tidligere universiteter, "Cairo University" (Fua'd 1st) og "Alexandria University" (Farouk 1st) i at opfylde universiteternes budskab og imødekomme den stigende efterspørgsel fra ungdommen til videregående uddannelse. Da det først blev etableret, omfattede Ain Shams University en række fornemme fakulteter og akademiske institutter, der senere blev udviklet til universitet.

Efter revolutionen den 23. juli 1952 blev det foreslået, at egyptiske universiteter fik navne, der var stærkt forbundet med landets rødder og historiske landemærker. Således blev universitetets navn ændret til "Heliopolis" den 21. februar 1954 og blev derefter ændret i samme år til dets nuværende navn "Ain Shams", den arabiske for "Heliopolis" eller "O'n" som var det ældste universitet i historien. Universitetet "O'n" blev etableret for omkring 5000 år siden, og det havde en bred berømmelse som et center for viden og læring, især inden for astronomi, teknik og medicin. Måske er et perfekt eksempel på "O'n" læreres viden og dygtighed, Imhotep, ypperstepræster, minister og arkitekt, der i 2700 f.Kr. udarbejdede den første store stenopbygning, kendt i historien, Zoser's Step Pyramid i Sakkara. Westcar Papyrus udtaler også, at grundlæggeren af ​​det femte dynasti var rektor for "o'n" universitetet før han steg op ad tronen. Men den vigtigste præstation af "O'n" Universitet var kaldet til at tilbede en enkelt guddom, Atons solskive, i Akhenaton's hænder, der var påvirket af ideerne fra "O'n" præster.

Universitetets emblem, obelisken og to hajker etablerer en sammenhæng mellem universitetets navn og antik historie. Obelisken står for livets hus i byen "O'n", mens de to hawks er symbolske for Horus, den egyptiske gud på det tidspunkt.

Universitetet ligger nu i området Zaafaran Palace, bygget under regimet af Khedive Ismail. Slottet blev så navngivet, fordi området omkring det var kendt for saffran (i arabiske Zaafaran) plantager. Slottet blev brugt til at være vært for administrationen af ​​det egyptiske universitet, da det blev grundlagt i 1925. Det blev brugt af Udenrigsministeriet (som pensionat) for at imødekomme vigtige besøgende. Slottet oplevede også undertegnelsen af ​​1936-traktaten mellem Egypten og Storbritannien. Endelig i 1952 blev det brugt som administrationshovedkvarteret for Ain Shams University .

At være en stor videnskabelig og kulturel institution er Ain Shams University fuldt ud klar over disse udfordringer og er sikker på, at den - sammen med andre egyptiske universiteter - har et svært hårdt ansvar for skabelsen af ​​generationen. Det er bevidst og stolt af sin identitet og traditioner og er også klar til at skabe en bedre fremtid for deres land. Faktisk har Ain Shams University spillet en ubestridelig rolle i udviklingen af ​​det kulturelle og videnskabelige liv i Egypten og berigelse af menneskelig viden generelt.

Universitetet omfatter 15 fakulteter og 2 højinstitutter. I 1950 var der kun otte fakulteter: Fakultet for Kunst, Juridisk Fakultet, Fakultet for Handel, Fakultet for Naturvidenskab, Teknisk Fakultet, Medicinsk Fakultet, Landbrugsfag og Kvinders Højskole. I 1969 blev uddannelsesfakultetet, der blev kendt siden 1880 som lærerskole, blevet den niende fakultet på universitetet. I 1973 blev fakultetet Al-Alsun gjort det tiende medlem på universitetet. Men dette fakultets historie går tilbage til 1835.

I 1994 blev der udstedt et dekret for etablering af to fakulteter; ph.d.-fakultetet og ph.d.-fakultetet, blev den faktiske undersøgelse startet det følgende år i begge fakulteter. I samme år blev det besluttet at etablere fakultetet for computer- og informationsvidenskab, og studiet startede det følgende år. Det sidste fakultet for at tiltræde universitetet er fakultetet for specifik uddannelse i 1998. Fakultet for sygepleje blev grundlagt i 1980, og instituttet for barndomsafgangsstudier blev oprettet i 1981. Etableringen af ​​Institut for Miljøforskning og -studier var i 1982 .

Ain Shams University består af syv campuser, som alle er placeret i Great Cairo. Universitetsadministrationen, fakulteter for kunst, lov og videnskab er alle placeret i hovedcampus, El-khalifa El Mamoon Street, Abassia. Fakulteterne for handel, Al-Alsun (sprog), Apotek, Tandlægevidenskab, Computer- og Informationsvidenskab, Institut for Børnehøjskole og Institut for Miljøundersøgelser og Forskning samt det specialiserede Hospital ligger på den anden campus på den anden side af førnævnte gade. Det medicinske fakultet og fakultetet sammen med universitetssygehusene ligger i en anden campus i Abassia. Fakulteter for Ingeniørvidenskab, Specifikke Uddannelse, Uddannelse, Kvinder og Landbrug er placeret hver på en særskilt campus i henholdsvis Abassia, Heliopolis og Shoubra El-Kheima.

Placeringer

  • Cairo

    Zaafaran Palace – Ain Shams University – Abbaseyya, , Cairo

    Spørgsmål