Keystone logo
© TESS
ESJ Lille : École Supérieure de Journalisme

ESJ Lille : École Supérieure de Journalisme

ESJ Lille : École Supérieure de Journalisme

Introduktion

Etableret i 1924, Lille Graduate School of Journalism (ESJ Lille) er en af ​​de første professionelle journalistskoler uddannelse i Europa. Hun er den ældste af de 14 skoler, der er anerkendt af erhverv i Frankrig.

Fyret kandidat på skolen, de ældste, gyldige to års skolegang for 60 studerende. Det første år er polymedie (radio, TV, aviser, bureau, web) og den anden er specialiseret. Sidstnævnte kan gøres ved at lære.

Det er adgang til en selektiv konkurrence til niveau 3. En specifik begivenhed er organiseret for Internationale Studerende. Konkurrencen er arrangeret i samarbejde medLille Institut for Politiske Studier (Sciences Po Lille). Denne aftale giver eleverne mulighed for at modtage i slutningen af ​​deres skolegang to diplomer: Den ESJ Lille (anerkendt profession), og at den IEP i Lille (værdi Grade 2 Master i statskundskab).

Den ESJ Lille har udviklet sig gennem årene, ud over sin historie grad, andre kurser:

  • Siden september 2014 Akademiet ESJ Lille tilbyder stillingen færgerute. Du indtaster på rekord (150 pladser) med et minimum af Bac. Denne "baggrund Journalistik ESJ Lille", enestående i Frankrig, giver eleverne mulighed for kandidater til at følge en indledende uddannelse til en karriere i pressen og contest forberedelse skoler omkring 10 timer om ugen. For studerende i partneruniversiteter i Lille kanalerne 1,2,3 følge dette kursus kan validere en tredjedel af de kreditter, der er nødvendige for at få sin licens året og den bedste start i skolen konkurrence.
  • Den regionale ugentlige presse dø som en femten års studerende til regionale ugeblade. Det er en professionel licens, der går ind i konkurrencen på to.
  • Journalist og videnskabelig sektor (diplomniveau M2) formular én år journaliststuderende, der allerede har en kandidatgrad eller en Master en videnskab og teknologi. Den træder konkurrence på fire.
  • Den internationale mester dør i Media Management (Mi2M) (diplomniveau M2). Vi træder til abonnenter med en Master 1, er undervisning sker på afstand, på en uddannelse platform.
  • Den prep lige muligheder ledsager unge udvalgt på faglige og sociale kriterier i udarbejdelsen af ​​optagelsesprøver anerkendte journalistik skoler. Den ESJ Lille understøtter alle de uddannelsesomkostninger, som er fritaget elever fra denne klasse.
  • TV-forberedelse giver kandidater til journalistik skoler til at forberede i bedste undervisning foregår på afstand, på en uddannelse platform. Det er indtastet ved registreringen.

Skolen udvikler også mange internationale aktiviteter. Hun griber regelmæssigt i mange lande i Europa, Afrika og Asien. Hun blev grundlagt i 1994 på Theophrastus Network, der samler 20 franske centre for journalistik uddannelse.

Den ESJ Lille bestræber sig på at fremme udveksling og refleksion blandt journalister og forskere. Den offentliggør derfor i partnerskab med Laval University (Quebec), Les Cahiers journalistik. Skolen ønsker også at udøve et laboratorium funktion i tjeneste af erhvervet og medierne.

Foreningen skoleledelsen består af halvtreds medlemmer (information fagfolk, alumni, lokale myndigheder, repræsentanter for regionale videregående uddannelse, regionale virksomheder, politiske, kulturelle eller økonomiske). Bestyrelsen ledes af Louis Dreyfus, administrerende direktør for Le Monde. Direktøren er Pierre Savary (journalist, tidligere elev af ESJ Lille, 65th forfremmelse).

Placeringer

  • Lille

    50, rue Gauthier-de-Châtillon 59046 Lille cedex France, 59046, Lille

Spørgsmål