Keystone logo
Silesian University - School of Business Administration

Silesian University - School of Business Administration

Silesian University - School of Business Administration

Introduktion

Vi giver læring mening.

På School of Business Administration mødes banebrydende forskning med familieatmosfære på et regionalt offentligt universitet. Vores campusser er i regionen, men vores ideer er ikke begrænset af stedet. Med knap 3.000 studerende hører vi til noget mindre videregående uddannelsesinstitutioner. Alligevel gør forholdet mellem elever og lærere på 15:1 vores elever i stand til at udvikle sunde en-til-en mentorforhold med deres vejledere, hvilket giver dem indsigt og hjælp på måder, som ville være umulige i et større klasseværelse. Inden for Business Gate Academy får eleverne værdifulde praktiske og problemløsningsevner, når de arbejder med rigtige business cases. På Silesian University inspirerer vi din vækst og udvikler din naturlige kreativitet. Din succesfulde fremtid er vores drivkraft!

190437_0I0A98962.jpg

Det schlesiske universitet i Opava (SU), etableret i 1991, har tre fakulteter og to universitetsinstitutter:

 • Det Filosofiske og Naturvidenskabelige Fakultet i Opava
 • Handelshøjskolen i Karviná
 • fakultetet for offentlig politik i Opava
 • det matematiske institut i Opava
 • Institut for Fysik i Opava

The Silesian University er et legitimt medlem af European University Association og indehaver af en prestigefyldt HR Excellence in Research Award. I 2022 rangerede SU 231-240 i QS EECA University Rankings. Alle udbudte uddannelser er fuldt akkrediteret af Ministeriet for Undervisning, Ungdom og Sport i Tjekkiet.

Vi er åbne over for verden.

Kunne du tænke dig at studere, arbejde eller udføre din forskning i udlandet? Internationalisering er en af kernestenene i vores mission, og SU SBA samarbejder med mere end 60 universiteter hovedsageligt i Europa, men også i USA, Japan, Taiwan eller Kina, hvilket giver rige muligheder for sine studerende og ansatte, uanset om det er via Erasmus+, Horizon 2020 eller en række andre udvekslingsprogrammer og individuelle stipendier. I 2023 blev STARS EU-alliancen, som SU er stolt medlem af, tildelt den prestigefyldte European University-status af Europa-Kommissionen.

Kan videnskab være sjovt?

De unge, der studerer på vores universitet med interesse, handlekraft og iver efter at opklare mysterier og opdage nye ting, giver et bekræftende svar på spørgsmålet. Studerende på såvel postgraduate masteruddannelser som ph.d.-uddannelser kan deltage i forskningsaktiviteter og ansøge om et årelangt stipendium i Student Grant Competition.

Statistik

 • Internationale studerende:

  10%

 • 0
 • Student -til -fakultet forhold:

  15 til 1

Campus funktioner

Vores campus byder på det bedste fra begge verdener, både studieliv og socialt liv. De studerende kan drage fordel af vores moderne universitetslokaler, herunder sovesale, bibliotek eller sportsfaciliteter.

Studenterbolig

Alle vores internationale studerende har en garanteret plads i vores universitetskollegie Na Vyhlídce, der ligger kun 10 minutters bustur fra hovedfakultetets bygning. Studerende kan leje dobbeltværelser, der er fuldt udstyret med Eduroam wi-fi, møbler, lagner eller køkkenredskaber. Det fælles fuldt udstyrede køkken er tilgængeligt på hver etage, samt tøjvask. Receptionen er åben 24/7. Udover indkvartering er campus Na Vyhlídce hjemsted for vores universitetsbibliotek, professionelt center for turisme, afdelingen for turisme og fritidsaktiviteter, kontor for internationale forbindelser, fitnesscenter og endda nogle klasseværelser. Indkvartering for de studerende er meget rimeligt fra €160 om måneden.

