Keystone logo
Moldova Technical University

Moldova Technical University

Moldova Technical University

Introduktion

Det tekniske universitet i Moldova blev grundlagt i 1964 med det oprindelige navn “Polytechnic Institute”, baseret på tekniske og økonomiske specialiteter overført fra Moldova State University. I det første studieår (1964 - 1965) havde universitetet 5140 studerende (heraf 2085 fuldtidsstuderende), grupperet i fem fakulteter: Elektroteknik, Mekanik, Teknologi, Konstruktioner, Økonomi. Undervisningspersonalet nummererede 278 lærere, hvoraf kun 36 havde akademiske grader og videnskabelige titler.

I de næste år steg universitetet både kvantitativt og kvalitativt, blev et stort centrum for uddannelse, videnskab og kultur.

På nuværende tidspunkt har det tekniske universitet i Moldova en kontingent på omkring 9520 studerende (hvoraf 6095 fuldtidsstuderende), der studerer i 64 specialiteter og specialiseringer, i 9 fakulteter: "Energetik og elektroteknik", "Mekanisk og industriel ingeniørvirksomhed, og transport ”,” Computere, informatik og mikroelektronik ”,“ Elektronik og telekommunikation ”,“ Madteknologi ”,“ Tekstiler og polygrafi ”,“ Konstruktioner, geodesi og matrikel ”,“ Urbanisme og arkitektur ”,“ Økonomisk teknik og forretning ”. På TUM er også organiseret den postgraduate uddannelse (1442 kandidater og 124 doktorander), arbejder personalet omskoling og faglig udvikling kurser. I de 51 år, der har eksisteret, er der blevet uddannet over 78387 specialister. Inden for TUM fungerer der et teknisk-videnskabeligt bibliotek med læsesale, designkontorer, computercentre.

Placeringer

  • Chisinau

    Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt,168, 2004, Chisinau

    Spørgsmål