
Master of Science i bæredygtige energiprocesser og systemer
Växjö, Sverige
VARIGHED
2 Years
SPROG
Engelsk
TEMPO
Fuldtid
ANSØGNINGSFRIST
15 Jan 2026
TIDLIGSTE STARTDATO
01 Sep 2026
STUDIEAFGIFTER
SEK 310.000 *
STUDIEFORMAT
På campus
* studieafgift for studerende uden for EU / EES / Schweiz: 310.000 SEK
Session for studerende
Det er et stort skridt at flytte til et nyt land, begynde at studere og starte et nyt liv. Heldigvis for dig har vores studerende allerede været igennem processen! Derfor vil de gerne invitere dig til et webinar for studerende af studerende for studerende
Introduktion
Vedvarende energi fra vind, vand, sol og biomasse spiller en stigende rolle både nationalt såvel som internationalt. Hvis du har en bachelorgrad i teknik, kan du få indsigt i potentialet i fremtidige vedvarende energiprocesser og energisystemer.
I Sverige, EU og store dele af resten af verden er biobrændstoffer de vigtigste og største vedvarende energikilder, selvom vindkraft og solenergi er stigende. Hvad skal overvejes under håndteringen af biobrændstoffer, og hvilke processer og systemer er passende at vælge, når man planlægger fremtidig energiproduktion? Og hvordan kan vores samfund blive mere effektivt i energiforbrug? Du lærer om planlægning af fremtidige energisystemer og processer og opnår viden om projektledelse og forskningsmetoder. Karrieremuligheder er globale og vokser hurtigt.
Dette er Linnaeus University
Linnaeus University er et moderne, internationalt universitet opkaldt efter Carl Linné - en verdenskendt svensk videnskabsmand, der blev født i Smålandsregionen, hvor universitetet ligger. Flere fakta om Linnaeus University :
- Grundlagt 2010 gennem en fusion mellem Kalmar Universitet og Växjö Universitet;
- Beliggende i Kalmar og Växjö;
- 44.000 tilmeldte studerende;
- 2.000 tilmeldte internationale studerende;
- 6. største universitet i Sverige med hensyn til antal studerende;
- 780 partneruniversiteter i mere end 80 lande;
- 100-gradsprogrammer på første niveau, hvoraf 8 undervises på engelsk;
- 80-graders programmer på anden niveau, hvoraf 35 undervises på engelsk.
Karriere
Programmet giver et grundlag for en karriere som energisystemplanlægger, energistrateg, miljøforsker eller projektleder. Karrieremuligheder er globale og vokser hurtigt, især hvis du vælger en karriere som konsulent.
Grad
Efter en vellykket afslutning af programmet tildeles den studerende kandidatuddannelsen (120 point) med speciale i bæredygtige energiprocesser og -systemer
Hovedområde: Bioenergiteknologi
Växjö
Cirka 15 minutter med en cykel fra byens centrum finder du Linnaeus University campus. Det er som et lille samfund med universitet, studentboliger og studieliv. Her bliver du en del af et kreativt videnmiljø.
Hvad vil du støde på på en udflugt i Växjö - kontrasternes by? Du finder gode restauranter, et berømt hockeyhold og hyggelige caféer, hvor du kan nyde en latte med lingonberry-smag. I Växjö er den smukke natur altid lige rundt om hjørnet; byen er omgivet af søer og skove. Studerende kan lide kombinationen af byens centrum og det aktive studieliv på campus. Din drøm om fremtiden starter her!
Adgangskrav
Generelle adgangskrav til andet niveau studier og specifikke adgangskrav: Bachelor of Science i kemiteknik, maskinteknik, energiteknologi, miljøteknologi, civilingeniør, materialevidenskab eller tilsvarende. Engelsk B / 6 eller tilsvarende.
Karrieremuligheder
Programmet giver et grundlag for en karriere som energisystemplanlægger, energistrateg, miljøundersøger eller projektleder. Karrieremulighederne er globale og hurtigt stigende, især hvis du vælger en karriere som konsulent.
Galleri
Læreplan
Det første semester behandler aspekter af det globale energisystem såsom energikilder, bæredygtige energiteknologier, miljøvurdering, klimaændringer, innovation og socio-tekniske ændringer. Andet semester havde fokus på miljølovgivning og indgående kendskab til bioenergiteknologier og affald som ressource. Anden del af semesteret omfatter et projektforløb, der giver træning til at planlægge og udføre et større projekt. Tredje semester omfatter et kursus med fokus på sol- og vindkraftteknologi og elnetintegration. Det inkluderer også 22,5 point valgfag.
Foreslåede valgfag er Evaluering og design af energipolitikker, "Livscyklusanalyse" og "Energiledelse i det byggede miljø". Andre kurser kan vælges i samråd med programkoordinatoren. Fjerde semester er gradsprojekt (speciale) kursus.
Kurser i programmet
År 1
- Bæredygtig energiforsyning * (7,5 credits, G1N)
- Spredning af innovationer til et bæredygtigt bygget miljø (7,5 point, A1N)
- Miljøanalysemetoder * (7,5 point, A1N)
- Videnskabelige teorier og metoder * (7,5 point, A1N)
- Love for bæredygtig udvikling og energi (7,5 point, A1N)
- Bioenergi og affald som ressource (7,5 point, A1N)
- Projektarbejde og metode (15 point, A1N)
År 2:
- Vind- og solenergi (7,5 credits G1F)
- Valgfag (i alt 22,5 point GIF)
Følgende kurser anbefales: - Evaluering og design af energipolitikker (7,5 point G1F)
- Livscyklusanalyse (LCA) (7,5 point A1N)
- Energistyring i det byggede miljø (7,5 point G1F)
- Gradsprojekt * (30 point A2E)
- Evaluering og design af energipolitikker (7,5 point G1F)
- Livscyklusanalyse (LCA) (7,5 point A1N)
- Energistyring i det byggede miljø (7,5 point G1F)
- Gradsprojekt * (30 point A2E)
* Kurser i hovedområdet.
Indlæggelser
Programresultat
Efter vellykket gennemførelse af programmet tildeles den studerende Master of Science (120 point) med speciale i bæredygtige energiprocesser og systemer Hovedområde: Bioenergiteknologi