Keystone logo
© METADATA
Nord University

Nord University

Nord University

Introduktion

Nord University blev etableret i 2016 gennem en sammenlægning af Nordlands Universitet, Nesna Professionshøjskole og Professionshøjskolen Nord-Trøndelag. Vi har omkring 200 uddannelser fordelt på 8 nye og moderne campusser. Fakultetet for Biovidenskab og Akvakultur ligger i Bodø og Steinkjer, vigtige regioner for hav- og landbrugsudvikling. Med vores egen forskningsstation, to forskningsskibe og adgang til Norges 1. Bioraffinaderi er vi førende inden for udvikling, der er relevant for både Norge og verden.

Nord University relevans

​Nord​​​​ vil møde globale udfordringer med ny viden, baseret på naturen og menneskene i vores region. Det høje nord er Norges vigtigste strategiske region. Nord University vil styrke den samfundsøkonomiske forskning relateret til det nordlige nord.

Nordland og Trøndelags amter er rige på naturressourcer og repræsenterer et betydeligt potentiale for bæredygtig værdi og jobskabelse. Nord University vil bidrage til udvikling af forskning og uddannelse, særligt inden for biovidenskab, erhvervsliv, samfundsvidenskab, sundhedsvidenskab, uddannelsesvidenskab og professionsvidenskab.

Nord University ligger i Sámeednam/Saepmie og er ansvarlig for forskning og udvikling inden for lule og sydsamiske sprog og kultur. Nord vil styrke samiske uddannelser og øge omfanget af tværfaglig samisk forskning.

Værdierklæring

Nord University vil være præget af kvaliteten af sin forskning og uddannelse og af dens sammenhæng: mellem studerende og ansatte, mellem uddannelser og arbejdsliv og mellem forskning og samfund. Vores elever og medarbejdere er vores vigtigste ressource.

Uddannelses- og arbejdsmiljøet på Nord University vil være baseret på deltagelse, respekt og inklusion. Nord University vil fortsætte med at udvikle principperne om akademisk frihed, lighed og mangfoldighed, høje etiske standarder og institutionel autonomi gennem godt lederskab, kollegialitet og socialt ansvar på alle niveauer i organisationen.

Nord University kerneværdier er:

  • respekt
  • Gennemsigtighed
  • Forbundethed
  • Kreativitet

Strategisk kerne

Nord University faglige profil vil bygge videre på vores strategiske kerneområder inden for uddannelse og forskning, der inddrager regionale fordele og krav samt nationale strategier og styrker universitetets ph.d.-uddannelser.

Placeringer

  • Bodø

    Universitetsalléen, 11, 8026, Bodø

Spørgsmål