Keystone logo
Centro Studi Panta Rei

Centro Studi Panta Rei

Centro Studi Panta Rei

Introduktion

Centro Studi Panta Rei

Til integrationen mellem psykologi, medicin og neurovidenskab

Den professionelle sammenslutning af Centro Studi Panta Rei blev grundlagt i 1997 i provinsen Como (Italien) ved vilje fra Foglia Manzillo Maria Cristina (psykolog, psykoterapeut og læge) indskrevet i Lombardiets register over psykologer (nr. 03/4845) og registreret af lægerne i provinsen Como (nr. 6539) og Nasti Nunzio (psykolog og psykoterapeut) indskrevet i Lombardiets Register for Psykologer (nr. 03/4998). Centret blev skabt af to psykoterapeuternes vilje (Nasti Nunzio og Foglia Manzillo Maria Cristina) voksede op sammen i løbet af universitetets år og de følgende 4 år på kandidatskolen og som i mellemtiden blev gift.

Navnet på studiecenteret blev ikke tilfældigt valgt. Udtrykket "Panta Rei" refererer straks til den antikke græske filosofi og til en bestemt filosof, Heraclitus. Udtrykket er almindeligvis oversat til italiensk som "Everything flows" eller "Everything becomes." Det blev valgt, fordi det passer godt til både vores livsvalg og vores emne.

Vi har gjort "Alt ændrer" et referencepunkt for vores liv. Faktisk er vi enige om dette: "Hvis noget i vores liv ikke tilfredsstiller os, er det værd at forsøge at ændre det." Vi ønskede ikke at fortryde, at vi ikke havde modet.

Da de unge ikke var tilfredse med det sted, hvor vi boede (den tidligere Campania Felix), besluttede vi at komme mod nord, vi valgte Como, et helt ukendt sted: vi vidste, at vi ville have betalt eller tjent I starten betalte vi meget, til visse tidspunkter for meget, men vi var med tiden både glade både for den besluttede beslutning og at have formået at udholde smerten og bygge vores center. efter mursten med uendelig tålmodighed vokser vores lille projekt. Vores erfaring har ikke været anderledes end en psykoterapivej med de forudsigelige vanskeligheder at rive nogle rødder til at plante nye med forsøg på at nedrive og genopbygge, omdanne og udglatte, udvide og ændre din horisont. Vi tror faktisk, at vi ikke kunne introducere os til patienter uden at have mod til at ændre det, vi ikke kunne lide. eller kunne vi have guidet en anden person på en rejse, som vi havde undgået os selv?

Og så forsøger vi at legitimere, hvad vores erhverv har lært os og at bruge de instrumenter, den har givet os til gode, til gode.

Den måde vi ser på forandring er ikke ekstrem, ligesom intet der karakteriserer os. Intet ekstremt perspektiv tilhører os. Vi er overbeviste om, at forandring for meget er som ikke at ændre sig.

Vores mission

Vi kan lide den videnskabelige ånd, fordi den er potentielt demokratisk, har en kollektiv sjæl, er åben for forandring i videnens interesse. Vi skriver "potentielt", fordi videnskaben er lavet af forskere, der er mennesker og introducerer vores svagheder inden for det videnskabelige område.

Vi elsker psykologi, medicin og neurovidenskab. Vi er meget tiltrukket af mands evne til at stå over for vanskelige situationer, for at kunne komme op efter en tung trud. Vi kan lide modstandsdygtighed (menneskets evne til at møde de uundgåelige vanskeligheder i livet med en konstruktiv ånd). Derfor har vi studeret ovennævnte emner og er fulde af beundring for de nye opdagelser af utænkelig neurovidenskab for meget af den gamle videnskab, der har modsat sig det, og integrerer stadig ikke de nye opdagelser i sin daglige kliniske praksis.

Vi kan lide at passe på andre (ikke manipuleres eller udnyttes af andre, eller advokaterne af årsagerne tabt i starten, opmærksomhed!). Vi mener, at gode sociale forhold er en smuk frugtbar grund til menneskelig sindsro. Dette er for os.

Naturen er en anden af ​​vores interesser. Vi forsøger at forurene mindre, at genbruge det bedre, at bruge kompostering i vores hjem, til at købe "nul km" mad fra lokale producenter, for at opmuntre økologiske landbrugsmetoder, at drage fordel af en tur til at rydde op en vej (smerter i tilbage tillader).

Vores vigtigste interesser:

psykologi

Selv om vi specialiserer os i kognitiv adfærdsmæssig psykoterapi, som er grundlaget for vores professionelle forberedelse, er vi forpligtet til at anerkende deres værdige sted i psykologiske klinikker til mange andre tilgange. Dette gør vores rådgivningsstier "stimulerende" og "involverer" både for eleverne og for lærerne, men også "udfordrende".

medicin

En passion følte af både så meget som for psykologi.

Studierne har været og er stadig fascinerende for Maria Cristina, der er involveret i en lang rejse på grund af alvorlige helbredsproblemer, der har set hende både som studerende og en syg kvinde indlagt i forskellige afdelinger.

Dette gør årsagen til lidelse, hvis vi nogle gange ser på holdninger i medicin, der ikke er helt i overensstemmelse med, hvad man gerne vil være "medicinsk professioners elegance og professionalisme".

Neuroscience

Kærligheden for kroppens og sindets funktion ser deres højeste udtryk i neurovidenskabens interesse på grundlag af hvilke der er moderne studier om dannelsen af ​​hjerne kredsløb i løbet af livet og på plasticiteten af ​​det samme. Der er åbning fortalte og kontrasterede scenarier i århundreder i medicin og "klassisk" neurologi på hjernens evne til at omprogrammere og tackle de modgang, der opstår, selvom det er et resultat af slagtilfælde, som er sket for mange år siden. Udsigter er meget lovende for fremtiden for sygdomme og neurologiske tilstande, der anses for århundreder uændrede.

Placeringer

  • Milan

    PIAZZA IRNERIO, 2 , 20146, Milan

Spørgsmål