Keystone logo
L’Ecole Du Journalisme de Nice

L’Ecole Du Journalisme de Nice

L’Ecole Du Journalisme de Nice

Introduktion

Journalistlærere

Hands-on medier

Erfaring i branchen

Vores lærere er aktive professionelle fagfolk i deres branche.

Skolens egne medier: EDJ News, EDJ TV og EDJ FM giver dig chancen for at udøve dit fag lige her på skolen.

I gennemsnit vil vores studerende gennemføre 3 praktikophold i løbet af deres uddannelse i lokale, nationale eller internationale medievirksomheder.

Opdag i udlandet

Arbejder alumner

En anerkendt skole

Muligheder for at studere og arbejde i mere end 60 byer rundt om i verden.

88% af vores bachelordimittender og 81% af vores kandidater har et job i journalistik 6 måneder efter afgang (2021).

Vores skole er anerkendt af staten.

Vi gør dig til journalist!

EDJ har trænet unge kommende journalister siden 1990.

Siden da er skolen vokset til at ansætte over 40 arbejdende journalister og universitetsprofessorer til at undervise i deres fag. Gennem årene har vores alumner nydt store succeser i alle facetter af branchen; som tv-værter, chefredaktører, politiske journalister, dyrelivs- og sportsreportere for blot at nævne nogle få.

Multimedietræning

Alle journalistuddannelser undervist på EDJ er autentisk multimedie. Fra dag ét studeres og praktiseres traditionel print-, foto-, radio- og tv-journalistik i takt med deres moderne digitale modstykker: webmedier, sociale medier og mobiljournalistik (MOJO).

At studere på EDJ betyder at lære at arbejde i rytmen af en rigtig medievirksomhed. Enhver typisk dag kan involvere brainstorming af ideer og forslag til en historie; samarbejde med kammerater for at undersøge emnet og konceptualisere en plan... Med skolens egen flåde af professionelt optageudstyr til rådighed, bliver vores elever ofte sendt ud i marken for at samle det nødvendige materiale til deres rapporter. Tilbage på skolen færdiggør de under vejledning af deres lærere deres endelige udkast i redigeringspakken, før deres rapporter deles med deres kolleger til kritisk analyse og konstruktiv feedback.

Uden for undervisningen har EDJ-elever mulighed for yderligere at øve deres håndværk gennem et hvilket som helst af skolens uafhængige, elevdrevne medier: EDJ FM, EDJ TV, EDJ News ( online trykte nyheder & EDJ Live (live streaming). Med adgang til vores egne radio- og tv-studier kan eleverne skabe ægte journalistisk indhold, der udgives og udsendes offentligt.

Praktiske færdigheder; Færdigheder for livet

Hos EDJ vil du lære og styrke dine færdigheder inden for analyse, research, skrivning, redigering, produktion, præsentation, offentlige taler og meget, meget mere. Disse værktøjer er uundværlige for enhver journalist.

Ud over en praktisk uddannelse udstyrer vi vores studerende med de nødvendige livsfærdigheder for at hjælpe dem med at modnes som unge, ambitiøse professionelle. Nysgerrighed, flid, selvtillid og kreativitet: Vi plejer og opmuntrer disse egenskaber, og giver eleverne den plads, de har brug for til fuldt ud at omfavne deres egen læring og opdagelse.

Individuel supervision

Som en lille skole giver vores lave elev-til-lærer-forhold større individualiseret støtte og hurtigere progression, end et standard universitetsmiljø ville.

Det betyder, at eleverne får gavn af feedback-ruter og opfølgende supervision, der er præcist tilpasset deres individuelle styrker og forbedringsområder.

Sikker faglig integration

EDJ tager ansvar for at sikre praktikpladser til hver af sine studerende. I gennemsnit gennemføres 350 praktikophold i lokale, nationale eller internationale redaktioner af EDJ-studerende om året. Allerede inden eksamen kan vores studerende begynde at opbygge deres professionelle netværk.

Det betyder, at veje til beskæftigelse for EDJ-kandidater er meget hurtige - i de fleste tilfælde er de nødvendige forbindelser allerede etableret gennem deres praktikophold. Over 88% af vores bachelor og 81% af vores kandidatstuderende har et job inden for journalistik inden for 6 måneder efter at have forladt os.

Internationalt orienteret

Skolen har haft ERASMUS+ Charter siden 2010 og er indgået i partnerskab med mediegruppen lepetitjournal.com (international publikation for fransktalende, der bor i udlandet). Dette har gjort det lettere for studerende at gennemføre praktikophold i over 60 byer rundt om i verden.

Placeringer

  • Nice

    Rue de Roquebillière,69, 06300, Nice

    Spørgsmål