Keystone logo
PTIQ Jakarta

PTIQ Jakarta

PTIQ Jakarta

Introduktion

PTIQ Institute (Perguruan Tinggi Ilmu Al-Qur'an) er det første college i verden, der specifikt husker og studerer Koranen. To år efter at PTIQ blev grundlagt, åbnede Det Islamiske Universitet i Madinah, Saudi-Arabien, et særligt fakultet for Koranens videnskab, og PTIQ tjente som inspiration.

PTIQ har eksisteret i mere end et kvart århundrede. PTIQ blev grundlagt den 1. april 1971. Dens grundlægger er Ihya Ulumudin Foundation forvaltet af KH. Mohammad Dahlan (religionsminister 1967-1971), Prof. KH. Ibrahim Hosen, LML og KH. Ahmad Zaini Miftach (Grand Imam af Istiqlal-moskeen).

Den 12. maj 1973 blev ledelsen af dette institut imidlertid overdraget til Al-Qur'an Education Foundation, som blev grundlagt af generalløjtnant (Purn.) DR. H. Ibnu Sutowo. Nu fortsættes fundamentet af en af Ibnu Sutowos sønner, H. Ponco Susilo Nugroho.

Oprettelsen af PTIQ var motiveret af bevidstheden om den stigende knaphed på lærde, der er eksperter i Koranen (især hafiz), mens det indonesiske folks behov for lærde, der er eksperter inden for Koranen, er meget presserende. Dette gælder især da National I Musabaqah Tilawatil Qur'an (MTQ) i Makassar i måneden Ramadan 1968 er blevet en rutinemæssig tidsplan.

Placeringer

  • South Jakarta

    South Jakarta, Indonesien

    Spørgsmål