Keystone logo
Newcastle University Postgraduate programs Master i byplanlægning
Newcastle University Postgraduate programs

Master i byplanlægning

Newcastle upon Tyne, Det Forenede Kongerige

12 Months

Engelsk

Fuldtid, Deltid

Request application deadline

Request earliest startdate

GBP 21.600 / per year *

På campus

* internationale studerende; 9 900 GBP - studerende fra hjemlandet på fuld tid; 4 950 GBP - studerende fra hjemlandet på deltid pr. år;

Virtuel åben dag for kandidater - 17. maj

Introduktion

Vores masteruddannelse i byplanlægning giver en grundlæggende introduktion til planlægningsspørgsmål, faglige og teoretiske debatter og deres anvendelse på konkrete sager og steder.

Byplanlægning er forståelsen af de processer, der skaber de steder, der ligger til grund for steder, samfund og miljø. Det er også tværfagligt, idet fagfolk har en forståelse for en række emner. Du får en forståelse af de grundlæggende elementer, der er nødvendige for at få en succesfuld karriere inden for planlægning eller det bredere byggemiljø.

Masteruddannelsen i byplanlægning er fuldt akkrediteret af Royal Town Planning Institute (RTPI). Udviklingsuddannelsen Pathway er delvist akkrediteret af Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS) og tilbyder en RICS-godkendt vej til at opnå status som Chartered Surveyors.

Kurset er velegnet:

 • hvis du er ny i planlægningsstudier
 • hvis du har studeret planlægning før, men i en anden lovgivningsmæssig sammenhæng

Førende planlægningsakademikere underviser i vores moduler. De er medlemmer af lærerkollegiet for planlægning på School of Architecture, Planning and Landscape. Deres verdensledende forskning ligger til grund for undervisningsprogrammet.

Vi underviser på kurset på vores campus i Newcastle. Du kan studere på fuld tid i mere end 12 måneder eller på deltid i mere end to år.

Deltidsuddannelsen består af de samme moduler og valgmuligheder som fuldtidsuddannelsen.

Denne master i byplanlægning har fem specialister Pathways. Vælg en Pathway , der passer til dine individuelle behov, din baggrund og dine karriereønsker.

Udvikling Pathway

Planlægningen af det byggede miljø bliver mere og mere drevet af økonomiske rationaler. Dette Pathway vil give dig viden og færdigheder til at forholde dig kritisk til disse. Du vil blive introduceret til en række praktiske og teoretiske færdigheder. De giver dig et solidt grundlag for at opbygge din karriere som planlægger eller landmåler.

Karriere Pathways kan omfatte arbejde for både den offentlige og private sektor eller for ikke-statslige organisationer, f.eks:

 • agenturet for boliger og lokalsamfund
 • sociale virksomheder, der er interesseret i udvikling
 • husbyggere og bygherrer

Denne Pathway er kun tilgængelig på fuld tid.

Global udvikling Pathway

Denne specialisering er ideel, hvis du ønsker at arbejde med fysisk planlægning i en urbaniserende og globaliserende verden. Pathway bygger bro mellem byplanlægning og international udvikling. Du vil sætte dig ind i den teoretiske og praktiske kontekst af planlægning i en række lande.

Pathway forbereder dig til at arbejde som byplanlægger og udviklingsekspert i hele verden. Hvis du er en international studerende, kan du relatere den centrale læring til dit eget land.

Regeneration Pathway

Dette Pathway udvikler din viden om tilgange til regenerering i Europa og Nordamerika. Den dækker forskellige politiske tilgange, deres potentiale og deres faktiske indvirkning på stedet, samfundet og miljøet.

Du vil lære:

 • teorier om regenereringspraksis
 • alternative tilgange til regenereringspolitikken (regionalt, bymæssigt og i landdistrikter)
 • den historiske oprindelse og de skiftende politiske og kulturelle kontekster, der har formet bypolitikken
 • bypolitikkens muligheder og begrænsninger
 • Undervisningen fokuserer på udformning og gennemførelse af fornyelsesprojekter samt udvikling af en kritisk forståelse af sammenhængen.

Bevaring Pathway

Dette er noget for dig, hvis du er interesseret i historiske byer og bybevaring. Den vil udvikle dine færdigheder inden for analyse, udarbejdelse og gennemførelse af strategier for bevarelse. Denne Pathway ser på bevarelse i Storbritannien og internationalt.

Hvis du kommer fra et land med stærke bevarelsestraditioner, eller hvis du måske ser tabet af din arv, kan du gå på opdagelse:

 • hvad arv er
 • hvad der værdsættes og hvorfor
 • hvad kan man gøre for at gribe ind på arvens vegne?

Du vil udforske "den historiske" by i forskellige nationale sammenhænge. Du vil udvikle din forståelse af planlægningsprincipperne for bevarelse og forvaltning af kulturarv.

Specialet undervises af en blanding af akademisk personale og konservatorer. Den trækker på skolens ekspertise og forbindelser inden for bevarelse af kulturarven for at engagere dig i den teoretiske og praktiske kontekst af bevarelse af kulturarven.

Grøn infrastruktur og landskabsplanlægning Pathway

Grøn infrastruktur (GI) er udviklingen af løsninger til at imødegå den stigende menneskelige påvirkning af miljøet. I en verden, der urbaniseres, er de naturlige systemer under stigende pres. GI-udvikling og landskabsplanlægning er vigtige redskaber til at imødegå dette pres. Disse værktøjer kan forbedre, genoprette eller skabe landskaber med rum og forbindelser for både menneskelige og naturlige systemer.

Denne specialisering tilbyder en blanding af undervisningsstile for at udvikle en kreativ strategisk tilgang til GI- og landskabsplanlægning. Gennem eksempler fra den virkelige verden og vejledning fra fagfolk får du en forståelse af:

 • den retlige ramme for geografiske betegnelser
 • engagement med lokalsamfundene
 • dine egne interesser inden for specialet

Professionel akkreditering og anerkendelse

Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS)

Udviklingsuddannelsen Pathway er delvist akkrediteret af Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) og tilbyder en RICS-godkendt vej til at opnå status som Chartered Surveyors. Du kan ansøge om medlemskab af RICS som studerende via RICS' websted.

Det Kongelige Institut for Byplanlægning (RTPI)

Dette kursus er fuldt akkrediteret af Royal Town Planning Institute (RTPI). RTPI (et professionelt organ for planlæggere) er Storbritanniens førende planlægningsorgan for rumlig, bæredygtig og inklusiv planlægning. Det er det største planlægningsinstitut i Europa med over 23.000 medlemmer

Ranglister

Læreplan

Indlæggelser

Programundervisning

Om skolen

Spørgsmål