Keystone logo
© 2023 © Kristiania University College
Kristiania University

Kristiania University

Kristiania University

Introduktion

Kristiania University College er en af de ældste private højere læreanstalter i Norge. Kristiania ligger i Oslo, og er en fond, hvis formål er undervisning og forskning. Alt økonomisk overskud bruges til at styrke det faglige og læringsmiljø. Kristiania tilbyder uddannelser og kurser på forskellige uddannelsesniveauer, der er tilpasset mennesker med forskellige kvalifikationer, evner og muligheder. Kristiania vil uddanne kandidater, der vil give samfundet ekspertise, til både den offentlige og den private sektor.

Kristiania er en fond, hvis formål er undervisning og forskning. Alt økonomisk overskud bruges til at styrke højskolens faglige og læringsmiljø.

Kristiania leverer forskning og uddannelse på erhvervsskole-, bachelor-, kandidat- og doktorgradsniveau inden for ledelse, organisation, marketing, kommunikation, informatik, sundhedsvidenskab, innovation og kunst. Med over 18.000 studerende, 800 ansatte og et stort uddannelsestilbud i Oslo, Bergen og online er Kristiania Norges største uafhængige universitet, og Kristiania Vocational School er Norges største fagskole.

Kristiania mission er at bidrage til Norges sociale og økonomiske udvikling gennem problemdrevet og anvendt vidensudvikling og formidling, i tæt samarbejde med arbejdslivet, baseret på det bedste inden for forskning og kunstnerisk arbejde. For at udføre denne mission på den mest effektive måde, arbejder Kristiania på at blive akkrediteret som Norges første uafhængige universitet.

Indlæggelser

Til flere af vores studier skal du aflevere en adgangsprøve ud over din ansøgning. Til nogle af studierne skal du også indsende et selvevalueringsskema, og nogle skal deltage i tryouts eller auditions.

Visumkrav

Dit statsborgerskab afgør, hvilken slags visum eller studietilladelse du skal bruge for at studere i Norge. Hvis du er i tvivl om ansøgningen om visum og studietilladelse, så kontakt den nærmeste norske ambassade/konsulat eller forhør dig hos det norske immigrationsdirektorat (UDI).

 • Borgere fra nordiske lande
  Borgere fra nordiske lande (Sverige, Finland, Danmark, Island, Færøerne, Grønland og Åland), som planlægger at bo i Norge i mere end seks måneder, skal henvende sig til Skatteetaten for at få en ID-kontrol og indsende en besked om adresseændring senest 8 dage efter din ankomst til Norge. Du skal bestille tid på deres hjemmeside på forhånd.
 • Borgere fra EU/EØS-lande
  Borgere fra EU/EØS-lande behøver ikke visum for at rejse ind i Norge, men de skal registrere deres ophold på Servicecenter for Udenlandske Arbejdere (SUA) inden for 3 måneder efter deres ankomst til Norge. Du skal bestille tid på forhånd i UDI Ansøgningsportal.

  Borgere fra EU/EØS-lande, der planlægger at blive i Norge i en periode på kortere end 90 dage, behøver ikke at registrere deres ophold.
 • Borgere fra ikke-EU/EØS-lande
  Borgere fra ikke-EU/EØS-lande skal ansøge om studietilladelse for at studere i Norge.
 • Ved ansøgning om en kandidatuddannelse på Højskolen Kristiania University skal ikke-EU/EØS-borgere dokumentere deres økonomiske formåen. Dette kan dokumenteres med et af følgende:
  • et nyligt officielt kontoudtog i dit eget navn
  • et brev, der bekræfter, at du er berettiget til et stipendium/studielån fra dit hjemland
  • et sponsorgarantibrev og sponsors seneste officielle kontoudtog


Det beløb, der kræves for et akademisk år, er undervisning og leveomkostninger for et akademisk år. Beløbet kan dokumenteres i enhver valuta.

Dette vil senere være en væsentlig del af ansøgningen om studietilladelse. Umiddelbart efter modtagelsen af optagelsen anmodes internationale kandidatstuderende om at overføre dette beløb til en studerendes indskudskonto, som ligger hos Højskolen Kristiania University .

Umiddelbart efter at have modtaget optagelse skal ikke-EU/EØS-borgere ansøge om studietilladelse. Mere information om studietilladelsen findes på UDI's hjemmeside. Vær opmærksom på, at ansøgningsprocessen for studietilladelse kan tage 7-8 uger.

Som en del af ansøgningen om studietilladelse skal dette beløb indsættes på en norsk bankkonto, da UDI kræver økonomisk garanti for studier i Norge. Det er ikke muligt at åbne en bankkonto i Norge før ankomst. Derfor har Højskolen Kristiania University en konto, hvor det nødvendige beløb kan indsættes. Detaljer om, hvordan du overfører depositum, vil være tilgængelige efter modtagelse af optagelse.

Normalt skal du registrere dig personligt på det lokale immigrationskontor inden for 7 dage efter din ankomst til Norge. På grund af den igangværende pandemi og karantæneregler er politiet mere fleksibel med disse frister. Du skal bestille tid på forhånd via UDI Ansøgningsportal. Vær opmærksom på, at du ikke må komme ind på Politigården, før du har afsluttet den påkrævede karantænetid.

Efter politiregistreringen modtager du et opholdskort og norsk ID-nummer med posten. Opholdstilladelsen er normalt gyldig i et år og skal fornys for andet studieår. Når du får studietilladelse i Norge, får du automatisk også tilladelse til at arbejde op til 20 timer om ugen og fuld tid i almindelige ferier.

Når du har modtaget dit norske id-nummer, kan du åbne din bankkonto i Norge og Kristiania University College vil overføre dine indbetalingspenge til din konto. Pengene vil blive overført tilbage til dig, når du åbner en norsk bankkonto. For at vi kan tilbagebetale dit depositum skal du personligt besøge vores økonomiafdeling med et underskrevet brev med dine bankkontooplysninger. Brevet skal indeholde dit elev-id-nummer, fulde navn, adresse og kontonummer. Hvis din studietilladelse ikke gives, eller hvis du trækker dig inden den frist, der er angivet i din studiekontrakt, vil de indsatte midler blive refunderet til dig.

Placeringer

 • Oslo

  Kirkegata 24.26, Oslo, 0107, Oslo

  Spørgsmål