Keystone logo
Johannes Gutenberg University Mainz (JGU)

Johannes Gutenberg University Mainz (JGU)

Johannes Gutenberg University Mainz (JGU)

Introduktion

Om Johannes Gutenberg Universitet Mainz

Med omkring 31.500 studerende fra over 120 lande er Johannes Gutenberg University Mainz (JGU) et af de største og mest forskelligartede universiteter i Tyskland. JGU forener næsten alle akademiske discipliner under ét tag med sit universitetsmedicinske center, kunsthøjskolen i Mainz, musikhøjskolen Mainz og fakultet for oversættelsesstudier, lingvistik og kulturstudier i Germersheim. I over 150 institutter og klinikker er 4.400 akademikere, heraf 560 professorer, undervist og udført forskning. Med 75 studieområder og mere end 260-gradskurser tilbyder JGU et ekstraordinært bredt udvalg af kurser.

Som det eneste tyske universitet af dens størrelse er næsten alle JGU-institutionerne placeret på en enkelt campus nær byens centrum, der også er hjemsted for fire partnerinstitutter, der er involveret i ikke-universitetsforskning på højt niveau: Max Planck-instituttet for Kemi (MPI-C), Max Planck Institute for Polymer Research (MPI-P), Helmholtz Institute Mainz (HIM) og Institut for Molekylærbiologi (IMB). Universitetsmedicinsk Centers campus ligger kun ca. en kilometer væk, og begge Mainz Leibniz-foreningsinstitutioner - Institut for Europæisk Historie (IEG) og det romersk-germanske Centralmuseum (RGZM) - ligger lidt længere væk i indre by. Derudover udfører mange lokale virksomheder også forskning, hvilket gør Mainz til et unikt dynamisk forskningscenter.

Verdensomspændende anerkendelse som et forskningsdrevet universitet

JGU har global eminens som et forskningsdrevet universitet. Dets primære forskningsområder er partikel- og hadronfysik, materialevidenskab og translationel medicin, mens de mest fremragende forskningsresultater i humaniora er opnået inden for amerikanske studier og historiske kulturstudier. Succes i Excellence Initiative fra de tyske forbunds- og statsregeringer har bekræftet JGUs akademiske status. I 2012 blev forskningsnetværket Precision Physics, Fundamental Interactions and Structure of Matter (PRISMA) anerkendt som en ekspertise og finansieringen af Materials Science i Mainz (MAINZ) Graduate School of Excellence blev udvidet. Desuden viser fremragende placeringer i nationale og internationale placeringer samt talrige andre anerkendelser og priser, hvor godt succesfulde Mainz-baserede forskere og akademikere er.

En anden egenskab af JGU er dens forskningsorienterede undervisning - der inkorporerer forskningsbaserede emner i læseplanerne tidligt. Der lægges tilsvarende vægt på fremme og vejledning af unge forskningstalenter. JGU betragter også udveksling af viden med samfundet som en af dens nøgleopgaver. Som et åbent universitet tilbyder JGU befolkningen en unik portefølje af informationsformidlingskoncepter, der strækker sig langt ud over omfanget af standard populære akademiske formater. Gennem sit system for universitetsstyring sikrer JGU, at dets medlemmer deltager i den strategiske planlægning, og at fremragende akademikere bliver involveret.

Johannes Gutenberg Universitet Mainz blev oprindeligt grundlagt i 1477 og stræber i dag stadig efter at efterligne sin navnebror. Fremme og introduktion af nye ideer, brug af viden til at forbedre folks liv og opmuntre dem til at overvinde de mange grænser, de møder dagligt - det er de underliggende ambitioner hos Johannes Gutenberg University Mainz.

Placeringer

  • Mainz

    Johannes Gutenberg University of Mainz, Saarstraße 21, 55122 Mainz, Germany, 55122, Mainz

    Spørgsmål