Keystone logo
Esami Business School

Esami Business School

Esami Business School

Introduktion

Om os

Det østlige og sydlige afrikanske ledelsesinstitut (ESAMI) er et mellemstatsligt regionalt ledelsesudviklingscenter. ESAMI's hovedkontor ligger i Arusha, Tanzania.

Instituttet blev oprettet med det primære mål at give regionen et uddannet personale inden for en række kritiske områder, herunder politikstyring, transportstyring, økonomistyring, informationsteknologiledelse, sundhedsstyring, human resource management, projektledelse, energi- og miljøstyring og kønsledelse blandt andre.

Fokuset var at uddanne mellemled til seniorledere fra regionen for at forbedre deres ledelsesmæssige præstation under hensyntagen til de globale problemer, men med et regionalt fokus relevant for det afrikanske miljø.

ESAMIs mandat, mission, vision og filosofi

Det østlige og sydlige afrikanske ledelsesinstitut (ESAMI) er et panafrikansk regionalt ledelsesudviklingscenter, der ejes af ti medlemsregeringer fra den østlige og sydlige afrikanske region. Disse er Kenya, Malawi, Mozambique, Namibia, Seychellerne, Swaziland, Tanzania, Uganda, Zambia og Zimbabwe. Det er en service- og markedsorienteret institution, der tilbyder specialiseret ledelsestræning på højt plan, konsulentbistand, uddannelsesprogrammer og aktionsorienterede ledelsesforskningstjenester. Andre lande, der regelmæssigt deltager i ESAMI's udviklingsprogrammer, omfatter Lesotho, Botswana, Sydafrika, Angola, Rwanda, Sierra Leone, Nigeria, Eritrea, Elfenbenskysten, Liberia, Ghana, Gambia, Sudan, Etiopien og Burkina Faso.

I maj 1997 udpegede FN's Økonomiske Kommission for Afrika officielt ESAMI som Det Afrikanske Centres of Excellence i Management Development. Denne anerkendelse har nødvendiggjort, at ESAMI udvider sine tjenester til alle lande i Afrika. For at imødekomme Afrikas ledelsesudfordring i det nye årtusinde tilbyder ESAMI fortsat højkvalitets, kundecentrerede udviklingsudviklingsinterventioner i hele Afrika.

Mandat

ESAMI's mandat er at forbedre effektiviteten af ​​offentlige, private og internationale organisationer i Afrika. Dette vil ske gennem:

 • Ledelsestræning og uddannelse;
 • Konsulentrådgivning og rådgivning;
 • Ledelsesforskning, vidensgenerering og publikationer;
 • Fremme af bedste praksis i ledelsen.

Vision

I 2020 er ESAMI et internationalt anerkendt ledelses- og business transformationscenter

Mission

Vores mission er at transformere institutioner gennem ledelsesudvikling, innovativ uddannelse, ledelsestræning, ny videngenerering og rådgivning.

Vores univers af kunder vil være private, offentlige, private og internationale organisationer.

ESAMI: Tidligere og nutidige

Siden etableringen i 1980 har ESAMI ydet betydelige bidrag inden for menneskelige ressourcer og ledelsesudvikling i regionen. Dets rolle som et førende regionalt ledelsesudviklingsinstitut har udvidet sig væsentligt som et resultat af øget efterspørgsel fra kunder fra lande i regionen og videre. Hidtil har over 75, 000 mellem- og topniveau personale i regeringen deltog i offentlige ledelsesudviklingsprogrammer, der tilbydes af instituttet, offentlige, private og civile organisationer.

ESAMI's strategiske kraft

ESAMI-programmer er baseret på klientens nye behov i hele kontinentet. Instituttet har fortsat sørget for, at programmerne nyder godt af forskning udført i form af behovs vurdering og deltagernes feedback. Programvurdering, sporingsundersøgelser og konsekvensanalyser udgør en vigtig del af ESAMIs trænings- og kapacitetsopbygningsproces. De uddannelsesprogrammer, der præsenteres i dette prospekt, vil have en stærk sammenhæng mellem ledelse og præstationsforbedring på individuel og organisatorisk plan.

