Keystone logo
National Taiwan University International College

National Taiwan University International College

National Taiwan University International College

Introduktion

NTUs institutionelle forgænger var Taihoku Imperial University, der blev grundlagt i 1928 af den japanske koloniale administration. Den første præsident var Shidehara Tan Tairaka Hiroshi. I 1945 vandt Republikken Kina modstandskrigen mod Japan, og Taiwan blev overdraget til Kinas nationalistiske regering. Den 15. november samme år blev Taihoku Imperial University formelt overført til kinesisk administration og omdøbt til National Taiwan University, med Dr. Tsung-lo Lo udnævnt som den første præsident.

Under den japanske besættelse bestod universitetet af to akademiske divisioner: Litteratur- og politikafdelingen og videnskabs- og landbrugsafdelingen, med omkring 60 studerende tilmeldt hvert semester. Medicinsk division blev tilføjet i 1936, efterfulgt af Engineering divisionen i 1943. Derudover omfattede universitetet den tilknyttede landbrugs- og skovbrugsafdeling, den tilknyttede medicinske specialafdeling, et tropisk medicinsk forskningsinstitut og en forberedende skole. Også i 1943 blev det sydlige humaniora forskningsinstitut og det sydlige ressource forskningsinstitut tilføjet. På det tidspunkt fungerede hver afdeling i henhold til foredragssystemet med en fuldtidsansvarlig professor med ansvar for et fakultet af lektorer, foredragsholdere, undervisningsassistenter og personale. Disse divisioner og institutter var økonomisk uafhængige og havde deres egne biblioteker. I 1945 udvidede universitetet til fem divisioner, herunder litteratur og politik, videnskab, landbrug, medicin og teknik, med en samlet tilmelding på 382 studerende.

132144_pexels-photo-1543895.jpeg
mentatdgt / pexels

Efter omstrukturering i overensstemmelse med ROCs akademiske system i 1945 blev der oprettet akademiske afdelinger, og de tidligere divisioner blev omdøbt Colleges. Divisionen Litteratur og politik var opdelt i College of Liberal Arts og College of Law. Derudover blev colleges for videnskab, medicin, teknik og landbrug etableret. I første omgang var der seks gymnasier med 22 afdelinger. I 1945 var studenterindskrivningen 585. I de følgende år udvidede institutterne og gymnasierne inden for fakultet og hardware i takt med stigende budgetter og stigende sociale forventninger. I 1960 blev natskolen igangsat på prøve, og i 1967 blev der oprettet en ny natskole. I 1987 blev College of Management oprettet, efterfulgt af College of Public Health i 1993 og College of Electrical Engineering i 1997. College of Electrical Engineering blev senere gendøbt College of Computer Science and Electrical Engineering; i 1999 blev College of Law omdøbt til College of Social Sciences, og Night Division og Center for Continuing Education blev kombineret til at danne School for Professional and Continuing Studies. I 2002 har College of Agriculture omdøbt College of Bio-resources and Agriculture, og i 2002 blev et College of Life Sciences tilføjet. Nu har universitetet 11 gymnasier med 54 afdelinger og 108 kandidatinstitutter plus over 50 nationale og universitetsmæssige forskningscentre. Det samlede antal studerende, inklusive dem, der er indskrevet på School of Professional and Continuing Studies, er vokset til over 32.000, herunder over 17.000 universitetsstuderende og 15.000 kandidatstuderende. Nu er antallet af kandidatstuderende på NTU næsten lig med antallet af universitetsstuderende, hvilket indikerer, at NTU med succes er blevet omdannet til et forskningsuniversitet.

Placeringer

  • Taipei

    7F, Multi-Purpose Classroom Building No.1, Sec.4, Roosevelt Rd., Taipei 10617, Taiwan, 10617, Taipei

Spørgsmål