Keystone logo
Claretian University Foundation

Claretian University Foundation

Claretian University Foundation

Introduktion

I byen Quibdó (Chocó) var der i 1995 en gruppe lærere, der ønskede at kvalificere sig i det religiøse område. De måtte undervise i religionskurser, og de følte sig ikke tilstrækkeligt forberedte. I de samme dage var nogle Claretians (præster og lægmænd) fast besluttet på at starte i byen Quibdó, der lignede en bibelsk bevægelse, der begyndte at frigøre en ny kristen bevidsthed i byområdet, en mere kritisk bevidsthed om deres kristendom.

Lærerne, der stod over for behovet for at give et kvalificeret svar, insisterede på, at Claretian-missionærerne i Quibdó organiserede et fjernbibelstudium med dem, der ville få universitets anerkendelse. Det krævede antal studerende fra Claretian Missionærerne til at indlede de nødvendige procedurer for denne dannelseserfaring var 15 personer. Lærernes svar oversteg det ønskede tal og nåede et indledende antal på 50 og flere interesserede studerende. Befolkningens behov for uddannelse, allerede på et universitetsniveau af høj kvalitet, krævede at søge støtte fra andre uddannelsesmæssige oplevelser.

De henvendte sig til det latinamerikanske bibelske universitet i San José, Costa Rica, en institution der med glæde accepterede forslaget. Vanskeligheden ved denne støtte var de åbenlyse procedurer, der medførte, at alle universitetspapirer skulle gennem ambassaderne. Derefter blev der anvendt colombianske universiteter med nogle akademiske programmer svarende til de foreslåede af Claretian Missionærer.

Sådan blev universiteterne i Antioquia, Bolivariana, Católica de Oriente, Mariana de Pasto og Antonio Nariño besøgt, med hvem det ikke var muligt at nå til enighed af forskellige årsager: enten var de ikke interesserede, eller de var ikke klare projektet, eller The Chocó tiltrak dem ikke, eller den lave økonomiske belønning motiverede dem ikke. I processen med at søge interinstitutionel støtte blev Lasallian University Corporation endelig kontaktet, med hvem takket være mægling af broder Humberto Murillo blev der indgået en aftale, oprindeligt i fire år, som blev afsluttet før tidsplanen. Efter denne oplevelse blev der underskrevet en aftale med Luis Amigó University Foundation, som fortsat er i kraft til dato.

Placeringer

  • Medellín

    Carrera 55a,61 - 06, 050010, Medellín

    Spørgsmål