Keystone logo
Czech University of Life Sciences - Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources

Czech University of Life Sciences - Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources

Czech University of Life Sciences - Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources

Introduktion

Historie og aktuelt fokus

Universitetet og fakultetets historie begyndte med grundlæggelsen af landbrugsafdelingen ved det tjekkiske tekniske universitet i Prag i 1906 ved dekret af kejser Franz Joseph. Professor Stoklasa, en ledende skikkelse inden for landbrugsvidenskab på det tidspunkt blev udnævnt til den første dekan.

Universitetet blev oprettet som et uafhængigt organ ved regeringsdekret den 8. juli 1952. Det agronomiske fakultet, som det var kendt på det tidspunkt, var et af tre grundlæggende fakulteter i dette nye universitet. Siden har fakultetet været hovedcentret for uddannelse og uddannelse af eksperter, hovedsageligt for landbrugsvirksomheder, forskning og statsforvaltninger.

33348_1.JPG

For nylig udvidede fakultetet sit fokus, og i 2005 skiftede navn til fakultetet for agrobiologi, mad og naturressourcer (FAFNR). Denne ændring i navn kendetegner skiftet fra primært landbrugsuddannelse og forskning til et bredere fokus, der omfatter nye spørgsmål inden for naturressourceforvaltning og fødevarekvalitet.

I dag er fakultetet for agrobiologi, mad og naturressourcer en moderne og respekteret uddannelses- og videnskabelig institution, der rummer mere end 4000 studerende og 300 ansatte, med en stærk position i ind- og udland.

Kandidater fra fakultetet er beskæftiget inden for landbrug, havebrug, dyreavl, plantebeskyttelse, landbrugsprodukters kvalitet, landbrugsvirksomhed, forvaltning af naturressourcer, affaldshåndtering, landskabsarkitektur, udvikling af landdistrikter og andre områder af betydning for nationaløkonomien. Vores kandidater finder job ikke kun som ledere, men kan arbejde i statsadministration, forsknings- og videregående uddannelsesinstitutioner eller som private iværksættere.

33349_w.JPG

Hvem vi er

Med næsten 4.000 studerende og 300 ansatte er FAFNR det næststørste fakultet ved det tjekkiske universitet for biovidenskab (CULS) og det største fakultet med et lignende fokus i Tjekkiet, anerkendt og respekteret både i ind- og udland. Vores bygninger er godt udstyret med moderne faciliteter, og fakultetet har på grund af et højt niveau af kontinuerlig teknisk og personlig udvikling haft fremgang i løbet af sin 110 år lange tradition for at tilbyde uddannelse og forskning inden for landbrug, mad og naturressourcer.

Hvad vi tilbyder

Vi tilbyder uddannelse af høj kvalitet inden for en bred vifte af bachelor-, master- og ph.d.-uddannelser. Der tilbydes en række studieprogrammer, der fokuserer på landbrugs- og havebrugsproduktion, have- og landskabsarkitektur, avl af selskabsdyr, bæredygtig udnyttelse af naturressourcer, mad og menneskelig ernæring og mange andre. Vi udfører omfattende forskning, hvilket er en forudsætning for akkreditering af vores uddannelser og muliggør et højt niveau af praktisk træning med aktiv deltagelse af studerende. Vi opretholder et tæt samarbejde med de førende brancheproducenter og serviceudbydere, hvor vi implementerer resultaterne af anvendt forskning, og vores kandidater kan finde job.

Vores langsigtede strategi

Vores mål er at opnå ekspertise og bred anerkendelse inden for vores specialiseringer. Derfor investerer vi betydeligt i teknisk infrastruktur. Vi går ind for den fortsatte stræben efter forbedrede videnskabelige og pædagogiske kvalifikationer hos vores medarbejdere og understøtter resultater af arbejde af høj kvalitet, der kan sammenlignes med internationale standarder. Et stigende antal og kvalitet af videnskabelige publikationer, højtuddannede kandidater, stimulering af efterspørgslen efter vores deltagelse i internationale konsortier og netværk og fastholdelse af et permanent samarbejde med branchens ledere er blandt vores hovedmål og tjener som vigtige indikatorer for vores fremtidige retning.

Placeringer

  • Prague

    Kamýcká 129 165 00 Praha 6 - Suchdol , , Prague

Spørgsmål