Keystone logo
© TESS
CY Cergy Paris Universite

CY Cergy Paris Universite

CY Cergy Paris Universite

Introduktion

CY Cergy Paris Universitet

Fra den 1. januar 2020 er Cergy-Pontoise Universitetet og EISTI blevet fusioneret under et nyt navn: CY, Cergy Paris Université. Den består af 24.000 studerende. ESSEC er tilknyttet CY som en partnerinstitution.

Det akademiske kursusudbud består af et bacheloruniversitet (CY SUP) og fem bachelor- og kandidatskoler, fire inden for universitetet, mens den femte er ESSEC.

Ud over ESSEC er de andre forskerskoler, der ledes af CY-universitetet, følgende:

 • CY Tech har specialiseret sig i datalogi, anvendt matematik, civilingeniør, bioteknologi & Kemi, økonomi og ledelse;
 • CY Kunst og humaniora, repræsenteret af den nationale højere kunstskole Paris-Cergy (ENSAPC), den nationale højere arkitektskole i Versailles (ENSAV), den nationale højere skole for landskabsdesign (ENSP) og det nationale institut for kulturarv (INP);
 • CY Uddannelse, repræsenteret af INSPE-, EPSS- og ILEPS-institutionerne;
 • CY Jura og statskundskab, repræsenteret af Sciences Po St-Germain-en-Laye campus.

CY Tech

CY Tech, der ligger i Paris og Pau, er primært en ingeniørskole. Den har fået status som "Grande Ecole", den højeste anerkendelse fra det franske ministerium for videregående uddannelse & Forskning. CY Tech er også medlem af "Conférence des Grandes Ecoles" (CGE), en fransk sammenslutning, der samler eliteinstitutioner for videregående uddannelse, som opfylder strenge kriterier for rekrutteringsproces, uddannelsestilgang og internationalt netværk og virksomhedsnetværk. Det er tilgængeligt efter afslutningen af en gymnasial uddannelse eller gennem en særlig forberedelsesklasse til videregående uddannelser og giver en mastergrad inden for disse fire områder: Anvendt matematik, datalogi, civilingeniør, bioteknologi & Kemi. To universitetsafdelinger er blevet integreret i CY Tech: Institute of Sciences & Techniques (IST) og Institute of Economics & Management (IEG), hvilket udvider vores samlede kursusudbud inden for disse specifikke områder.

CY Tech-kursusudbuddet er opbygget på følgende måde:

 • Et femårigt Grande Ecole ingeniørprogram;
 • Forberedende klasser til forberedelse af videregående uddannelser, der fører til indskrivning på Grande Ecole-programmet;
 • Bachelor & Graduate Programs;
 • Kontinuerlige uddannelsesprogrammer: Specialiseret postgraduate master;
 • International Master med campusser i Frankrig;
 • Ph.d.-programmer.

Vores mission, vores værdier

CY Tech har til opgave at opfylde de stigende forventninger fra både studerende og erhvervslivet. Gennem innovative programmer og udveksling af lærere forsøger vi at give vores studerende en stadig mere attraktiv uddannelsesoplevelse. Studerende kan vælge bachelor- og kandidatuddannelser inden for både ingeniør- og ledelsesdiscipliner. De studerende får også værdifuld viden og globale ledelsesfærdigheder gennem praktikophold og studieophold i udlandet på universiteter over hele verden. Siden CY Tech's start har institutionen gradvist tilpasset sig til en økonomi i udvikling, der tilbyder et omfattende og varieret pensum, der opfylder en moderne vision for verden af i dag. Dens mål er:

 • at forberede studerende og medarbejdere til at blive globale borgere og livslangt lærende, der bekymrer sig om og handler for planetens og menneskehedens fremtid;
 • forpligtet til principperne om åbenhed og inklusion ved at opbygge åbne ressourcer og samarbejdsplatforme, støtte åbne videnskabelige dagsordener og sponsorere adgangs-, mobilitets- og inklusionsordninger, der frigør vores intellektuelle og sociale potentiale.

153687_CYTech-AtriumarriereplanPau.JPG

CY Tech's internationale engagement

CY Tech's internationale engagement er uomtvisteligt og omfatter arbejdserfaring i udlandet, akademiske udvekslinger samt muligheder for dobbeltuddannelse. Vores institution har for nylig fornyet et Erasmus Charter for videregående uddannelse. Denne anerkendelse viser vores ekspertise inden for mobilitet for studerende & personale i et stærkt samarbejde om innovation og god praksis inden for rammerne af Erasmus+-politikken. CY University er medlem af Campus France, det officielle agentur for fremme af franske videregående uddannelser på verdensplan. CY Tech har også tilsluttet sig forskellige europæiske og internationale organisationer og sammenslutninger (EUTOPIA, EAIE, NAFSA, n+i Network, AIEA osv.), som har til formål at fremme udviklingen af international uddannelse.

CY ejer et sprogcenter og er også et ETS TOEIC-autoriseret testcenter. Vores universitet har for nylig fået tildelt mærket "Bienvenue en France", som kendetegner franske videregående uddannelsesinstitutioner, der har udviklet modtagelsesfaciliteter til internationale studerende. CY er ved at etablere solide forbindelser med kinesiske universiteter, hvilket vil bidrage til oprettelsen af et fransk-kinesisk institut for at internationalisere sine uddannelsesmuligheder yderligere. Et af de mest bemærkelsesværdige resultater på europæisk plan er den nylige udvikling af en alliance af seks ligesindede universiteter i Belgien, Slovenien, Spanien, Sverige, Storbritannien, Frankrig og Spanien, kaldet EUTOPIA. EUTOPIA's mission er at opbygge en unik og dristige alliance af transformative og engagerede institutioner på lang sigt. Alliancen har opbygget stærke bånd inden for de regionale samfund, de institutionelle strukturer og de lokale virksomheder. EUTOPIA-studerende, forskere og medarbejdere arbejder sammen om at opbygge en ny akademisk model, der afspejler et åbent og forenet Europa, der respekterer borgerne og miljøet.

