Keystone logo
Comenius University Bratislava, Faculty of Pharmacy,

Comenius University Bratislava, Faculty of Pharmacy,

Comenius University Bratislava, Faculty of Pharmacy,

Introduktion

Begyndelsen af studiet af moderne farmaci i Den Slovakiske Republik kan spores tilbage til Tjekkoslovakiets krigsdeling. En vigtig milepæl var opstarten af en to-årig uddannelse i studieåret 1939–1940 i form af et tværfakultært samarbejde: En del af uddannelsen var dækket af Det Humanistiske Fakultet og den anden del af Det Medicinske Fakultet. I 1940 forlængede regeringsbestemmelserne studielængden til tre år, med et afgangsbevis fra gymnasiet og et års erhvervserfaring i farmaci som en forudsætning for at komme ind på universitetet. I 1945, efter genoprettelsen af Tjekkoslovakiet, opstod behovet for at forene den farmaceutiske uddannelse i republikken. I 1948 trådte loven om farmaceutiske studier i kraft og forenede det farmaceutiske studie i Tjekkoslovakiet. Studielængden blev forlænget til fire år.

Det uafhængige fakultet for farmaci ved Comenius Universitet (dengang Slovakiske Universitet) blev etableret ved regeringsforordningen, der trådte i kraft den 1. september 1952. Universitetets første dekan var Ľ. Krasnec og prodekan L. Zathurecký. Siden det akademiske år 1953-1954 blev den farmaceutiske uddannelse udvidet til fem år. Arbejdet med opførelsen af en ny bygning til Det Farmaceutiske Fakultet på Odbojárov Street begyndte i 1958. Det blev åbnet i 1960. I samme år fusionerede de to farmaceutiske fakulteter i Brno og Bratislava, og Bratislava blev residens for det eneste nationale farmaceutiske fakultet i Tjekkoslovakiet. Dette var en af de mest betydningsfulde perioder på fakultetet. Senere blev det farmaceutiske fakultet ved Charles University med hovedkvarter i Hradec Králové etableret.

På uddannelsesområdet betød godkendelse af uddannelsesændring til et differentieret trefeltsstudie i 1977 oprettelsen af følgende studieretninger: almen farmaci, teknologisk farmaci og klinisk farmaci. Denne studieform fortsatte indtil 1990, hvor en uafhængig fem-årig lang undersøgelse af farmaci blev introduceret.

I øjeblikket tilbyder fakultetet Master Study Program 'Apoteker', som er fuldt kompatibelt med systemet for forberedelse af farmaceuter i EU. Siden 2002 har fakultetet også beskæftiget sig med bacheloruddannelsen i sanitære og diagnostiske anordninger. Ud over det pædagogiske arbejde består en vigtig del af fakultetslivet af videnskabelige og forskningsmæssige aktiviteter, der hovedsageligt har været orienteret mod særskilte aspekter af lægemidler og lægemidler. Før 1989 plejede forskningsarbejdet at blive koordineret inden for rammerne af den statslige forskningsplan, i dag støttes det hovedsageligt af nationale og internationale bevillingsagenturer.

Campus funktioner

Tag en virtuel rundvisning på vores campus!

  Placeringer

  • Bratislava

   Odbojárov,10, 832 32, Bratislava

  Programmer

   Institutionen tilbyder også:

   Spørgsmål