Keystone logo
Institute of Advanced Design Studies

Institute of Advanced Design Studies

Institute of Advanced Design Studies

Introduktion

Introduktion

Institute of Advanced Design Studies (ADES) er en uafhængig designskole, der tilbyder studieprogrammer inden for bæredygtighed for studerende og fagfolk. Vores programmer er baseret på en tværfaglig tilgang til bæredygtighed, og vi accepterer studerende fra alle baggrunde. Vi anerkender kompleksiteten og multidisciplinariteten i de udfordringer, vi står over for i dag med klimaændringer, miljøforringelse, arbejdsliv og ændringerne i det globale samfund, og at der er behov for en ny type ekspertise for at tackle disse udfordringer.

ADES er bygget til at uddanne en ny type designer, udstyret med designtænkende værktøjer og designprocesseværktøjer, kyndige til at arbejde i tværfaglige teams, mens de er beføjet til at anvende deres egen disciplin, hvad enten det drejer sig om design, kemi eller bioingeniør, til at løse multi- dagens disciplinære problemer. I stedet for at have et traditionelt fakultet, arbejder ADES med gæstemoderatorer, der er globale tankeledere fra en række forskellige discipliner, fra designere til biologer, ingeniører og filosofer for at opnå helhedsorienterede tilgange, der er passende til at løse dagens problemer.

ADES-oplevelsen

Hos ADES lærer du ikke kun; du vil samarbejde med vores gæstemoderatorer - indflydelsesrige ledere fra hele verden , som mener, at det er på tide at engagere Design Tænkning for at løse globale udfordringer og fremme design, der vil gavne menneskeheden og miljøet. Intensiv interaktion med disse eksperter i ADES-studiet giver dig mulighed for at samarbejde som en del af en forbløffende læringsoplevelse med den fælles ambition om at skabe omfattende designbaserede løsninger.

Globale tendenser viser flere co-lab-typer af uddannelse , som forbigår de silotyper, vi er vant til. I ADES-studiet fungerer vi meget som et co-lab. Vi tilbyder natur- og menneskelig værdi-drevet designuddannelse kombineret med teknologiske og videnskabelige fremskridt i dag. Vi arbejder for at supplere eksisterende uddannelsesprogrammer og for at øge uddannelsesmæssig mangfoldighed for bæredygtighed på tværs af discipliner. ADES-studiet arbejder med design som produktiv videnskab, designfilosofi og metodologi. Vores kurser bringer teori til praksis; at inspirere og påvirke de handlinger, der er truffet i traditionel praksis inden for design, arkitektur, teknologi, ingeniørarbejde samt andre felter, hvor der produceres materielle output.

Vores beliggenhed

Instituttet er baseret på Art Quarter Budapest (AQB), et gammelt bryggeri ved bredden af Donau-floden, omdannet til et internationalt centrum for moderne kunst . Kunstkvarteret ligger i den pulserende by Budapest og er vært for inspirerende udendørs og indendørs udstillingsrum, flere bygninger med værkstedsstudioer og boliger. ADES Studio på AQB fungerer som et åbent rum, hvor vi kan rumme foredrag og workshops, såvel som gruppearbejde og private studier. Studiet er altid tilgængeligt for vores studerende uden for sessionstider til forskning og modulprojektarbejde. De studerende har også adgang til fælles værelser udstyret med køkken og afslappende områder. Kunstkvarterets multikulturelle og kreative atmosfære bringer folk sammen til at tænke, skabe og samarbejde.

ADES People and Network

ADES er en relativt lille organisation, men med stærke relationer inden for den globale kreative og miljømæssige industri, der arbejder med et netværk af partnere inden for design, teknologi, bioteknologi, kunst og andre discipliner i Europa og globalitet. Dette uvurderlige netværk giver ADES-studerende samarbejde og beskæftigelsesmuligheder efter eksamen.

Som kandidat fra ADES vil dine kvalifikationssæt blive beriget med Design Tænkning for bæredygtighed, der er anvendelig til løsning af dagens multidisciplinære problemer . ADES kandidater vil danne alumner - et globalt netværk af tankeledere inden for bæredygtighed, dedikeret til at arbejde med designbaseret natur og menneskelige værdidrevne løsninger.

132068_iads_1500x1000_086.jpg

Hvorfor studere med ADES, og hvorfor NU?

Fokus på bæredygtighed i dag er enormt. Indsatsen rundt om i verden er rettidig, da klimaændringer og menneskeligt fodaftryk i miljøet manifesterer sig på en skala, vi simpelthen ikke er forberedt på. Opfordringen til at "handle nu" er faktisk presserende. ADES blev bygget til at reagere på denne presserende karakter. Men ikke med flere grønne produkter, systemer og tjenester, men med en idé om, at vi har brug for "heads-on før vores hands-on" for at nå frem til virkelig radikale løsninger. Ideen om, at vi ikke kan løse vores problemer med de samme værktøjer, der skabte dem. Der er behov for nyt design til bæredygtighed , der informerer om den handling, der er så presserende.

