Keystone logo
ISIGE - MINES ParisTech

ISIGE - MINES ParisTech

ISIGE - MINES ParisTech

Introduktion

ISIGE - MINES ParisTech er centrum for MINES ParisTech dedikeret til miljøet og bæredygtig udvikling. Dets ambition er at være en drivkraft for økologisk overgang og for at fremme en krævende miljøinnovation.

Leader inden for uddannelse i miljø og bæredygtig udvikling tilbyder ISIGE - MINES ParisTech tre specialiserede mastere.

112523_IMG_0719.jpg

Forskning og ekspertise

ISIGE er et tværfagligt center for miljøspørgsmål, der kombinerer ekspertise inden for ingeniørvidenskab, samfundsvidenskaber og naturvidenskab. For at imødegå de moderne udfordringer i vores samfund, er det spørgsmål om metropolisering, energitransitioner, acceleration af klimaændringer, omdannelser af industrielle modeller, ISIGE tilstræber at udvikle et analysegrænse præget af miljøfokus. I direkte kontakt med de økonomiske og institutionelle aktører har centeret til formål at bidrage til den offentlige debat om de nødvendige ændringer af vores samfundsmodeller for at begrænse det menneskeskabte (og materielle) fodaftryk af vores aktiviteter. Det udvikler således forskning og ledsager virksomheder og territorier omkring emner af økologiske og miljømæssige overgange.

Centrets multidisciplinaritet og dets medlemmer gør det muligt at udvikle forskning, der dækker forskellige områder lige fra miljødesign af industriprodukter til offentlige politiske udfordringer vedrørende finansiering af byinfrastrukturer. Centret for uddannelse inden for ISIGE har også gjort det muligt at udvikle en specifik forskningsakse om problemer med overgangsstudier.

De vigtigste forskningsområder og ekspertise er opdelt i fire hovedområder:

 • Territorial og social økologi

 • Styring af overgange

 • LCA og industrielle økosystemer

 • Læring overgange

To andre sektioner omfatter ISIGE-konferencer samt andre mere punktlige projekter på bredden af hovedakserne.

112524_DAKAR-MS-IGE-2018-36.jpg

ISIGE i samfundet / Konferencer

Siden oprettelsen i 1992 har ISIGE åbnet for samfundet en af sine prioriteter. Vi giver adgang til den viden og viden, vi producerer, fordi vi anser dem for at være en del af den fælles arv. Dette krav afspejles i udveksling af information med offentligheden på begivenheder arrangeret ofte og hele året (konferencer, seminarer mv.).
I denne proces med åbning for samfundet engagerer vi vores studerende i kommunikationsaktiviteter for offentligheden, og vi inviterer dem til at producere digitalt indhold (artikler og videoer), der findes på vores blog: http: // blog-isige. mines-paristech.fr/

Liste over de seneste ISIGE konferencer:

 • 12. februar 2019 Konference rundbord "Digital, det bedste og det værste for en økologisk overgang?" med Frédéric Bordage, Anne Tozzolino, Eric Maillard, Gregory Labrousse, Paula Forteza, Hugues Ferreboeuf

 • 10. januar 2019 Konference: "Claire Nouvian, hendes engagement i BLOOM" med Claire Nouvian

 • 16. maj 2018 Konference: "Hvordan skal vi flytte om 20 år?" med Nicolas Meilhan

 • 12. marts 2018 Konference: "Hvordan passer CSR ind i tekstilverdenen?" Med Isabelle Anton

 • 6. marts 2018 Konference om rundskrivning "Den cirkulære økonomi" med Matthieu Orphelin, Franck Aggeri, Helene Valade, Valerie David, Laetitia Vasseur, Thierry Kuhn

 • 6. februar 2018 "Klima risici, innovation i byernes tjeneste" med Henri Gurs, Clemence Fischer, Claudine Guidat

 • 25. oktober 2017 "Krise, økologisk overgang og fælles goder" med Gaël Giraud

Placeringer

Spørgsmål