Keystone logo
Federal University Of Bahia

Federal University Of Bahia

Federal University Of Bahia

Introduktion

Det Federal University Of Bahia begyndte den 18. februar 1808, da prinsregent Dom João VI indledte kirurgisk skole i Bahia, det første universitetskursus i Brasilien. Alligevel inkorporerede det i det 19. århundrede kurser i farmaci (1832) og tandpleje (1864), kunstakademiet (1877), jura (1891) og polytechnic (1896). I det 20. århundrede oprettede Isaías Alves fakultetet for filosofi, videnskab og breve (1941).

Grundlæggeren af UFBA - Den første rektor ved universitetet blev fremhævet i den videregående uddannelses bane. Født i Salvador, i 1894, dimitterede i medicin og specialiserede sig i kirurgi i São Paulo. Da han kom tilbage, blev han medlem af formanden for patologi og kirurgi og ledede det medicinske fakultet. I løbet af 15 år som rektor (1946-1961) ledede han processen med føderalisering og implementerede den fysiske og personalemæssige infrastruktur og skrev det første kapitel i et integreret universitet: Kunst, breve, humaniora og videnskab. I rektoratets første år blev universitetet i Bahia formelt konstitueret. I 1950 blev han Federal University Of Bahia , integrerede isolerede skoler og indførte andre kurser. I femten år under ledelse af Edgard Santos blomstrede UFBA inden for kunst, humaniora og sundhed.

Til Bahia bragte Edgard Santos navne fra den internationale scene; bygget universitetshospitalet; oprettede Center for Afro-Orientalske Studier og campusene Canela, Federação og Ondina. I sit præstegård blev Bahia fremtrædende med vægt på dans, musik og teater, de første universitetskurser af sin art i landet. I 1960'erne grundlagde UFBA to vigtige fænomener i nutidens kultur: Cinema Novo og Tropicalismo. Institutionen voksede, moderniserede og opretholdt identiteten i Edgard Santos-perioden.

Placeringer

 • Ondina, Salvador

  Avenida Adhemar de Barros,s/nº, 40170-110, Ondina, Salvador

  Programmer

   Institutionen tilbyder også:

   Spørgsmål