Keystone logo
© Carrianna Field
Oñati International Institute For The Sociology Of Law

Oñati International Institute For The Sociology Of Law

Oñati International Institute For The Sociology Of Law

Introduktion

Den Internationale Sociologiske Forenings Forskningsudvalg for Lovsociologi og Baskerlandets regering oprettede Det Internationale Institut for Retssociologi i Oñati , Gipuzkoa, Spanien i 1988. Fra starten skabte instituttet akademiske forbindelser og samarbejdsrelationer med forskellige Europæiske og ikke-europæiske universiteter ved at tilbyde faciliteter til seminarer, workshops, gæsteforskere og biblioteksforskning. Instituttet er som et resultat vokset til en vigtig base for det globale netværk af lærde, der arbejder med juridiske og samfundsvidenskabelige spørgsmål.

Instituttet ledes af en roterende videnskabelig direktør, senior akademisk administrator (André-Jean Arnaud, 1989-91; Paavo Uusitalo, 1991-92; Rogelio Pérez Perdomo, 1992-93; Roberto Bergalli , 1993-95; Johannes Feest, 1995 -97; Jacek Kurczewski, 1997-98; Pierre Guibentif , 1998-00; William Felstiner , 2000- 2002; Manuel Calvo-García, 2002-2003; Volkmar Gessner, 2003-2005; Joxerramon Bengoetxea , 2005-2007; Carlos Lista, 2007-2009; Sol Picciotto 2009-2011; Angela Melville 2011-2013; Adam Czarnota 2013-2016; Vincenzo Ferrari 2016-2018, Noé Cornago 2018-2020, Martin Ramstedt 2020-2022). Det videnskabelige direktør bliver gæsteprofessor på Universidad del País Vasco og, hjulpet af forskellige bestyrelsesudvalg, fører tilsyn med undervisning og workshop, udvikling af biblioteket, forholdet til baskiske universiteter og Instituttets publikationer. Den administrerende direktør er Maite Elorza Plazaola .

Instituttets internationale kandidatuddannelse i sociologi i jura tager op til 20 studerende årligt, normalt fra et dusin lande rundt om i verden: hidtil kommer studerende fra 55 lande. Kurser, der varer to uger hver fra september til marts, undervises af førende specialister, også fra hele verden. Fra april til september studerer og studerer studerende en afhandling under vejledning af specialister, hvor den bedste af disse specialer offentliggøres.

Instituttets socio-juridiske bibliotek, et af de mest omfattende i Europa, indeholder store samlinger på engelsk og spansk og vigtige materialer på fransk, tysk og italiensk. Biblioteket katalogiserer ikke kun bøger, men også individuelle kapitler og artikler inden for det socio-juridiske område, og kataloget er åbent tilgængeligt via Internettet. Instituttet byder besøgende velkommen på alle niveauer, fra doktorgrad og postdoktor til erfarne forskere, og tilbyder opholdsstipendier specielt til doktorander.

Fra april til juli afholdes ugentlige workshops, resultatet af en konkurrence af ansøgere, der foreslår emner og inviterer deltagere, mens instituttet tager sig af lokale arrangementer. Workshopperne samler førende internationale forskere, praktiserende læger og aktivister til intensive diskussioner, hvis resultater normalt offentliggøres enten i en af de bogserier, der er knyttet til instituttet, eller i det internationale internationale tidsskrift Oñati Socio-Legal Series. Andre møder kan også imødekommes efter ansøgning.

Instituttet er anbragt i en spansk renæssancebygning, der blev afsluttet i 1543 som en universitetsjuridisk skole. Bygningen, afstod af provinsregeringen ( "Diputación Foral") af Gipuzkoa, er blevet renoveret for at imødekomme biblioteket, administrative kontorer, lokaler til møder og klasser og en video-center. Denne bygning er beliggende i hjertet af gamle Oñati , en kort gåafstand fra en anden, der giver indkvartering for studerende, lærere og dem, der deltager i workshops på instituttet. Denne residens fra det 18. århundrede, Palacio Antía, stillet til rådighed af byen Oñati , er for nylig blevet renoveret og tilbyder fællesrum til sociale aktiviteter samt komfortabel, moderne indkvartering.

Placeringer

  • Oñati

    Av de Unibertsitate,8, 20560, Oñati

    Programmer

    Spørgsmål