Fordelene ved at studere med ADES

1. Centraleuropæisk placering

Budapest, Ungarns hovedstad er en historisk og eklektisk by med et rigt og varieret kulturliv. Du kan finde arkitektoniske skatte, adskillige museer, en række helende termiske farvande og et natteliv, der er uovertruffen i Østeuropa og Centraleuropa. Det er også en studerende-centreret og overkommelig by, især i vesteuropæiske termer.

2. Specialister i design til bæredygtighedsundersøgelser

Vi er en banebrydende, uafhængig designskole dedikeret til at vejlede vores studerende mod at blive tankeledere inden for bæredygtighed.

3. Gæstemoderatorer i verdensklasse

ADES-studerende samarbejder med vidt anerkendte videnskabsfolk, lærde, designere og innovatører, som er i forkant med at ændre vores samfund gennem deres arbejde.

4. Kreativt, inkluderende læringsmiljø

At være en virkelig tværfaglig uddannelse giver ADES-læringsmiljø eksperimentering, kreativitet og radikal innovation inden for studiemetoder såvel som output, samtidig med at den er åben for kulturel og disciplinær mangfoldighed, der ledsager multidisciplinære grupper.

5. En-til-en-vejledning

ADES erfarne tutorer er altid tilgængelige til diskussioner og til at give vejledning til individuelle studerende såvel som grupper. ADES-studiet fungerer som alle små produktdesignstudier, co-laboratorier eller tænketanke, hvor studerende, moderatorer og vejledere har lige adgang til videngenerationsaktiviteter, og hvor målet er samproduktion af viden.

6. Realitetsfokuserede kurser

Vores rolle i global uddannelse er at være banebrydende inden for designundervisning for bæredygtighed for multidisciplinære studerende. Vi arbejder for at supplere eksisterende uddannelsesprogrammer og for at øge uddannelsesmæssig mangfoldighed for bæredygtighed på tværs af discipliner. I vores kurser lærer studerende ud over at gøre grønnere design; de undersøger, hvordan vi kan tilpasse vores nuværende organisationer og systemer til en verden, der er ført af principper for økologi, bæredygtighed og modstandsdygtighed.

7. Det internationale studerendes samfund

Vores studerende er kreative og nysgerrige, har allerede et færdighedsgrundlag og en grad i en disciplin og søger at fremme deres færdigheder og specialiserer sig i bæredygtighed. Vores klasser er sammensat af individer med alle kulturelle og disciplinære baggrunde, for eksempel inden for design af produkt-tjenester, arkitektur, teknologiteknik, også kandidater i naturvidenskab samt kunstnere, antropologer og filosoffer.

8. Co-lab type uddannelse

I stedet for blot at lære en ny færdighed, arbejder ADES-studerende i grupper og sammen som et team for at skabe nye tankemetoder, der kan anvendes til fremtidig praksis inden for design, arkitektur, teknologi og social udvikling. Gæstemoderatorerne og forelæserne bringer den nyeste viden om deres fagområder, og bevarer derfor altid relevansen af ADES-arbejde for at løse tidens mest presserende problemer. Derudover muliggør ADES-undervisningsworkshops, sommerskoler og studieture nye kulturelle og disciplinære perspektiver ud over ADES-studiet.

11. Design tankegangsfærdigheder for radikal bæredygtighed

ADES-studerende vil være i stand til at bevæge sig ud over at anvende forretnings-som-sædvanlige designløsninger til menneskelig ønske og ikke tænke på menneskelige-, produkt- eller forretningscentrede måder, men de vil forstå, at den mest kritiske begrænsning i alle designbestræbelser begynder fra radikale bæredygtighed, som ved at opretholde vores eksistens sammen med eksistensen af vores planet. Vores mission er at transmittere en tværfaglig designuddannelse, så vores studerende kan bidrage til et blomstrende miljø.

12. Studieture

Kursusprogrammet inkluderer studieture, hvor de studerende kan få eksterne kulturelle og disciplinære oplevelser.

Beliggenhed

Budapest, Ungarn. ADES Studio er baseret på Art Quarter Budapest.

132066_artquarterbudapest.jpg

Foto: AQB

Internet side

https://ades.design/

Placeringer

  • Budapest

    Institute of Advanced Design Budapest Nagytétényi út 48-50 Budapest, Hungary, 1222, Budapest

Programmer

    Institutionen tilbyder også:

    Spørgsmål