Keystone logo
© Prague Film School / Ali Shreim
Czech University of Life Sciences - Faculty of Economics and Management

Czech University of Life Sciences - Faculty of Economics and Management

Czech University of Life Sciences - Faculty of Economics and Management

Introduktion

Det Tjekkiske Universitet for Biovidenskab Prag fejrede sit 110 års jubilæum i 2016.

Det Tjekkiske Universitet for Biovidenskab er et offentligt universitet (ifølge lov nr. 111/1998 Coll. På universiteter). I øjeblikket er der 27 offentlige universiteter og 2 statsuniversiteter i Tjekkiet. Både offentlige og statslige universiteter finansieres af ministeriet for uddannelse, ungdom og sport. Offentlige universiteter forvaltes dog af deres rektorskomité og et akademisk senat, mens statsuniversiteter forvaltes af de relevante ministerier (dvs. indenrigsministeriet for politiakademiet og forsvarsministeriet for Forsvarsministeriet).

Første forelæsninger om landbrugsvidenskab blev afleveret på Fakultet for Filosofi i Prag Charles-Ferdinand Universitet i Prag i 1776. En Landbrugsafdeling blev efterfølgende oprettet ved den Tjekkiske Polyteknik i 1812. Første foredrag i skovbrug blev derefter givet i efteråret 1848 .

Det egentlige historie for vores universitet begynder i 1906 med oprettelsen ved dekret fra den østrig-ungarske kejser Franz Joseph I, af et fakultet for landbrug på den tjekkiske polyteknik i Prag. Professor Julius Stoklasa, en anerkendt specialist inden for jordkemi, blev den første fakultetets dekan. Fakultetet har lige fra starten (1906/1907) udviklet sin egen livsvigtige aktivitet baseret på en stor del af uselviskheden hos sine lærere og studerende.

WW1 stoppede midlertidigt udviklingen af ​​fakultetet, men med oprettelsen af ​​Tjekkoslovakiet i 1918 begyndte fakultetet at udvikle sig på en meget dynamisk måde. Reformer på uddannelsesområdet i den nystiftede Tjekkoslovakiske Republik medførte strukturelle ændringer af den tjekkiske polyteknik (omdøbt tjekkisk teknisk universitet i Prag i 1920). Fakultetet for Landbrug blev omdannet i 1920 til en kollegium for landbrug og skovingeniør. Det var stadig en del af det tjekkiske tekniske universitet. College of Agriculture and Forest Engineering var oprindeligt beliggende i Prag 2-distriktet, i Gröbe Villa i Havlíčkovy sady. I 1936 flyttede den til en ny bygning, nær det tjekkiske tekniske universitet, i Prag 6 - Dejvice distriktet.

Placeringer

  • Praha-Suchdol

    129 Kamýcká, 165 00, Praha-Suchdol

    • Prague

      Kamýcká 129, 165 21, Prague

    Spørgsmål