Keystone logo
© © University of Lille
Ghent University - Faculty of Pharmaceutical Sciences

Ghent University - Faculty of Pharmaceutical Sciences

Ghent University - Faculty of Pharmaceutical Sciences

Introduktion

Gent Universitet er et top 100 universitet og et af de største universiteter i Belgien. Vores 11 fakulteter tilbyder mere end 200 kurser og udfører dybdegående forskning inden for en bred vifte af videnskabelige domæner. Gent University Global Campus er også det første europæiske universitet i Songdo, Sydkorea.

Hvad står Gent Universitet for?

Gent Universitet er et pluralistisk universitet, der er åbent for alle, uanset ideologisk, politisk, kulturel eller social baggrund. Vores credo er 'Dare to Think'.

Gent Universitet blev grundlagt i 1817. I 2017 fejrede Gent Universitet sit 200 års jubilæum.

Som et top 100-universitet med mere end 49.000 studerende og 15.000 ansatte er vi et af de største universiteter i det hollandske sprogområde, beliggende i Flandern, Belgien. Gent University Global Campus er også det første europæiske universitet i Songdo, Sydkorea.

Vores 11 fakulteter tilbyder mere end 200 kurser og udfører dybdegående forskning inden for en bred vifte af videnskabelige domæner. Flere af vores forskningsgrupper, centre og institutter er kendt verden over inden for discipliner som bioteknologi, akvakultur, mikroelektronik, historie, ...

I 2017 fejrede Gent Universitet sit 200 års jubilæum. I løbet af de sidste 200 år har vores universitet set mange fremtrædende videnskabsmænd, ministre og endda nobelprisvindere blandt sine ansatte og alumner.

Statistik

Internationale fakta og tal

Internationale studerende

Hvert år vælger flere og flere internationale studerende Gent Universitet til deres studie. Mere end 6.800 udenlandske studerende (14% af den samlede studerende befolkning), inklusive udvekslingsstuderende, studerede ved Gent Universitet i løbet af det akademiske år 2019-2020.

Top 5 af europæiske oprindelseslande er Holland, Italien, Spanien, Tyskland og Frankrig. Ikke-EU-landene er repræsenteret af et stærkt beredskab fra Asien: Kina, Indien, Tyrkiet og Iran.

De fleste udenlandske studerende modtager fakulteterne for ingeniørvidenskab og arkitektur, naturvidenskab og biovidenskab.

Erasmus udvekslingsstuderende

Erasmus+-programmet er det mest kendte program for studerende og personalemobilitet i Europa og er det største finansieringsprogram for udvekslinger ved Gent Universitet.

I løbet af det akademiske år 2019-2020 tilbragte mere end 1.850 Ghent University-studerende en del af deres studie i udlandet (1.037 af dem inden for rammerne af Erasmus+). De mest fremtrædende destinationer er Holland, Spanien, Frankrig, Tyskland og Italien.

Hvert år byder Gent Universitet også velkommen til udvekslingsstuderende. I 2019-2020 vælger mere end 1.450 udvekslingsstuderende fra 61 lande Gent Universitet til deres studie. Top oprindelseslande er Italien, Spanien, Tyskland, Frankrig og Kina.

ph.d.

I 2019-2020 var Gent Universitet vært for 5.183 ph.d.-studerende, hvoraf 46 % havde en ikke-belgisk nationalitet.

Vores internationale ph.d.-studerende er for det meste aktive inden for de eksakte videnskaber: Bioscience Engineering, Engineering og Architecture and Sciences er de dominerende fakulteter. De stammer generelt fra Kina, Holland, Italien, Iran og Indien.

Internationale medarbejdere

Gent Universitet beskæftiger omkring 9.000 og 6.000 medarbejdere er ansat på Universitetshospitalet. Op til 12 % af dette antal er af ikke-belgisk nationalitet.

    Placeringer

    • Ghent

      Ottergemsesteenweg,460, 9000, Ghent

      Spørgsmål