Keystone logo
© image courtesy of Nalanda University
Nalanda University

Nalanda University

Nalanda University

Introduktion

Nalanda University er et forskningsintensivt internationalt universitet, der tilbyder Postgraduate og PhD-programmer. Genoprettelsen af det gamle Nalanda University startede med en aftale mellem Indien og de deltagende lande i Østasien-topmødet. Baseret på aftalen blev Nalanda University etableret den 25. november 2010 ved en særlig lov fra det indiske parlament og er blevet udpeget som en 'institution af national betydning'.

Nalanda University er inspireret af den akademiske ekspertise og globale vision fra sin historiske forgænger - det gamle Nalanda. Det stræber efter at opfylde og sætte globale standarder for akademisk ekspertise og forskning, hvilket øger kapacitetsopbygning på alle områder af videnindustrien. For at forstærke universitetets internationale karakter har 18 lande underskrevet MOU med Indiens regering for at støtte etableringen af universitetet, og antallet bliver ved med at stige.

Historie og Revival

Etableringen af dette universitet var således præget af en høj grad af samarbejde mellem staten Bihar og Indiens regering. Da kendetegnet ved det gamle Nalanda var dets internationalisme, besluttede Indiens regering at dele dette forslag med lederne af East Asia Summit ('EAS'). Forslaget blev første gang delt med EAS-medlemsstaterne på Cebu-topmødet i Filippinerne i januar 2007. Medlemsstaterne hilste det regionale initiativ til genoplivning af Nalanda University velkommen. Ved det fjerde topmøde i oktober 2009 i Hua Hin, Thailand, støttede medlemmer etableringen af Nalanda University og opmuntrede til regionalt netværk og samarbejde mellem universitetet og eksisterende ekspertisecentre i Østasien.

Internationale forbindelser

Universitetet har etableret forbindelser og samarbejder med adskillige institutioner i udlandet såvel som med East Asia Summit-partnere. Vi arbejder tæt sammen med uddannelsesinstitutioner samt andre organisationer, der har fælles mål og kan samarbejde med os i overensstemmelse med Nalandas vision.

Spørgsmål