Keystone logo
Nova Medical School

Nova Medical School

Nova Medical School

Introduktion

Dette er dens DNA: en lægeskole med et afslappet, men krævende akademisk miljø, der uddanner læger og ernæringseksperter, men frem for alt søger at uddanne komplette borgere.

NMS er en akademisk enhed under Universidade NOVA de Lisboa, og den har i øjeblikket 1.770 studerende i den integrerede mastergrad i medicin, 102 i bachelorgraden i ernæring og 497 postgraduate studerende. Det har i alt 858 professorer og forskere.

Strategien med gradvis integration af udenlandske lærere og forskere kombineret med antallet af internationale postgraduate-studerende (12%) og mobilitetsstuderende (12%) afslører ikke kun åbningen af fakultetet i udlandet, men også den internationale fremskrivning, det har opnået, og som det har til hensigt at styrke i fremtiden.

I 2022 nåede NMS, for syvende år i træk, den 1. position i rækken af optagelser til videregående uddannelser, i medicin, i Lissabon-området

Ernæringsvidenskab-kurset på NMS, der i vid udstrækning deles med undervisningen i medicin, er et stærkt satsning ud fra et integrativt synspunkt, hvor det er muligt at træne til tilegnelse af "praktiske forskningsfærdigheder", som giver den studerende mulighed for at forstå associationer og anbefalinger og sikre mere holistiske og effektive diagnoser og interventionsstrategier.

Det er den medicinske skole med det bedste lærer/studerende-forhold i de kliniske år i Portugal, og dets studerende har haft fremragende resultater i eksamen for adgang til speciale.

NMS er tilknyttet flere sundhedsenheder, hvilket giver mulighed for en række forskellige undervisningsmiljøer og mere udvidet viden om hospitalsvirkelighed og primær sundhedspleje.

Ydermere giver University Medical Center i Lissabon (Centro Médico Universitário de Lisboa - CMUL), som er et konsortium mellem NMS og Central Lisbon Hospital Center (Centro Hospitalar de Lisboa Central - CHLC), de studerende i NMS en bedre og mere integreret klinisk uddannelse.

Det privilegerede forhold, som NMS opretholder, hvad angår klinisk undervisning, med Universitetshospitalcentret i Lissabon Central, som vil blive placeret i det fremtidige East Lisbon Hospital (Hospital de Lisboa Oriental), førte til oprettelsen af CMUL – Lisbon University Medical Center, som for nylig blev udvidet til andre hospitalsenheder: Hospitalscentret i det vestlige Lissabon (Centro Hospitalar de Lisboa Ocidental) og Lissabon Psykiatrisk Hospitalscenter (Hospitalar Psiquiátrico de Lisboa), primær sundhedspleje i områderne for disse hospitalscentre og NOVA National School of Folkesundhed (Escola Nacional de Saúde Pública da NOVA).

Med denne udvidelse blev det omdøbt til CCAL – Academic Clinical Center of Lisbon, en struktur, der giver mulighed for bedre og mere integreret klinisk uddannelse til skolens studerende, hvilket giver bedre betingelser for løbende efteruddannelse af professionelle og fremmer en videnskabelig tilgang i plejepraksis. Hospital de Lisboa Oriental bliver den første portugisiske oplevelse, skabt fra bunden og fra begyndelsen af en ny hospitalsenhed, som vil have den tredobbelte mission: 1) Behandle/helbrede patienter; 2) Undervise/uddanne elever og uddanne sundhedsprofessionelle; 3) Undersøg/opdag sygdomsmekanismer og deres løsning.

Forskningspolens faciliteter, ud over forbedringen af uddannelsesaktiviteter (Bibliotek og MedSim), tillod skabelsen af fremragende forskningsrum, hvor mere end 40 grupper dedikeret til forskellige studieområder udvikler samarbejde og fremragende arbejde. Nova Medical Research omfatter 3 forskningsenheder: TOXOMICS (Center for Toxicogenomics and Human Health), CHRC (Comprehensive Health Research Centre) og iNOVA4Health – Advancing Precision Medicine, et program i translationel medicin.

NMS deltager også i R&D Unit: Center for Health Technology and Services Research (CINTESIS).

The Clinical Skills Training Center (NOVA MedSim) og Food Research Laboratory (LIA) er den seneste undervisningsstøtte, begge udstyret med avanceret udstyr til både før- og postgraduate træning og uddannelse. af undersøgelsen.

Ahed – Advanced Health Education, som Nova Medical School er stiftende partner af, blev lanceret i 2019. Det tilbyder en bred vifte af postgraduate programmer dedikeret til alle sundhedsprofessionelle, med en stor praktisk komponent og brug af simulering og praktiske cases, koordineret af et fakultet med stor erhvervserfaring.

Mission og mål

Nova Medical School blev oprettet ved lovdekret 481/77, udstedt den 15. november 1977. Det begyndte sine aktiviteter i det akademiske år 1977/1978.

Skolen er en af institutionerne på NOVA University of Lissabon. Dens ansvar er beskrevet i artikel 2 i skolens definerende vedtægter og politikker, offentliggjort i lov 8664/2009 bilag, udstedt 18. marts 2009 (Code of the Portuguese Republic, 2. serie, nummer 60, 26. marts 2009):

 • Skolens mission er den offentlige service at forberede fremragende fagfolk inden for medicinske videnskaber og andre sundhedsområder.
 • For at skolen kan udføre denne mission, forfølger den følgende mål:
  • Internationalt konkurrencedygtig forskning på tværfaglige områder, herunder forskning rettet mod løsning af samfundets sundhedsproblemer;
  • Undervisningskvalitet, i stigende grad med fokus på anden (master) og tredje (doktorgrad) cyklus, tilbyder akademiske programmer konkurrencedygtige nationalt og internationalt.
  • Etablering af et udvidet netværk af synergetiske sundhedsfeltsamarbejder med andre institutioner på Universidade Nova de Lisboa og videre;
  • At levere tjenester af høj kvalitet, der fører til effektiv forbedring af leveringen af sundhedsydelser og dets menneskelige ressourcer, nationalt og internationalt, nemlig i portugisisktalende lande.

Statistik

25 
Tilknyttede sundhedsenheder

623 
Fakultet

172 
Forskere

44 
Forskningsgrupper

183,3 
Bedste gennemsnitlige adgang til integreret master i medicin (Lissabon-området)

166,8 
National gennemsnitlig adgang til bacheloruddannelsen i ernæringsvidenskab

1770 
Medicinstuderende

102 
Ernæringsvidenskabelige studerende

497 
Postgraduate studerende

  Placeringer

  • Lisbon

   Campo dos Mártires da Pátria,130, 1169-056, Lisbon

  Programmer

  Spørgsmål