Keystone logo
Jagiellonian University

Jagiellonian University

Jagiellonian University

Introduktion

Academic Center gennem århundreder

Kraków har været kendt som et førende akademisk center i Polen siden det 14. århundrede. Selvom der er et stort antal respektable universiteter i vores land, er det Kraków, der øjeblikkeligt fremkalder billeder af studerendes kammerater og professorer, der spadserer gennem gaderne i den gamle bydel. Denne århundreder lange akademiske tradition går hånd i hånd med den moderne tilgang til uddannelse og avanceret teknologi. For eksempel forvandles Ruczaj, et af distrikterne i udkanten af Krakow, hurtigt til et blomstrende center for studerendeaktiviteter takket være Jagiellonian University 3. campus. At de fleste højere uddannelsesinstitutioner i byen er placeret tæt på hinanden muliggør et meget tæt samarbejde - ikke kun videnskabeligt, men også relateret til kultur og fritid.

Jagiellonian University er den ældste videregående uddannelsesinstitution i Polen og en af ​​de ældste i Europa. Den blev grundlagt den 12. maj 1364 af den polske kong Casimir den Store. Jubilæumåret 2014 markerede 650-årsdagen for denne bemærkelsesværdige begivenhed. Siden starten har Jagiellonian University været en international institution. Polakker, Ruthenere, Litauere, Ungere, Tyskere, Tjekkere, Schweiz, Engelske, Hollander, Franskere, Spanskere, Italienere og Tatarer studerede her i gamle dage.

Jagiellonian University dag

I dag består Jagiellonian University af 16 fakulteter, hvor næsten 4000 akademiske medarbejdere gennemfører forskning og giver uddannelse til over 40 tusind studerende inden for rammerne af mere end 80 forskellige fagområder. De fremtrædende forskere og state-of-the-art infrastruktur gør JU til en af ​​de førende polske videnskabelige institutioner, der samarbejder med store akademiske centre fra hele verden. Jagiellonian University er også hjemsted for omkring 150 studiefællesskaber, hvor unge forskere forfølger deres faglige interesser og udvikler venskaber med folk, der deler deres lidenskab.

De mest unikke storskala projekter, der drives af Jagiellonian University omfatter Jagiellonian Center for Experimentele Terapeutik, Małopolska Center for Bioteknologi, Molekylærbioteknologi for Sundhed, OMICRON og Synchrotron Radiation Center "Solaris".

Forskning excellence

Universitetets prestige i både Polen og i udlandet illustreres af dets anerkendte forskningsresultater. Forskerne og lægerne fra JU Medical College gennemfører pionerstudier, fx i hjertkirurgi, urologi og neurologi, der ofte fører til udvikling af nye behandlingsmetoder. Deres resultater er blevet offentliggjort i nogle af de mest prestigefyldte internationale tidsskrifter, fx European Journal of Cardio-Thoracic Medicine, New England Journal of Medicine og Lancet. JU arkæologer undersøger hemmelighederne på gamle steder i forskellige dele af verden, herunder Egypten, Cypern, Mellemamerika, Sydasien og Altay. Astronomerne deltager i de vigtigste internationale projekter inden for deres område, herunder HESS og VIPERS, mens resultaterne af forskning fra JU-bioteknologer er blevet offentliggjort i så velrenommerede specialtidsskrifter som Bioorganic and Medicinal Chemistry, Molecular Ecology Resources eller European Journal of Human Genetics . Det er kun nogle eksempler på bemærkelsesværdige succeser, som Jagiellonian University har været kendt for de seneste år. JUs nuværende position afspejles også i det stigende antal patentansøgninger og det stigende antal patenter, der er givet til sine akademiske medarbejdere. Der var 8 ansøgninger og 2 patenter i 2007 og så mange som 60 ansøgninger og 11 patenter i 2013. Det overraskende er, at personale i Jagiellonian University er blevet hædret med en række prestigefyldte sondringer og priser, herunder elitprisen fra Stiftelsen for Polsk Videnskab ("Polske Nobelpræmier"), der blev givet til professor JU Woleński, Tomasz Guzik og Jan Potempa under årene 2010-2013.

Lev og lær i Kraków

Krakows placering er unik af flere grunde. Ud over at have alle fordelene ved en stor by, herunder meget veludviklet offentlig transport, nem adgang til vandrehjem og sovesale, samt mange indkøbscentre og restauranter, er Kraków også meget tæt på Tatra-bjergene (med mange skisportssteder og trekking ruter nær Zakopane), smukke nationalparker-Pieniny og Ojców og Dunajec River Gorge, som tilbyder nogle interessante rafting muligheder. Derudover er Kraków ikke langt fra andre europæiske hovedstæder, såsom Prag og Wien, så weekendrejser til nabolande udgør ikke noget problem for ivrige rejsende. Kraków er også et vigtigt transportcenter med hurtig og komfortabel bus-, tog- og flyforbindelser til andre byer, både i Polen og i udlandet.

Levende jobmarked

Fordi Krakóws universiteter uddanner højt kvalificerede specialister inden for alle slags felter, er det slet ikke overraskende, at virksomhederne ofte etableres i regionen. Internationale investorer etablerer filialer af deres virksomheder i området for at sikre tilstrømningen af ​​uddannede specialister. Dette giver potentielle studerende en lang række muligheder for at udvikle karriere i deres ønskede erhverv.

Kongernes by

Kraków er den historiske hovedstad i Polen, og som sådan er den meget dybt forankret i polsk tradition og kultur. Der er næsten en konkret følelse af historie i atmosfæren i Kraków, samtidig med at den også er meget levende og trives med livet. Gallerier, museer, teatre, et filharmonisk og et operahus - alle disse steder tilbyder uforglemmelige oplevelser til kunst aficionados. Små spekulerer på, at Kraków tiltrækker tusindvis af turister hvert år, uanset årstid.

Mødestedet

Trods sin traditionelle karakter handler Kraków ikke kun om historie. Det er først og fremmest en smeltedigel af forskellige kulturer, hvor folk fra hele verden mødes for at dele deres viden, erfaring og venskab. Talrige klubber og pubber garanterer kvalitetsunderholdning i et indbydende miljø - det være sig i det åbne, rummelige område på markedspladsen eller i mystiske, smalle gader i Kazimierz. Klubber er placeret tæt på hinanden, så hærdede kærester kan finde sig til at afsætte hele aftenen for at udforske nye steder. Kulturelle, musikalske og filmfestivaler, hvoraf mange er arrangeret af studerende, og også opleve byen.

Placeringer

  • Kraków

    ul. Gołębia 24, 31-007 Kraków,, , Kraków

Spørgsmål