Keystone logo
Budapest University of Technology and Economics, Faculty of Mechanical Engineering

Budapest University of Technology and Economics, Faculty of Mechanical Engineering

Budapest University of Technology and Economics, Faculty of Mechanical Engineering

Introduktion

I hjertet af Centraleuropa er der et universitet, du skal lære at kende. Budapest Universitet for Teknologi og Økonomi , eller som vi ganske enkelt kalder BME, har en rig fortid - som det blev oprettet i 1782. BME er det første sted i Ungarn, hvor ingeniører blev uddannet på universitetsniveau, mens fakultetet for maskinteknik selv blev oprettet i 1871.

Campus er beliggende i Budapest (hovedstaden i Ungarn ) ved siden af Donau , den mest internationale flod i verden, der forbinder 10 lande.

Byen har et middelalderligt slotskvarter med paladser, kulturelle steder og historisk centrum fuld af attraktioner. Budapest er omgivet af omfattende skove mod vest, ideel til vandreture. Hvis du havde lyst til at genoplade dig selv efter en dags vandretur, vidste du da, at Budapest har et distrikt med unikke, såkaldte 'ruin pubs' ? Selvfølgelig kan du ikke kun finde pubber, men masser af klubber og gadefoder steder rundt omkring. Og alt inden for mindre end 10 minutters rejse med Budapests tætte offentlige transportnet.

Antag at du beslutter dig for at slappe af efter dine forelæsninger. Intet problem! Du kan gå en dejlig tur påGellért-bakken på 200 meter (med en smuk udsigt over vores smukke by) eller besøge Gellért termiske spa (bygget i 1200'erne). Forresten har byen 14 kurbade og vandlande, der giver et bredt udvalg af muligheder for rekreation.

I sommerweekend bliver den historiske Liberty Bridge (også inden for få minutters gang fra Uni) en bro til kun fodgængere med live-koncerter, jam-sessioner eller endda yogalektioner i det fri.

BME har 3 nobelpristagere; en af dem var studerende og underviser ved vores fakultet: Dénes Gábor , der fik Nobelprisen for at opdage hologram, Theodor von Kármán , 'far til raketteknologi' i USA, og László Heller , skaberen af Heller-kølesystemet til kraftværker.

Hvis du er usikker på, hvilket felt du skal vælge inden for maskinteknik, har vi nogle gode nyheder. Fakultet for maskinteknik tilbyder BSc i maskinteknik i to specialiseringer: Process Engineering og Engineering Design and Technology. På kandidatniveau er dine muligheder endnu bredere; vores MSc Mechanical Engineering Modellering tilbyder fem specialiseringer:

- Design og teknologi,

- Varmeteknik,

- Solid mekanik

- Væskemekanik og

- Nuklear teknik.

Fra specialiseringerne skal du vælge to, en større og en mindre. Nuclear Engineering kan vælges som en enkelt større + mindre spec.

På BME fakultet for maskinteknik er du bestemt ikke alene. Et internationalt mentorteam giver hjælp til din bosættelse i Budapest.

Hvis du er interesseret i et bestemt emne, kan du tilmelde dig en professionel studentergruppe, få mere dyb viden og skabe nye præstationer.

Hos BME er der en bred vifte at bruge din fritid på. Først har BME et levende socialt liv: koncerter, fester, der varer indtil daggry, hvor du lufter din damp og har det sjovt.

Og der er selve byen: I Budapest kan du ikke kede dig hverken om dagen eller om natten. Du kan møde dine nye venner, fremskynde dit koffeinniveau, slukke din tørst i hundredvis af smarte new wave-caféer i nærheden af BME eller besøge restauranter eller fastfood-tjenester i byens centrum.

Hvis du er interesseret, kom og studer på BME fakultet for maskinteknik!

Mere info: href = "https://gpk.bme.hu/da/

Links, der kan hjælpe dig:

href = "https://www.imt.bme.hu/

href = "https://gpk.bme.hu/da/

BME Sports Center

Campus funktioner

Hvis du også kan lide at studere og dyrke sport, er du på det rette sted i BME. 20 studerende ved BME er medlemmer af dets officielle sportsforening (MAFC) og vandt 32 guldmedaljer ved OL (8 af dem kom fra fakultetet for maskinteknik).

Som BME-studerende kan du få en rabatindgang til BME Sports Center med fitnesscenter, aerobic, futsal, spinning, squash, judo, indendørs klatring og yoga.

Der er et helt nyt svømmeanlæg på den sydlige side af campus, med en 25 meter lang svømmehal.

Men naturligvis er Donau-bankerne ideelle til lange sessioner med jogging eller cykling.

    Placeringer

    • Budapest

      Műegyetem rkp. 3.

      Spørgsmål