Skræddersyede programmer vil blive gennemført for at løse klientens specifikke problemer og problemer. Disse udføres normalt på anmodning og på steder og datoer, der er bekvemme for kunden.

ESAMI lancerede et Executive MBA-program, der har vist sig at være ret succesfuldt. Til dato står Business School-tilmelding på 3600 studerende fordelt på ti campusser i Afrika.

ESAMI har også introduceret certifikat-, diplom- og bacheloruddannelser i erhvervsøkonomi.

ESAMIs evne og sammenligningsfordele

Som et ledelsesudviklingscenter har ESAMI været et konvergerende center, hvor folk fra forskellige lande mødes for at dele og udveksle erfaringer i en regional ramme. Instituttet har til formål at forbedre denne interaktion for at lette forbedringer i ledelsesmæssige præstationer og effektivitet hos klientorganisationer. Som en af ​​de største regionale institutioner i Afrika og en førende inden for ledelsesudvikling er ESAMIs kapacitet i høj grad indvækst i følgende kvaliteter:

 • Dens kerne af forskellige, indfødte, højtuddannede og erfarne fagfolk, der forstår de lande, de arbejder med godt
 • En vellykket institution, som forvaltes af afrikanske fagfolk, der kender det afrikanske miljø og er forpligtet til at yde service.
 • ESAMIs brede og fleksible mandat styret af et dynamisk styrelsesråd
 • ESAMIs grad af økonomisk selvforsyning fra trænings- og konsulentindtægter, som ikke afhænger af tilskud til overlevelse
 • Et personale med vilje og engagement til effektiv forbedring og innovation.
 • ESAMIs evne til hurtigt at udnytte sit faglige personale, der suppleres af et netværk af feltkontorer tæt på sine kunder
 • Et væld af erfaringer opnået gennem årene fra interaktioner med en kundekreds med varierede baggrunde og lande
 • Et netværk af institutionelle og individuelle kontakter
 • Fleksibilitet og beredskab til at justere i overensstemmelse med de skiftende omgivelser og forventninger
 • Regional smag og karakter til at matche instituttets aktiviteter og reagere hurtigt på specifikke krav, bekymringer og prioriteter.

Placeringer

 • Arusha

  Headquarters P. O. BOX 3030, Arusha, Tanzânia, , Arusha

  • Nairobi

   ESAMI KENYA 4th Floor International House P. O. Box 566628 – 00200, , Nairobi

   • Dar es Salaam

    ESAMI DAR ES SALAAM 3rd Floor, NIC Investment House P.O. Box 22290, , Dar es Salaam

    • Lusaka

     ESAMI - ZAMBIA 2ND Floor, Superannuation House Ben Bella Road P.O. Box 32132, , Lusaka

     • Kampala

      ESAMI – UGANDA ESAMI Centre, Plot 52 Bombo Road P.O. Box 824, , Kampala

      • Windhoek

       ESAMI – NAMIBIA Cnr Nelson Mandela/Sam Nujoma HIDAS Centre P.O. Box 1836,, 9000, Windhoek

       • Mbabane

        ESAMI – eSWATINI 3RD Floor, Lilunga House Somhlolo Rd P.O. Box 4234, , Mbabane

        • Harare

         ESAMI – ZIMBABWE 6 Bantry Road, Alexandra Park P.O. Box 2627, , Harare

         • Maputo

          ESAMI MOZAMBIQUE No. 657 Floor No. 1 Avenida Julius Nyerere P.O. Box 2077, , Maputo

          • Lilongwe

           ESAMI MALAWI 1st Floor, Development House, City Centre P.O. Box 31127 Lilongwe 3, , Lilongwe

           Spørgsmål