Keystone logo
© TESS
Paris School of Economics

Paris School of Economics

Paris School of Economics

Introduktion

Etableret som en Foundation for Scientific Cooperation (Fondation de Coopération Scientifique) af CNRS, École des Hautes Études en Sciences Sociales (EHESS), École normale supérieure (ENS-PSL), École des Ponts ParisTech, INRAE og Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne, Paris School of Economics består af et samfund på næsten 140 forskere og 150 doktorandkandidater.

PSE forsker og underviser i økonomikurser på højeste internationale niveau, tilskynder aktivt til udveksling mellem økonomiske analytikere og andre samfundsvidenskabere, bidrager til økonomiske politiske debatter og gør sin videnskabelige forskning tilgængelig for offentligheden.

Paris School of Economics er den førende økonomiafdeling i Europa og blandt de fem bedste i verden ifølge RePEc-placeringen.

Det er ved programmet for investering i fremtiden (PIA) udpeget til en universitetsforskningsskole (EUR) med navnet Paris Graduate School of Economics (PgSE) og derved udstyret med 23 millioner euro over 10 år.

PSE's bestyrelse med Jean-Pierre-Danthine som formand består af de grundlæggende medlemsinstitutioner og PSE's videnskabelige partnere samt andre kvalificerede personer. PSEs direktør er Jean-Olivier Hairault, udnævnt af bestyrelsen efter råd fra CLEOR (Rådet for repræsentanter for PSEs akademiske og administrative personale). Det Videnskabelige Råd inkluderer førende internationale videnskabelige figurer og ledes af Pierre-André Chiappori. PSE's etiske komité overvåger anvendelsen af sit etiske charter under ledelse af Mireille Chiroleu-Assouline.

155157_pexels-photo-6141084.jpeg

Etik

PSE-etisk charter

PSE-undervisning og forskning er baseret på de højeste etiske standarder. Vores værdier afspejles i vores forsknings integritet, etik, ekspertise og uafhængighed, respekt for alle medlemmer af PSE-samfundet og vores sociale, samfundsmæssige og miljømæssige ansvar.

Som institution er PSE forpligtet til at tage en ansvarlig tilgang til alle sine aktiviteter og sikre engagement fra alle deltagere (studerende, lærere, forskere og supportmedarbejdere) til det samme. PSE vil tage alle passende skridt på en kollegial måde for at sikre, at dets værdier styrer opførsel for alle.

Til dette formål opretter PSE et etisk udvalg, hvis mål er at definere formen og indholdet af de forpligtelser, der er underlagt respekten for nedenstående værdier, og at definere de procedurer, der er designet til at sikre institutionens og alle dets medlemmers overholdelse af disse principper .

PSE-samfundet består af studerende i PSE-akkrediterede kurser, Ph.D. kandidater tilknyttet PSE, ansatte i PSE, medlemmer af PJSE og alle forskere og lærer-forskere tilknyttet eller tilknyttet PSE, uanset hvilken akademisk institution de er tilknyttet.

Vores værdier

  1. Videnskabelig integritet
  2. Forskningens frihed og uafhængighed
  3. Respekt for alle
  4. Socialt, samfundsmæssigt og miljømæssigt ansvar

Etisk udvalg

Etisk udvalg er en udløber af CLEOR. Ledet af en repræsentant for PSE-PJSE-ledelsen inkluderer den syv andre faste medlemmer, der repræsenterer Ph.D. kandidater, forskere og administrativt og teknisk personale.

EUR - Paris Graduate School of Economics

PSE-projektet "Paris Graduate School of Economics (PgSE)" blev valgt i den første runde af en indkaldelse af projektforslag til "Écoles Universitaires de Recherche, EUR" (University Research Schools), PIA3 (Investeringer i fremtiden). Programmet udvider Labex OSE (Open up economics) aktiviteter og sigter mod at integrere forskning på højeste niveau med fremragende undervisning.

Ledet af Agence Nationale de la Recherche og igangsat af ministeriet for videregående uddannelse, forskning og innovation og den generelle kommission for investeringer (CGI), har dette EUR-projekt til formål at fremme graduate school-modellen i Frankrig i tråd med regeringens plan at “styrke vores indflydelse og internationale omdømme [...] på et eller flere videnskabelige områder ved at samle kandidater og ph.d. kurser inden for et eller flere områder støttet af en eller flere forskningsinstitutioner på topniveau ”.

Vores mål

Paris Graduate School of Economics vil bygge på den erfaring, der er opnået gennem Labex OSE, for i høj grad at udvide sine aktiviteter og potentiale ved at udvikle en postgraduate - Masters og Ph.D. - studieprogram i økonomi på verdensplan, udvidelse og diversificering af videnskabelige mål - metoder, objekter, data - og uddybning af udveksling med andre discipliner, alt sammen med fortsat engagement med de grundlæggende institutioner, laboratorier og partnere i PSE og OSE.

155158_pexels-photo-5965713.jpeg
Charlotte May / pexels

Jourdan Campus (PSE / ENS)

Campusfornyelsen (2013-2017)

Den 23. februar 2017 blev den nye ENS-PSE-bygning på mere end 12.000 m² beliggende på Jourdan-campus i det 14. arrondissement i Paris officielt indviet af præsident François Hollande. Også til stede var ministeren for skoler og videregående uddannelse og forskning Najat Vallaud-Belkacem, borgmesteren i Paris, Anne Hidalgo, og præsident for Regionalrådet for Île de France, Valérie Pécresse.

Nøgle datoer

2007 - Ile-de-France-regionen for det meste og byen Paris og den franske stat for resten besluttede at finansiere opførelsen af en ny bygning på Jourdan-campus til PSE og ENS.

2011 - TVAA-agenturet (Thierry Van de Wyngaert, Véronique Feigel Associated Architects) foreslog et ambitiøst og elegant projekt i den arkitektoniske tradition for dets nærmeste miljø. Se modellerne og 3D-projektet.

2017 - Opførelsen, der startede i efteråret 2013, slutter i begyndelsen af 2017, når PSE-samfundet er samlet på en enkelt campus: Lær mere om campusfornyelsen. Indvielsen var 23. februar 2017 (læs denne nyhed). I 2017 fejrer PSE også sit 10-års jubilæum!

Nøgletal

49 mio. € (alle udgifter blandet): 31,5 mio. € Région Ile-de-France, 14,5 mio. € stat, 3 mio. € Paris rådhus

En ny bygning på 12.500 m² (på en 1 hektar stor campus): 6300 m² PSE, 3900 m² ENS, 2300 m² fælles - inklusive et amfiteater på 300 pladser, et SHS-bibliotek på 870 m² med mere end 50.000 bøger, et studiehjem. ..

Næsten 2.000 brugere: studerende, lærere, forskere og administratorer ENS og PSE.

Bygningen er certificeret "Bâtiments Tertiaires Démarche HQE / Label BBC Effinergie".

Placeringer

  • Paris

    48 Boulevard Jourdan, 75014 Paris, 75014, Paris

    Spørgsmål