Keystone logo
© Vladimir Sigut
Faculty of Humanities, Charles University

Faculty of Humanities, Charles University

Faculty of Humanities, Charles University

Introduktion

Oprindeligt grundlagt som Institut for Liberal Uddannelse ved Charles University i 1994, fik Charles University Humanistiske Fakultet fuld akademisk autonomi i 2000. Det blev oprettet for at give studieprogrammer på bachelor-, kandidat- og ph.d.-niveau, der tidligere ikke var tilgængelige på universitetet. .

Under ledelse af dekanprofessor Jan Sokol, Ph.D., den tidligere uddannelsesminister og kandidat til formandskabet for Den Tjekkiske Republik i 2003, udviklede skolen adskillige progressive programmer, der reagerede på vigtige overgangsbehov.

Grundlaget for dets arbejde er bacheloruddannelsen i Liberal Arts and Humanities , der tilbyder studerende hidtil uset individuelt valg i kursusvalg i både teoretisk og anvendt kunst inden for filosofi, historie, samfundsvidenskab og sprog.

Særlige træk, forskning, interessante projekter:

Der er tre hovedområder for akademisk forskning ved Det Humanistiske Fakultet: filosofi, antropologi og anvendt samfundsvidenskab. Forskning i filosofi er fokuseret på to områder: Fænomenologi og semiotik . Tilknyttede forskningsområder omfatter de gensidige forhold mellem handling, kreativitet og retorik inden for områder som etik eller politik, men også inden for filosofien om kunst og æstetik.

Området for tværfaglige samfundsvidenskaber inkluderer sociologi af viden, institutioner og organisationer, kønsstudier, studier af civilsamfundet og den civile sektor, studier af ledelse og tilsyn i plejevirksomheder.

Antropologiens forskningsområde består af kulturel, social og historisk antropologi. Kernen i dette felt af akademisk forskning er former for menneskelig adfærd og (social) handling og erkendelse, ikke kun med hensyn til deres typologiske beslutninger (i betydningen af hominiseringsprocessen), men også med hensyn til deres historiske, kulturelle, sociale, generations- og gruppeberedskab og variabilitet.

Det Humanistiske Fakultet har for nylig været involveret i 5 internationale forsknings- og udviklingsprojekter, nemlig Uddannelse for demokratisk interkulturelt medborgerskab + (EDIC +) (Erasmus +: KA2, Samarbejde og innovation for god praksis 2016-2019), det tjekkisk-norske forskningsprogram, Norway Grants , 2015-2017), Nye fortolkningsfællesskaber: Kontekster, strategier og processer for religiøs transformation i det sene middelalderlige og tidlige moderne Europa (Action COST, 2013-2017), styrkelse af europæernes kapacitet ved at oprette det europæiske læsefærdighedsnetværk (Action COST , 2014-2018) og ny materialisme: Europæisk netværksstipendium om 'hvordan materie kommer til noget (Action COST, 2014-2018).

Foreningen af studerende ved Det Humanistiske Fakultet har organiseret mange interessante aktiviteter: "Buddy" -programmet for internationale studerende, en filmklub, Festivalen for menneskehed og solidaritet og Encyklopedy of Migration.

Placeringer

  • Prague

    Pátkova 2137/5, 18200, Prague

Spørgsmål