  Indlæggelser

  En ansøgning om en kandidatuddannelse i erhvervsøkonomi og ledelse (fuldt undervist på engelsk) kan indsendes online inden for få minutter. Der kræves ingen obligatoriske dokumenter såsom engelsksprogede certifikater for at vedhæfte ansøgningen. Så enkelt er det! Inden for en uge efter en vellykket optagelsesprøve, som afholdes online, udsendes et optagelsesbrev.

  Obligatoriske dokumenter (ved fysisk tilmelding i Karviná, CZE):

  • Officielt bekræftede kopier af et eksamensbevis, der beviser eksamen fra bachelor- eller opfølgende kandidatuddannelser eller kandidatuddannelser.
  • Ansøgere, der har gennemført en uddannelse i udlandet, skal begrunde en bekræftet kopi eller original af afgørelsen om anerkendelse af udenlandske videregående uddannelser i Tjekkiet , medmindre andet er angivet i en international aftale.

  Visumkrav

  Studerende fra lande uden for EU skal have et visum eller en opholdstilladelse. Det tjekkiske visum udstedes af den tjekkiske ambassade eller det tjekkiske konsulat i dit hjemland, hvor du også kan få flere oplysninger. Bemærk venligst, at hele proceduren kan tage op til 60 dage, så det anbefales at ansøge om visum i god tid i forvejen.

  Stipendier og finansiering

  Studielegater

  For at tildele enestående præstationer og tiltrække studerende af højeste kaliber fra hele verden, er School of Business Administration glade for at tilbyde et system med stipendier til studerende, der er indskrevet på kandidatuddannelsen i økonomi og ledelse. Hvert akademisk år kan dekanen for SU SBA tildele et engangsstipendium på det maksimale beløb på CZK 50.000 (ca. EUR 2.000) til maksimalt 8 talentfulde udenlandske studerende. Kandidatstuderende kan også modtage et meritbaseret stipendium for studieresultaterne for deres 1. år, der spænder fra CZK 10.000 til CZK 50.000 (ca. EUR 400 - EUR 2.000) afhængigt af deres vægtede studiegennemsnit, der ikke overstiger 1,70.

  Statsstipendier

  Den Tjekkiske Republiks regering tilbyder årligt stipendier inden for rammerne af sin udenlandske udviklingsbistand. Disse såkaldte regeringsstipendier støtter studerende fra Bosnien-Hercegovina, Etiopien, Georgien, Cambodja, Moldova, Ukraine og Zambia, som gerne vil studere på offentlige universiteter i Tjekkiet. Den Tjekkiske Republik yder stipendier til studier, der forfølges både på tjekkisk og på engelsk (i opfølgende master- og doktorgradsuddannelser). Fristen for indsendelse af ansøgninger for studieåret 2024/2025 er den 30. september 2023 . Yderligere information er tilgængelig her .

  Visegrad-stipendier

  Borgere fra V4-lande ( Tjekkiet, Ungarn, Polen og Slovakiet ) og statsborgere fra Albanien, Armenien, Aserbajdsjan, Hviderusland, Bosnien-Hercegovina, Georgien, Kosovo, Nordmakedonien, Moldova, Montenegro, Serbien og Ukraine er berettiget til op til 4 semestre -stipendium under Visegrad-fonden. Visegrad-stipendier støtter bachelor-, master- og ph.d.-studerende og forskere ved universiteter i Visegrad-gruppens lande, herunder Tjekkiet. Der er åbent for ansøgninger siden februar, og deadline er 15. marts hvert år. Mere information om dette stipendium er tilgængelig her .

  Ranglister

  The Silesian University er et legitimt medlem af European University Association og indehaver af en prestigefyldt HR Excellence in Research Award . I 2022 rangerede SU 231-240 i QS EECA University Rankings . Alle udbudte uddannelser er fuldt akkrediteret af Ministeriet for Undervisning, Ungdom og Sport i Tjekkiet.

  Studenterklæringer

  Placeringer

  • Karvina

   Silesian University in Opava School of Business Administration in Karviná Univerzitní nám. 1934/3, 73340, Karvina

  Programmer

  Spørgsmål