Keystone logo
CentraleSupélec

CentraleSupélec

CentraleSupélec

Introduktion

CentraleSupélec er en offentlig institution med ministeriel bemyndigelse, der beskæftiger sig med naturvidenskab og ingeniørvidenskab. Dette charter er delt mellem ministeriet for videregående uddannelse, forskning og innovation og ministeriet for økonomi, industri og digital teknologi.

CentraleSupélec blev officielt etableret den 1. januar 2015 og samler to førende ingeniørskoler i Frankrig: Ecole Centrale Paris og Supélec. Samarbejdet mellem vores to grandes écoles, som de er kendt i det franske system, har gradvist taget fart siden 2009 med en vedvarende alliance på tre kerneområder: ingeniøruddannelse, lederuddannelse og forskning.

Siden 1969 har vores skoler haft den samme optagelsesprocedure, nemlig ved hjælp af optagelsesprøver. Lighederne i vores respektive elevgrupper førte naturligt nok til en vis harmoni i vores tilgang til innovation, iværksætteri, internationalisering og ledelsesudvikling. Vores rejse mod at blive CentraleSupélechar gjort det muligt for os at konsolidere vores forskning til at dække alle ingeniør- og systemvidenskaber.

I dag har vi flere campusser i hele landet; i Paris-regionen, Metz og Rennes. Vi har 4200 studerende og 370 fakultetsmedlemmer og forskere, som alle interagerer med vores globale netværk: tre internationale campusser (Kina, Indien og Marokko) og fem associerede laboratorier (Brasilien, Canada, USA og Kina). Vi har også vellykkede partnerskaber med 176 internationale universiteter og 140 virksomheder. Vores akademiske og forskningsmæssige ekspertise er baseret på vores faste og frugtbare samarbejde med store nationale institutioner som CNRS, CEA, INRIA, ISERM og ONERA.

Et afrundet akademisk tilbud, der er kendt for sin ekspertise

CentraleSupélec er en institution i verdensklasse med fire kerneaktiviteter:

 • Det prestigefyldte Ingénieurs Généralistes-program (i øjeblikket under henholdsvis Centrale- og Supélec-sporet).
 • Forskning inden for ingeniørvidenskab og systemvidenskab.
 • Doktoratuddannelsen, med sit levende netværk af otte ph.d.-skoler samt et masterprogram.
 • Executive Education-programmet, som omfatter specialiserede masteruddannelser (inden for 23 fagområder) og Executive Certificates.

Et nyt ingeniørprogram i 2018

I 2018 lancerede vi den nye CentraleSupélec Engineering Curriculum. Det er designet til at lægge vægt på de studerendes handlefrihed inden for et akademisk program til opbygning af færdigheder; et program, der har til formål at skabe ekspertise, fremme selvstændighed og pleje karriereudvikling fra starten af.

Kernen i dette program er kombinationen af grundlæggende og anvendte videnskaber, som behandles ud fra et komplekst perspektiv inden for en tværfaglig ramme. Disse discipliner omfatter matematik, fysik, datalogi og teknologi, energi, mekanik og industriteknik.

' CentraleSupélec reagerer på behovene i det globale videnskabelige samfund ved at forme og støtte vores studerende inden for samfundets nuværende behov og samtidig lede det mod fremtidige baner. Vores vision er hele ingeniørens vision. En person, der er selvstændigt tænkende samt socialt og miljømæssigt ansvarlig. Uanset om han eller hun er skaber eller virksomhedsleder, vil CentraleSupélec kandidaten være i stand til at forene videnskabelig ekspertise, teknisk ekspertise og en åbenhed, der bygger på værdierne humanisme, respekt, deling og samarbejde; værdier, der definerer os som institution. Romain Soubeyran, formand for CentraleSupélec.

En førende offentlig institution med et internationalt netværk

Vi er rangeret blandt de 200 bedste universiteter på verdensplan af QS og har et netværk af 176 partneruniversiteter i 45 lande og 80 dobbeltuddannelsesaftaler. Vores internationale studerende udgør 30 %, og 24 % af vores fakultetsmedlemmer er også internationale. Vi har et alumnenetværk på 35.000 personer over hele verden.

