Keystone logo
© BIMM University
Heriot-Watt University, University of South-Eastern Norway and Budapest University of Technology and Economics

Heriot-Watt University, University of South-Eastern Norway and Budapest University of Technology and Economics

Heriot-Watt University, University of South-Eastern Norway and Budapest University of Technology and Economics

Introduktion

Heriot-Watt University i Skotland


Heriot-Watt University (HWU) leverer de grundlæggende begreber for smarte systemer i løbet af det første semester og giver kurser fra et program, der er tildelt Eurotraining Quality Label. Praktisk arbejde vil finde sted i renrummet, hvor eleverne kan lære og øve fotolitografi, en grundlæggende proces i mikrofabrikation til fremstilling af MEMS og sensorer. Andre laboratorier som laserbearbejdning og 3D -print vil blive brugt til at understøtte undersøgelsen af alternative metoder til fremstilling af smarte systemer. Computerbaserede design- og simuleringslaboratorier tilbydes til at understøtte læring af teori og principper for sensorer og aktuatorer ved hjælp af en branchestandard softwarepakke (COMSOL Multiphysics). Praktiske laboratorier på sensornetværk vil blive brugt til at understøtte det underviste kursusmateriale om IoT. HWU blev udpeget for femten år siden som et EU-ekspertisecenter inden for mikroaktuatorer under EU ESPRIT-programmet. Denne erfaring vil blive brugt til at levere kurset om sensorer, aktuatorer og IoT.


University College i Sydøstnorge


University College of Southeast Norway (HSN) vil levere undervisnings- og laboratoriearbejde i siliciumbaserede mikrosystemer og dermed supplere undervisning og laboratoriearbejde på HWU i første semester. Det vil også give den intelligente systemspecialisering i andet semester, hvor de studerende vælger en specialisering inden for Micro/Nano Biological Systems (MNBS) eller i MEMS Design. MNBS kombinerer kompetence inden for MEMS -teknologi, inden for bioingeniør og i mikrofluidiske systemer til brug i biomedicinske applikationer, hvorimod MEMS Design går dybere i designet af fysiske sensorer og aktuatorer og bygger på den viden, der blev opnået i det første semester på HWU. Det omfattende laboratoriearbejde i andet semester udføres i det topmoderne forskningslaboratorium “MSTLab” på HSN, der er en af tre knudepunkter i den norske mikro- og nanofabrikationsfacilitet med nationalt lederskab inden for systemintegrationsteknologier.


Budapest University of Technology and Economics i Ungarn


Den grundlæggende vidensbase, der blev opnået i de første to semestre, er grundlaget for det tredje semesters læseplan ved Budapest University of Technology and Economics (BME). Rygraden i kursusindholdet på BME sikres af den 15-årige erfaring med design og karakterisering af mikrosystemer og de seneste H2020-projektaktiviteter inden for cyberfysiske systemer. BME fremmer det kontinuerlige akademiske partnerskab med Mentor Graphics, Cadence, National Instruments og ANSYS, nøgleudbydere af state-of-the-art designværktøjer inden for Smart Systems Integration. CAD -laboratorierne på afdelingen er udstyret med de nyeste udgaver af disse designdragter og klar til brug for SSI -eleverne. Studerende kan også have adgang til de centrale design- og fremstillingsinfrastrukturer på BME.


Sommerskole i Ungarn


Sommerskolen forud for tredje semester er en enestående mulighed for nuværende og dimittender (Alumni) studerende til at mødes og lære hinandens arbejde at kende og giver også feedback til programmet. Fem dages professionelt program afholdes i Ungarn, ved Balatonsøen som de mest besøgte turistmål i Ungarn. Der gives præsentationer af "state of the art" af akademiske og industrielle eksperter i Smart Systems Integration, og også workshops med industrien (de associerede partnere EPoSS og NCE-MNT samt andre samarbejdende branchepartnere). På sommerskolen præsenterer vores 2. års studerende deres nyligt afsluttede masterprojekter.

128658_rsz_eliott-reyna-jcepn62owl4-unsplash.jpg

Placeringer

 • Edinburgh

  Edinburgh, Scotland, UK EH14 4AS, , Edinburgh

  • Kongsberg

   Universitetet i Sørøst-Norge Postboks 235 3603 Kongsberg, , Kongsberg

   • Budapest

    Műegyetem rkp. 3. 1111 Budapest,, , Budapest

    Spørgsmål