CY Tech-diplomer kræver en officiel sprogcertificering i engelsk som fremmedsprog som en del af de nationale kriterier for anerkendelse af eksamensbeviser. CY Tech vil inden for de kommende to år have indgået 250 universitetspartnerskaber på verdensplan, herunder mere end 20 internationale muligheder for dobbeltuddannelse. Et stort antal samarbejdsprogrammer gør det muligt for institutionen at øge den indgående mobilitet gennem engelsksprogede kurser på bachelor-, kandidat- og postgraduate-niveau. I overensstemmelse med CY Tech's globale vision planlægger vores institution at åbne et campus i Singapore i den nærmeste fremtid.

Hvad gør CY Tech anderledes?

Vores ambitiøse vision: CY, defineret som et universitet af forskelligartet, samfundsorienteret og international karakter, søger at uddanne nye generationer i de komplekse udfordringer i et globaliseret samfund i overensstemmelse med målene for bæredygtig udvikling, akademisk ekspertise og en god oplevelse for de studerende.

En højt profileret status: Nationale og internationale placeringer, anerkendt af mange specialiserede medier og websteder, viser endnu en gang, at CY's kursusudbud betragtes som et af de bedste inden for ingeniørvidenskab, ledelse, matematik & finans, internationalisering og faglig integration.

Banebrydende forskning & Teknologioverførselsaktiviteter: Forskning og teknologioverførsel er kernen i CY Tech's dynamik, hvis opgaver bidrager til tilegnelse af videnskabelig viden. CY Tech har en vision og fører en aktiv politik for innovation inden for teknologioverførsel af sine forskningsaktiviteter, som udføres af anerkendte fuldtidsforskere i de 14 laboratorier og fem Open Labs inden for modellering og eksperimentel videnskab.

Der tilbydes en lang række faciliteter på campus:

 • Fire biblioteker med over 2 millioner publikationer;
 • Fire universitetsboliger og private boligfaciliteter;
 • Idrætsfaciliteter for studerende med over 30 individuelle & holdaktiviteter;
 • Fire studenterrestauranter, fire cafeterier;
 • 47 studenterforeninger;
 • En komplet pakke af kulturelle aktiviteter, herunder en "cultural Pass voucher", et særligt pas, der giver rabat på teaterbookinger & biografer og andre kulturelle arrangementer i Paris.

Et "Bienvenue en France"-mærke: Denne nationale anerkendelse, der er tildelt af vores universitet, fremhæver vores ekspertise i forhold til internationale studerende, primært på følgende områder:

 • Kvalitet og tilgængelighed af information & modtagelsesfaciliteter;
 • Vejledningstjenester;
 • Udvikling af boligfaciliteter og campusliv;
 • Karriereudvikling efter endt uddannelse og tjenester for alumner.

eiffeltårnet, paris, frankrig

Beliggenhed: Paris og omegn

Parisregionen har meget at tilbyde internationale studerende, f.eks. historie, kunst og kultur, ud over den akademiske & videnskabelige ekspertise. Det er et unikt sted at lære, opdage, studere, engagere sig og udveksle erfaringer, et sted, hvor dialog, broderskab, frihed og kreativitet altid vil være fremherskende. Paris har i mange år været opført på QS's rangliste over de bedste byer for studerende. Byen Cergy-Pontoise ligger kun 25 minutter fra de verdensberømte Champs Elysées eller La Défense (et af de største futuristiske skyskraberfyldte forretningskvarterer i Europa). Det historiske hjerte i Cergy-Pontoise-området lever af en prestigefyldt fortid, som ofte har befundet sig på kryds og tværs af Frankrigs historie, f.eks. da det kongelige hof havde residens her. Den blev berømt gennem Camille PISSARROs lange ophold i byen, som malede byens og det nærliggende landskabs varierede landskaber i talrige værker, som nu findes på de største museer i verden. Cergy-Pontoise er velsignet med en rig arv og blev den 30. marts 2006 medlem af det nationale netværk af kunst- og historiske byer og områder. Dette mærke, som uddeles af Kultur- og kommunikationsministeriet, er udtryk for en politik, der har til formål at fremme kulturarv og arkitektur. I dag er Cergy kendt som et livligt studentercentrum.

Campus funktioner

CY Tech er placeret på 7 steder i Cergy-Pontoise, Pau og Saint-Germain-en-Laye. Oplev vores 3 campusser i videoen! CY Cergy Paris University har:

• Fire biblioteker med over 2 millioner publikationer;

• Fire universitetsboliger og private boligfaciliteter;

• Studentersportsfaciliteter med over 30 individuelle og holdaktiviteter;

• Fire studenterrestauranter, fire cafeterier;

• 47 studenterforeninger;

• En komplet pakke af kulturelle aktiviteter inklusive en "kulturpas-voucher", et særligt pas, som giver rabatter

til teatre og biografreservationer og til andre kulturelle begivenheder i Greater Paris.

  Studenterklæringer

  Placeringer

  • Cergy

   Avenue du Parc, 95000, Cergy

   • Pau

    2 Boulevard Lucien Favre- CS 77563, 64075, Pau

    • Saint-Germain-en-Laye

     Saint-Germain-en-Laye, Frankrig

     Spørgsmål