Keystone logo
Corvinus University of Budapest

Corvinus University of Budapest

Corvinus University of Budapest

Introduktion

Corvinus med et overblik

Corvinus University er Ungarns mest fremtrædende uddannelsesinstitution inden for økonomi, ledelse og samfundsvidenskab. Uddannelse på universitetsniveau, ligesom i de mest avancerede lande i verden, startede i Budapest i 1920'erne ved det autonome økonomifakultet ved det ungarske kongelige videnskabelige universitet.

Vi tror på kontinuerlig udvikling. Vi bør ikke tilfredsstille os med de hidtil opnåede resultater. Det blev derfor besluttet, at Corvinus fra juli 2019 vil blive opretholdt af en statlig stiftelse snarere af staten selv. Selvom denne model giver mulighed for mere fleksible operationer, sikrer den også langsigtet og forudsigelig planlægning.

Vores mål er temmelig ambitiøst: At blive et internationalt universitet og blive den førende institution i Centraleuropa inden for økonomi, ledelse og samfundsvidenskab inden 2030.

Tidslinje

1899: Den direkte forløber for Corvinus, det østlige kommercielle akademi oprettes

1917: På forslag af generaldirektør Elemér Balogh tilbyder Hangya Szövetkezet (Producenters, Distributors 'and Consumers' Cooperative) en fond på en million ungarske kroner til fordel for det kommende økonomiuniversitet

1920: Den 5. oktober træder lov XXXI i 1920 om oprettelse af økonomifakultetet ved det ungarske kongelige videnskabelige universitet i kraft. Den første ceremoni begyndende finder sted den 31. oktober.

1934: Det Økonomiske Fakultet bliver integreret i Palatine Joseph University of Technology and Economics

1948: Det autonome ungarske økonomiuniversitet fødes

1950: Universitetet flytter til den tidligere Chief Customs Palace beliggende ved Fővám tér

1953: Universitetet omdøbes til Karl Marx University of Economic Sciences

1956: Der afholdes en forsamling med deltagelse af akademikere og studerende, der vedtager en 22-punkts liste, der indeholder de vigtigste nationale politiske krav. Den 23. oktober deltager studerende i en værdig march til Bem-monumentet. Uddannelse er indstillet indtil 1. februar 1957.

1968: Kálmán Szabó bliver rektor og gennemfører en større reform med hensyn til uddannelserne.

1970: Den første af sin art i Ungarn, Rajk László College for Advanced Studies, grundlægges under ledelse af Attila Chikán

1989: Som et resultat af fakultetsomstrukturering kommer Business School, School of Economics og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet i stand.

1990: Universitetet omdøbes til Budapest University of Economic Sciences

1996: Universitetet tilslutter sig CEMS Alliance af verdens førende handelsskoler og virksomheder.

2007: Bygning „C“ på hjørnet af Közraktár- og Czuczor-gaderne indvies, Campus på skadedyrsiden består nu af tre bygninger sammen med Chief Customs Palace og Salt House

2019: Et fælles MBA-program er oprettet med et af de bedste universiteter i verden, Fudan University of Shanghai

137097_pexels-photo-1438072.jpeg

Akkreditering

EQUIS-akkreditering af EFMD

Corvinus Business School er akkrediteret i 3 år for første gang, 2018.

Med denne akkreditering er CBS gået ind i kredsløbet af verdens top 2% handelsskoler, der ejer denne prestigefyldte akkreditering

EPAS-akkrediteringer af EFMD

Executive MBA-program 4. gang i 3 år

Bachelor i forretnings- og ledelsesprogram 3. gang i 5 år

BSIS-mærke

Corvinus Business School, BSIS-mærket, 2018 for anden gang

Business School Impact System (BSIS) -planen er designet til at bestemme omfanget af en skoles indflydelse på dets lokale miljø - byen eller regionen, hvor den befinder sig.

EAPAA-akkreditering

Certificeringen ejes kun af ca. to dusin universiteter i Europa og kun fire fra den centrale ære fra den Central- og Østeuropæiske region, inklusive Corvinus.

Master i offentlig politik og ledelse - første gang i 7 år

Rangeringer, priser

Vi er især stolte af de mange akademiske succeser.

Succes i Ungarn

Baseret på antallet af førstepladsansøgere var Corvinus Business School igen den mest populære skole. Det har også en førende position når det gælder ekspertisen for de optagede studerende.

Ifølge HVG-magasinet er Corvinus-skolen for samfundsvidenskab og internationale forhold den første inden for studerendes fremragende karakter. Studerendes excellence er også indikeret af det faktum, at næsten 98% af de optagne studerende har mindst én sprogeksamen, og fakultetet er også det 10. på det nationale fakultetsrangement. I rangeringen af økonomiske skoler fik Corvinus Business School 1. pladsen i kategorien Student Excellence, mens Corvinus School of Economics fik 1. pladsen i kategorien Teacher Excellence.

På socialvidenskabssektionen i OTDK fik studerende på Skolen for Samfundsvidenskab og Internationale Forhold alt i alt 20 1., 2. og 3. pladser i 2019. Ved økonomisektionen i OTDK opnåede Corvinus mere end 50% af den 1. placere. Ph.d. kandidat til Corvinus blev belønnet med den nyetablerede Roska Tamás-pris.

International succes

Corvinus Business School vandt en førsteplads blandt de bedste forretningsskoler i Østeuropa ifølge Eduniversal, og den vandt også EQUIS-akkreditering på EFMDs årlige konference.

Corvinus Business School blev også placeret blandt de første 100 bedste handelsskoler af Financial Times Business Schools Ranking.

Baseret på evaluering af studerende og stemmer fra akademiske direktører blev Corvinus udnævnt til den 3. bedste blandt de 32 CEMS-medlemmer i 2019 i kategorien for årets CEMS-skole.

Corvinus Science Shop resulterede i en internationalt anerkendt stigning i 2019: inden for rammerne af de kurser, der blev dirigeret af 29 professorer, fik 765 studerende mulighed for at uddybe de spørgsmål, der blev rejst af vores 40 partnere, og som et resultat skabte de en betydelig positiv social indflydelse.

Kandidatuddannelsen i aktuarmæssig og finansiel matematik i Corvinus School of Economics fik den 31. plads blandt de 40 bedste masterprogrammer i verden i rangeringen af Eduniversal i kategorien forsikring, risiko og aktuarmæssige videnskaber.

I 2019 fik kandidatuddannelsen i offentlig politik og ledelse international akkreditering af European Association for Public Administration Accreditation (EAPAA) for perioden 2019-2026, som var anden gang i tilfælde af det ungarske program og første gang i sag om det engelske program. Derudover er antallet af studerende, der ansøger om stipendiepladserne på bachelorprogrammet i anvendt økonomi, steget med 30 procent, inklusive antallet af ansøgere på førstepladsen.

Regional og miljøøkonomi MA på Skolen for Samfundsvidenskab og Internationale Forhold fik en ædel plads blandt mere end 1000 universiteter i Eduniversals globale rangordning: Den fik den 36. plads blandt de 100 bedste programmer til bæredygtig udvikling og miljøstyring.

Placeringer

  • Budapest

    Budapest, Fővám tér 8., 1093 Hungria, , Budapest

Spørgsmål