Keystone logo
Copenhagen Business School

Copenhagen Business School

Copenhagen Business School

Introduktion

Copenhagen Business School (CBS) blev etableret i 1917. I dag er CBS et af de 8 danske universiteter med mere end 21.000 studerende og 1.500 ansatte – fakulteter, ph.d.-studerende og administrativt personale.

CBS er Danmarks største uddannelses- og forskningsinstitution inden for erhvervsadministration og økonomi i vid forstand. Universitetet er forpligtet til at levere forretningsrelaterede uddannelsesprogrammer og efteruddannelse for offentligheden og især den private sektor.

Programmer er baseret på en stærk og internationalt anerkendt forskningsbase, som CBS arbejder konsekvent for at styrke. CBS har et Center for Excellence, finansieret af Danmarks Forskningsfond, og har modtaget fem europæiske forskningsrådstilskud.

CBS er engageret i at formidle viden og nye ideer til morgendagens erhvervsledere og samfundet generelt. Hovedbidraget på dette område er forskning og forskningsbaseret uddannelse, og investering i forskning og høj akademisk standard er derfor afgørende for CBS' bidrag til samfundet.

Som en statsfinansieret privat institution modtager CBS det meste af sin finansiering fra regeringen. Regeringstilskud til universitetssektoren består hovedsageligt af et aktivitetsbaseret uddannelsesstipend og et grundlæggende forskningsstipend, der i det væsentlige er historisk bestemt for hvert enkelt universitet. Lidt under to tredjedele af CBS 'indkomstgrundlag stammer fra uddannelsesaktiviteter.

Om Copenhagen Business School

Copenhagen Business School blev etableret i 1917 og blev integreret som en højere læreanstalt i det danske uddannelsessystem i 1965.

I dag er CBS reguleret af den danske universitetslov 2003 under Ministeriet for Videnskab, Udvikling og Videregående Uddannelser.

 • CBS er en af de største handelshøjskoler i Europa med tæt på 20.000 studerende.
 • CBS tilbyder forskningsbaserede uddannelser i verdensklasse på bachelor-, kandidat- og ph.d. niveauer samt executive og andre eftererfaringsprogrammer.
 • CBS skaber og leverer original og relevant viden gennem publicering, deltagelse i den offentlige debat, rådgivning og vores ekspertdatabase Experts@CBS.
 • CBS udvikler og deler viden i partnerskab med andre universiteter, virksomheder og organisationer og bidrager til udvikling af erhvervsliv og samfund.

CBS er

 • Det danske medlem af CEMS (Global Alliance in Management Education).
 • Medlem af PIM (Partnership in International Management).
 • Blandt de 8 danske og svenske universiteter, der udgør Øresunds universitetsnetværk med mere end 165.000 studerende og mere end 10.000 forskere.
 • Triple crown akkrediteret.
 • EQUIS-akkrediteret (European Quality Improvement System).
 • Akkrediteret af AMBA (Association of MBA).
 • Akkrediteret af AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business).

Siden 2000 har CBS været akkrediteret af EQUIS, og siden 2007 også af AMBA.

Den 1. august 2011 blev CBS akkrediteret af AACSB (Association to advance collegiate schools of Business) som den første skole i Skandinavien. CBS har dermed erhvervet 'the triple crown', en anerkendelse, som kun deles af 59 business schools verden over.

Universitetsområde

CBS er primært placeret i fire moderne bygninger på Frederiksberg tæt på hjertet af København.

Både hovedkomplekset på Solbjerg Plads, den arkitektonisk roste bygning af arkitekt Henning Larsen på Dalgas Have og Kilen (Kilen) afspejler den karakteristiske skandinaviske stil.

CBS har desuden ombygget dele af den tidligere Royal Copenhagen porcelænsfabrik, og alle dele af CBS Campus er inden for gåafstand. CBS faciliterer kontakt med forskellige overnatningsmuligheder for udvekslingsstuderende og gæsteprofessorer.

Fra 1. september 2013 udvider CBS campus med tre nye auditorier tæt på Flintholm metrostation. Auditorierne har tilsammen 600 pladser.

Samlet areal i kvadratmeter (kvm): 118.550

 • 600 stk tilgængelige for studerende, multimedielaboratorier, tolkningslaboratorier og læringsressourcecenter.

Studentfaciliteter

Elevfaciliteter inkluderer multimedielaboratorier, tolkelaboratorier, break-out rum til gruppe- og projektarbejde, personlige computere og Learning Resource Center. Computere udskiftes med nye modeller mindst hvert tredje år. Stik til bærbare bærbare computere er let tilgængelige, og trådløse forbindelser er installeret i hovedbygningerne.

Akkreditering

CBS deltager både i internationale og nationale akkrediteringer. Hovedformålene med de internationale akkrediteringer er 1) international branding og 2) at lære international bedste praksis om kvalitet inden for uddannelse, forskning og administration.

Siden 2000 har CBS været akkrediteret af EQUIS, og siden 2007 også af AMBA. 1. august 2011 modtog CBS akkreditering af AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) som den første skole i Skandinavien. CBS har således erhvervet 'The Triple Crown', en anerkendelse, som kun deles af omkring 50 business schools verden over. Disse skoler tilhører alle de absolut bedste handelsskoler og omfatter skoler som INSEAD, London Business School, IMD og Rotterdam School of Management.

Tre akkrediteringer - forskelligt fokus

De tre forskellige akkrediteringsmærker opfattes som nødvendige på grund af deres forskellige anerkendelse i forskellige dele af verden, og fordi de – på trods af mange ligheder – har deres fokus på et andet element.

EQUIS har et stærkt fokus på forskning, internationalisering og partnerskab med erhvervslivet, mens AACSB fokuserer stærkt på ledelse, fakultets kvalifikationer, læring og uddannelse. AMBA fokuserer udelukkende på MBA/MPA-programmer.

Det danske akkrediteringssystem blev etableret ved lov i 2007. Det betyder, at alle CBS-uddannelser skal bestå en national akkreditering over de næste år. Dette arbejde administreres af ACE Danmark.

Placeringer

 • Copenhagen

  Copenhagen Business School, Solbjerg Plads 3, Frederiksberg, DK-2000, Copenhagen

Programmer

Spørgsmål