Keystone logo
Moholy-Nagy University of Art and Design

Moholy-Nagy University of Art and Design

Moholy-Nagy University of Art and Design

Introduktion

MOME er et universitet for kunstnere, designere, skabere og innovatører, der er forpligtet til at bryde middelmådighedens form. Vi fokuserer på at tage en hel person tilgang via mentoring og skabe et værdidrevet kunst- og designøkosystem i CEE-regionen (Central- og Østeuropa).

MOME har taget imod internationale studerende i over 30 år som en del af EU's Erasmus-program, og vi er stolte af vores samarbejde med næsten hundrede kunst- og designuniversiteter verden over. I september 2024 lancerer MOME seks engelsksprogede kandidatuddannelser på fuld tid.

Væksten af vores internationale studerende er fortsat et centralt fokus for vores fremtidige mål, da tilstedeværelsen af internationale studerende spiller en nøglerolle i at forme vores mangfoldige samfund og kultur.

MOME yder undervisningsgebyrstøtte til udenlandske studerende, der accepteres til internationale programmer, kommer fra en bestemt geografisk region og kvalificerer sig til støtte baseret på deres professionelle præstationer.

MOMEs 29.000 m2 avancerede campus åbnede sine porte i 2019. De fornyede akademiske bygninger understøtter samarbejdsbaserede, tværfaglige muligheder for multi-grader uddannelse. Der lægges større vægt på træningsformer, der reagerer på udfordringerne i det 21. århundrede, og tilbyder vidensforstærkende færdigheder, der kan bruges i den kreative industri, sammen med bachelorkurser.

Vores TechPark på campus giver den avancerede værksteds- og studiekapacitet, der er nødvendig for uddannelse. Samtidig er et anlæg også et sted for eksperimentering, prototyping og udvikling af medieindhold samt professionel implementering.

Vi vil meget gerne byde dig velkommen i vores fællesskab!

Indlæggelser

For vores engelsksprogede MA-programmer kræves der ud over en akademisk grad også bevis for engelskkundskaber på mindst B2-niveau eller flydende engelskkundskaber.

Ansøgningsprocedure

En universitetsgrad (bachelor- eller kandidatgrad) er en forudsætning for at søge ind på disse programmer. Ansøgerne evalueres ud fra deres portfolio, der præsenterer deres professionelle rejse, og også ud fra deres personlige introduktion (praktisk eksamen). På den måde kan potentielle studerende udvælges på baggrund af deres talent, evner og hidtidige præstationer.

1. trin

(For EU-borgere:) Indsend din ansøgning via vores apply dot mome dot hu-interface eller felvi dot hu-hjemmesiden (sidstnævnte er kun tilgængelig på ungarsk). Start på ansøgningsperioden: December, præcis dato TBC.

2. trin

Kravene til indhold og format for upload af portfolio samt størrelsen og betalingsmetoden for det særlige proceduregebyr vil blive offentliggjort på universitetets hjemmeside senest den 1. februar 2023.

3. trin

Mellem 8. maj og 4. juni 2023: Upload din portfolio

4. trin

3. til 7. juli 2023: Tag den praktiske optagelsesprøve.

Universitetet forbeholder sig ret til at ændre perioden for optagelsesprøverne samt rækkefølgen, indholdet og metoden til udførelse af de enkelte eksamensopgaver. Enhver sådan ændring vil blive offentliggjort på universitetets hjemmeside.

Stipendier og finansiering

I overensstemmelse med universitetets langsigtede internationale strategi vil studerende fra følgende lande være berettigede til at ansøge om stipendiet: Bosnien-Hercegovina, Bulgarien, Tjekkiet, Estland, Hviderusland, Kroatien, Kosovo, Polen, Letland, Litauen, Nordmakedonien, Moldova, Montenegro, Rumænien, Serbien, Slovakiet, Slovenien, Ukraine og Rusland.

Overvejelser om tildeling af stipendiet vil omfatte faglige præstationer og kandidaternes indkomstsituation. Stipendiet tildeles med et beløb, der dækker 25%, 50%, 75% eller 100% af studieafgiften, afhængigt af beslutningen fra et udvalg udpeget af rektor og kansler. Antallet af stipendiemodtagere vil afhænge af størrelsen af universitetets budget, der er øremærket til dette formål fra dets indtægter.

