Keystone logo
European University of Post-Industrial Cities (UNIC)

European University of Post-Industrial Cities (UNIC)

European University of Post-Industrial Cities (UNIC)

Introduktion

European University of Post-Industrial Cities (UNIC) blev oprettet i 2020 med det formål at tilbyde en inkluderende uddannelse til en ny generation af studerende. En alliance af 10 europæiske universiteter, der er baseret i postindustrielle byer og finansieret af Europa-Kommissionen, arbejder hånd i hånd med byinstitutioner for at sikre, at byspørgsmål indgår i undervisningen og forskningen på en måde, der er tilgængelig og inkluderende for alle elever. Alliancen lancerer sin første fælles masteruddannelse i 2023 og søger studerende, der vil fremme de postindustrielle transformationer i deres byer og blive højt kvalificerede kandidater inden for nye videnskabelige discipliner, der imødekommer behovene i den foranderlige økonomi i Europa og i hele verden.

Campus funktioner

European University of Post-Industrial Cities (UNIC) består af ti universiteter beliggende i forskellige lande i hele Europa, der repræsenterer ti forskellige postindustrielle byer.

Alle ti partnere deler UNIC-identiteten. Vi blev etableret i tider med og har bidraget til post-industrielle overgange, såsom lukningen af Opel Fabric i Bochum, slutningen af Fords bilfabrik i Cork, nedskæringer af Nokia-industrien i Oulu eller den hurtige digitalisering af havn i verdenshavnebyen Rotterdam og andre vigtige sociale, økonomiske og kulturelle transformationer. Overgangen fra fremstilling til tjenesteydelser fører også til en bred vifte af sociale, økonomiske, kulturelle og demografiske transformationer. Vores postindustrielle byer er brændpunkterne for sådanne bredere transformationer i det sociale landskab i Europa. Dette omfatter transformationer på arbejdsmarkedet og i (ungdoms)beskæftigelse, i migrationsmønstre og migrationsrelaterede forskelligheder, i gamle og nye uligheder, i virkningen af nye teknologier, i nye sundhedsændringer osv.

  Placeringer

  • Rotterdam

   Burgemeester Oudlaan,50, 3062 PA, Rotterdam

  • Rotterdam

   Burgemeester Oudlaan,50, 3062 PA, Rotterdam

   • Bilbao

    Unibertsitate Etorbidea,24, 48007, Bilbao

    • Bochum

     Am Einkaufszentrum,1, 44791, Bochum

     • Istanbul

      Sarıyer Rumeli Feneri Yolu, 34450, Istanbul

      • Liège

       Place du 20 Août,7, 4000, Liège

       • Oulu

        Yliopistokatu,9, 90570, Oulu

        • Zagreb

         Unska ulica,3, 10000, Zagreb

         Spørgsmål