Vi fortsætter også med at udvikle vores tilstedeværelse i Kina, Indien og andre vigtige lande i fremtiden. I 2005 blev Ecole Centrale Paris sammen med Groupe Ecole Centrale den første franske ingeniørskole i topklasse til at eksportere sin pædagogiske model til udlandet med oprettelsen af Ecole Centrale Pekin i Kina. I 2014 blev Mahindra Ecole Centrale lanceret i Indien, og i 2015 blev Ecole Centrale Casablanca lanceret i Marokko. Ud over vores udenlandske campusser har vi også aktive partnerskaber med akademiske institutioner og forskningsinstitutioner rundt om i verden med fem tilknyttede internationale laboratorier i Kina, USA, Singapore og Canada.

Vi er således ved at opbygge en global gruppe af skoler og indbyrdes forbundne laboratorier, som vi har til hensigt at udvide yderligere i de kommende år. Senest har École Centrale Group i oktober 2015 underskrevet et aftalememorandum med universitetet i São Paulo med henblik på en dag at åbne en skole i Brasilien. Vi arbejder også på ideen om en sydafrikansk Ecole Centrale på Mauritius.

En førende ingeniørskole inden for Paris-Saclay University

CentraleSupélec har været en vigtig skole i forbindelse med definitionen af Université Paris-Saclay-projektet, udviklingen af dens ph.d.-skoler, dens masterprogram og oprettelsen af et ekspertiseinitiativ (IDEX).

Som en førende ingeniørskole inden for Paris-Saclay University er vi:

 • er medansvarlig for fem ph.d.-skoler: Grænseflader, SMEMG, STIC, EOBE, og matematik Jacques Hadamard
 • tilbyder en bred vifte af emner inden for masteruddannelserne. Mellem 2015 og 2019 blev programmet omstruktureret omkring 14 titler og 40 kurser.
 • deltage i 6 ekspertiselaboratorier (LABEX) og 2 ekspertiseanlæg (EQUIPEX)
 • samarbejde med højt profilerede aktører på Plateau de Saclay (EDF R & D, CEA, CNRS, IRT SystemX osv.)

En skole for fremtiden

Vores verden er i gang med en forandring uden fortilfælde, især gennem digitale revolutioner og massive data. Disse forandringer i samfundet er ikke blot reelle, men medfører også enorme udfordringer, som fremtidens ingeniører bliver nødt til at styre.

Vi har brug for ingeniører, der kan håndtere problemer i stadig mere komplekse systemer, vi har brug for ingeniører, der kan tænke videnskabeligt, og endelig har vi brug for ingeniører, der er virkelig innovative. Vores vision hos CentraleSupélec for vores kandidater er, at de skal være i stand til at bringe forskellige ekspertiseområder sammen, skabe nye løsninger, igangsætte og fremkalde forandringer. Vores mission er at få vores kandidater til at gå ind i arbejdslivet med et stærkt fokus på etik, ansvarlighed og medborgerskab samt med engageret dialog og handling i forhold til sociale og miljømæssige spørgsmål.

Vi er skolen i denne verden i forandring, og det har vi været siden 1829. Vi har på alle stadier i vores historie justeret og tilpasset vores læseplaner og forskning for at passe til tiden, for at ændre os med tiden, og frem for alt har vores ingeniører defineret deres tid og vil fortsat gøre det i fremtiden.

Vi skaber fremtiden ved at:

 • uddannelse af tværfaglige ingeniør-iværksættere og eksperter i komplekse systemer
 • udvikling af innovative forskningstiltag til løsning af store teknologiske, økonomiske, sociale og miljømæssige udfordringer
 • at gøre det muligt for praktiserende fagfolk at erhverve de færdigheder, de har brug for for at tilpasse sig til forandringer og gøre deres virksomheder mere konkurrencedygtige

Statistik

 • 4300 studerende, heraf 3200 inden for ingeniøruddannelsen
 • 400 forskere og fakultetsmedlemmer
 • 70 lærere
 • 482 ikke-undervisere
 • 105 millioner euro budget
 • 3 campusser i Frankrig.
 • 105 000 m2 ekspertise og innovation i Saclay.

  Ranglister

  Vi er:

  • rangeret blandt de bedste universiteter i verden; 177. af QS;
  • rangeret 28. af QS og 35. af THE med hensyn til beskæftigelsesegnethed.

  CentraleSupélecs alumni-netværk er 35 000 kandidater stærke på tværs af en række sektorer på fem kontinenter.

  CentraleSupélec er også et stiftende medlem af Université Paris-Saclay, TIME Network og Alliance 4Tech, udover at være strategisk partner til ESSEC Business School og varetage formandskabet for Groupe École Centrale.

  Placeringer

  • Gif-sur-Yvette

   Rue Joliot Curie,3, 91190, Gif-sur-Yvette

   Spørgsmål