Stipendiet gives for hele uddannelsens varighed, så længe stipendiemodtageren optjener mindst 15 point pr. semester. Hvis dette krav ikke er opfyldt, vil det tildelte stipendium automatisk ophøre uden yderligere varsel.

Ansøgning om legatet

Ansøgningen til stipendiet starter den 8. maj 2023. Hvis du er statsborger i et land, der er berettiget til at ansøge om stipendiet, og du har ansøgt på enten apply dot mome dot hu eller felvi dot hu til et selvfinansieret program, skal du uploade en finansiel oplysningsformular i løbet af porteføljeafleveringsperioden. Du vil modtage en e-mail i slutningen af april med oplysninger om, hvor du skal uploade erklæringen, og hvordan du ansøger om legatet. Du skal indsende din ansøgning senest den 4. juni 2023. Bemærk venligst, at de, der har ansøgt om et statsfinansieret program på felvi dot hu, IKKE er berettigede til at ansøge om det regionale mobilitetsstipendium.

Visumkrav

Hvis du ansøger til vores programmer fra et land uden for EØS/EU, skal du muligvis ansøge om et opholdstilladelsesvisum (D-visum) for at komme ind i Ungarn. For at ansøge om et D-visum skal du kontakte det nærmeste ungarske konsulat til dit hjem.

Bemærk venligst, at visumansøgningsprocessen er lang, den kan tage op til to måneder, derfor anbefales det kraftigt at arrangere din aftale med konsulatet så tidligt som muligt. Tider i midten af juli skal bestilles i maj eller begyndelsen af juni.

Efter vellykket optagelse på det valgte program, vil vi give dig et acceptbrev, som du kan bruge til din visumansøgning. Du vil også modtage et tilmeldingsbevis, når du har gennemført tilmeldingsprocessen i begyndelsen af semesteret.

Du kan finde flere oplysninger om ansøgningsprocessen for studentervisum (D-visum) på de konsulære tjenesters websted.

Studerende fra 3. lande, der kommer fra et visumfritagelsesland, skal også ansøge om opholdstilladelse til studieformål ved ankomst til Ungarn. Vores Student Affairs-kontor vil hjælpe dig i ansøgningsprocessen for opholdstilladelse.

Ansøgningen om opholdstilladelse kan også indsendes online via den elektroniske administrationsplatform hos Immigration Office, EnterHungary. For at finde ud af mere om, hvordan du kan arrangere din ansøgning online, bedes du downloade manualen.

Ordning af din sygesikring

Studerende bør sørge for passende sygeforsikring i deres hjemland. De med kroniske sygdomme bør tjekke, om de også er dækket af en sygesikring. Studerende, der tager medicin regelmæssigt, bør sikre sig, at de vil have adgang til det under deres ophold i Ungarn. Det er ikke muligt at modtage medicin med posten fra dit hjemland, da det kan blive tilbageholdt i tolden på grund af forskellen mellem reglerne i EU og ikke-EU lande.

At lave disse arrangementer i dit hjemland vil næsten helt sikkert være billigere end at lave dem her i Ungarn.

Sørg for at tjekke, inden du tilmelder dig hos et forsikringsselskab, antallet af sundhedscentre, de har kontrakt med i Ungarn/Budapest, og rækken af inkluderede tjenester.

I Ungarn tilbyder følgende ungarske forsikringsselskab i øjeblikket individuelle sygeforsikringsplaner for studerende til internationale studerende: Generali

Du kan kontakte deres engelsktalende kundeservice for at få et pristilbud på +36 30 211 2770 eller kontakte dem ved at udfylde deres online informationsanmodningsformular.

Nedenfor kan du finde en liste over private sundhedscentre, som kan være nyttige, når du søger efter en forsikringsudbyder: Disse sundhedscentre har alle engelsktalende læger og assistenter og tilbyder en bred vifte af sundhedsspecialisttjenester. Bemærk venligst, at der er flere private klinikker/sundhedscentre i Budapest, men du skal sikre dig, at din forsikring er tegnet med det sted, du besøger. Nogle eksempler:

 • FirstMed
 • Rozsakert Medical Center
 • Medicover
 • Buda Sundhedscenter

Campus funktioner

  Placeringer

  • Budapest

   Zugligeti út,9-25, 1121, Budapest

  Spørgsmål