Keystone logo
International Psychoanalytic University Berlin

International Psychoanalytic University Berlin

International Psychoanalytic University Berlin

Introduktion

Det internationale psykoanalytiske universitet (IPU) Berlin er et statligt anerkendt privat universitet akkrediteret af det tyske råd for videnskab og humaniora, Wissenschaftsrat, som ejes og administreres af den ikke-kommercielle repræsentative juridiske enhed, Foundation to Promote University Psychoanalysis. Det kombinerer nøjagtige videnskabelige standarder med praktiske psykologestudiekurser (BA- og MA-kurser) såvel som med studiekurser i psykoseterapi, psykoanalytiske kulturstudier, ledelse og rådgivning, beregnet til at blive taget på deltid parallelt med arbejdet. Universitetscampus ligger direkte ved Spree-floden i Berlin-Mitte-distriktet.

Efter påbegyndelsen af forelæsninger på IPU i 2009 blev der lukket et hul, der var opstået i den ensidige naturvidenskabelige retning af de akademiske psykologistudier. Studiekurserne ved IPU formidler psykoanalyse som en videnskab, der kortlægger mennesket som et biologisk, socialt og kulturelt formet væsen og søger at forstå individet på baggrund af deres personlige historie og under påvirkning af det ubevidste. Alle studiekurserne på IPU er både forsknings- og applikationsorienterede og giver tæt kontakt med klinisk og pædagogisk praksis fra det første studiesemester.

IPU Mission Statement

IPU letter studier, avancerede studier og videreuddannelse samt forskning på psykoanalytisk grundlag og forfølger en tværfaglig forståelse af videnskab inden for sine områder af undervisning og forskning.

I dialog med andre videnskaber bidrager det til den videre udvikling af psykoanalyse som en anvendt samfundsvidenskabelig og kulturel teori.

Den formidler psykoanalyse som videnskab, der kortlægger mennesket som et biologisk, socialt og kulturelt formet væsen, og som søger at forstå individet på baggrund af deres personlige historie og under påvirkning af det ubevidste.

De videnskabsmænd, der forelæser og forsker på IPU, har fået mange års erfaring med praksis, undervisning og forskning. De nyder fremragende lærings- og arbejdsforhold med de nødvendige ressourcer til rådighed.

Analyse, diskussion og delt udvikling - på tværfagligt niveau og ud over begrænsningerne for enhver statusgruppe - repræsenterer et definerende kriterium for det videnskabelige og organisatoriske arbejde ved IPU.

IPU opbygger netværk og etablerer samarbejdsaftaler med nationale og internationale partnere inden for videnskab, uddannelse og praksis, der fremmer gensidig berigelse med hensyn til indhold og positiv opfattelse blandt offentligheden.

IPU fremmer en (selv-) reflekterende holdning i undervisning, forskning og på anvendelsesniveau, en tæt forbindelse mellem anvendelse og forskning samt en tværfaglig og international dialog. Det bidrager til sundhedsvæsenet for den samlede befolkning.

Placeringer

  • Berlin

    Stromstr. 1, 10555, Berlin

Spørgsmål