Keystone logo
Estonian Academy of Music and Theatre

Estonian Academy of Music and Theatre

Estonian Academy of Music and Theatre

Introduktion

Estonian Academy of Music and Theatre (EAMT) er et unikt offentligt universitet, der tilbyder videregående uddannelse inden for alle større musik- og teaterområder gennem bachelor-, master- og ph.d.-programmer. EAMT anses for at være en af de mest funktionelle musikuddannelsesinstitutioner i Europa og har et 13 500 m2 stort anlæg i centrum af Tallinn, Estlands hovedstad. I 2022 blev Estonian Academy of Music and Theatre for tredje år i træk optaget på QS World University Ranking, som er en af de bedste internationale ranglister, der måler populariteten og præstationerne af universiteter fra hele verden. Den 17. november 1918 stemte Estonia-selskabet for at oprette en højere musikskole. Den 9. maj 1919 blev skolens charter godkendt af undervisningsministeren. Skolen blev oprindeligt kaldt Tallinn Higher Music School, da oprettelsen af et musikkonservatorium ikke var et område, der henhørte under det estiske selskab. I 1923 blev det dog omdøbt til Tallinn Conservatoire, som er forløberen for det nuværende Estonian Academy of Music and Theatre. I dag er akademiet en internationalt anerkendt institution for musikuddannelse og forskning. Langt de fleste estiske musikere og teaterfolk har enten studeret eller undervist på denne institution, hvilket har gjort den til en søjle i det estiske kulturliv. Estonian Academy of Music and Theatres mission er at opretholde, udvikle og fremme estisk kultur på højeste niveau gennem musik- og teaterstudier samt kreative aktiviteter og forskning.

EAMT's vision og mission

 • Vision. Estonian Academy of Music and Theatre er en prestigefyldt og attraktiv uddannelses-, videnskabelig og kulturel institution med et højt professionaliseringsniveau, der er dedikeret til at bevare nationale kulturelle traditioner og aktivt udvikle internationalt samarbejde, samtidig med at den er åben over for kreative idéer, forskelligartet videnskabelig forskning og innovative tværfaglige projekter.
 • Mission. Estonian Academy of Music and Theatres mission er at opretholde, udvikle og fremme estisk kultur på højeste niveau gennem musik- og teaterstudier samt kreative aktiviteter og forskning.

EAMT's kerneværdier

 • Kreativitet: Vi giver mulighed for meningsfulde udtryk for kreativitet på et højt niveau.
 • Leg: Vi forstår, at leg er grundlaget for enhver kreativ aktivitet, der gør det muligt at opdage og udvikle nye tilgange.
 • Kompetence: Vi stræber efter kompetence, udveksling af ideer og viden samt konstant læring og udvikling og er dermed et forbillede for nuværende og fremtidige kunstnere inden for musik og teater.
 • Engagement: Vi anerkender, at det er en forudsætning for at opnå et højt kreativitetsniveau, at man er engageret i sit kald. Vi tilbyder et miljø, der fremmer engagement, og som gør det muligt at opdage gældende sandheder og skabe nye fortolkninger.
 • Bevarelse af vores nationale kultur: Vi forstår vores unikke ansvar for at støtte og pleje de generationer af musik- og dramatikere, som vil sikre den estiske musik og det estiske teaters rolle i vores nationale identitet i fremtiden. Vi er klar over, at vores arbejde har stor betydning for opretholdelsen og udviklingen af den estiske kultur.
 • Åbenhed: Vi er åbne over for forskellige tilgange inden for kunst, uddannelse og forskning, alsidigheden af stilarter og metoder inden for musik og teater. Vi deler ideer og viden og erkender vores fejltagelser. Vi er enige og ligefrem i vores søgen efter de bedste løsninger.
 • Lige og respektfuld behandling: Vi behandler alle studerende, kolleger og partnere lige og med respekt og giver anerkendelse for deres succes og resultater.

Campus funktioner

  Placeringer

  • Tallinn

   Tatari,13, 10116, Tallinn

  Spørgsmål