Keystone logo
EC2U

EC2U

EC2U

Introduktion

Hvad er EC2U?

European Campus of City-Universities (EC2U) er en multikulturel og flersproget alliance bestående af syv langvarige, uddannelses- og forskningsbaserede, lokalt og globalt engagerede universiteter fra fire forskellige regioner i Den Europæiske Union: Coimbra Universitet, Iași Universitet, Jena Universitet, Pavia Universitet, Poitiers Universitet (koordinator), Salamanca Universitet og Turku Universitet.

Alliancens ambition er at udvikle et innovativt rum, hvor mobiliteten kan flyde frit mellem de syv universiteter og de tilknyttede byer.

EC2U i antal

 • 160 000 Studerende
 • 20 000 Administrativt personale, lærere & forskere
 • 30 Associates
 • 1 600 000 Borgere i direkte kontakt med

Medlemmer

Universitetet i Coimbra (Portugal)

Coimbra Universitet er fokuseret på fremtiden og anerkendt som en vigtig drivkraft for forandring og har mere end syv århundreders erfaring med at skabe og formidle viden, kultur, videnskab og teknologi gennem studier, undervisning, avanceret forskning og innovation inden for de mest forskelligartede vidensområder.

UC er det ældste universitet i Portugal og et af de ældste i verden, og dets historie går helt tilbage til det århundrede, der fulgte efter oprettelsen af Portugal, da det blev grundlagt i 1290. Universitetet spredte sig i hele Coimbra by og ændrede dens landskab og gjorde det til et ægte byuniversitet, hvor man finder et kosmopolitisk akademi.

University of Iasi (Rumænien)

Alexandru Ioan Cuza-universitetet i Iasi, det første moderne universitet, der blev grundlagt i Rumænien (i 1860), ligger konstant på en 1-3 plads blandt rumænske universiteter med hensyn til forskning, uddannelse og institutionel gennemsigtighed. Med omkring 23000 studerende og 2000 fuldtidsansatte medarbejdere på de 15 fakulteter omfatter universitetets akademiske tilbud 80 grader på bachelorniveau (4 på engelsk, 1 på fransk), 116 programmer på masterniveau (14 på engelsk, 1 på fransk) og 27 studier på ph.d.-niveau (alle på engelsk).

Universitetet i Jena (Tyskland)

Friedrich Schiller-universitetet i Jena blev grundlagt i 1558 og er et af de ældste universiteter i Tyskland. Engang centrum for tysk filosofisk tænkning, er det blevet en bredt baseret, forskningsintensiv institution med en global rækkevidde og et blomstrende internationalt samfund med mere end 18.000 studerende fra over 110 lande verden over.

Universitetet i Pavia (Italien)

Universitetet i Pavia (UNIPV) er en af verdens ældste akademiske institutioner: det blev grundlagt i 1361 og var indtil det 20. århundrede det eneste universitet i Milanoområdet og Lombardiet.

I dag er det et omfattende universitet, som dækker alle fagområder - videnskab og teknologi, videnskabsteknik, biovidenskab, humaniora og samfundsvidenskab - og består af 18 institutter, der tilbyder studieprogrammer på alle niveauer, fra bachelorgrader til ph.d.-uddannelser. Det akademiske personale tæller mere end 900 professorer og forskere. 21.000 studerende fra både Italien og udlandet studerer på universitetet i Pavia.

Universitetet i Poitiers (Frankrig)

Universitetet i Poitiers, der blev grundlagt i 1431, er et tværfagligt universitet med 29 000 studerende, hvoraf 4200 er internationale studerende fra 120 forskellige lande, og 2700 ansatte (administrative, undervisere og forskere) står for undervisningen. Poitiers ligger på andenpladsen på den samlede rangliste over større byer for studerende i Frankrig i 2018-2019 og ligger over det nationale gennemsnit med 16 % udenlandske studerende.

Universitetet i Salamanca (Spanien)

Universitetet i Salamanca blev grundlagt i 1218 og er et af de tre ældste universiteter i Europa med en bred vifte af fakulteter og forskningsinstitutter inden for videnskab og kunst. I 2011 blev den tildelt status som Campus of International Excellence. Det er referenceuniversitetet i regionen og i andre regioner (Castilla y León) og er "Alma Mater" for næsten alle historiske latinamerikanske universiteter.

Universitetet i Åbo (Finland)

Åbo Universitet (UTU) er et internationalt forskningsuniversitet og et aktivt akademisk samfund med 25.000 studerende og medarbejdere fra over 100 forskellige lande. Universitetets hovedcampus ligger i det historiske centrum af Åbo - tæt på den unikke natur og skærgård i det sydvestlige Finland. Som et af de førende universiteter i Finland tilbyder universitetet i Åbo studie- og forskningsmuligheder på syv fakulteter og syv specialenheder.

Placeringer

 • Poitiers

  Université de Poitiers - 15, rue de l'Hôtel Dieu - TSA 71117 - 86073 POITIERS Cedex 9, 86000, Poitiers

 • Iași

  Bulevardul Carol I, Nr.11, 700506, Iași

  • Salamanca

   Patio de Escuelas Mayores, 1, , Salamanca

   • Coimbra

    Rua Larga 3000-370, , Coimbra

    • Jena

     Universitätshauptgebäude Fürstengraben 1, 07743, Jena

     • Pavia

      C.so Strada Nuova, 65, 27100, Pavia

      • Turku

       Turun yliopisto, 20500, Turku

       Spørgsmål