Keystone logo
Sultan Qaboos University

Sultan Qaboos University

Sultan Qaboos University

Gratis foredrag!!!! Emne: "Natur og muligheder for postgraduate studier i naturressourceøkonomi på <span translate="no">Sultan Qaboos University</span>"

Præsenteret af: Dr.Ibtisam Al Abri 3. Dato: Torsdag 29. december 2022 4. Tid: 15:00 - 16:00 (MCT-tid) 5. Klik på linket læs mere Eller ring: (US) +1 401-702-0709 PIN: 578 970 636#

Introduktion

Sultan Qaboos University er realiseringen af løftet annonceret af Hans Majestæt Sultan Qaboos Bin Said under 10-årsdagen for Omans nationaldag i 1980. Byggeriet startede i 1982, og de første Sultan Qaboos University studerende blev indskrevet i 1986. I overensstemmelse med Hans Majestæts kongelige direktiver begyndte universitetet med fem kollegier; nemlig medicin, teknik, landbrug, uddannelse og videnskab. Desuden blev College of Arts etableret i 1987 efter College of Commerce and Economics, som blev udviklet i 1993. College of Law sluttede sig til universitetet i 2006 og endelig blev College of Nursing etableret i 2008.

Designet og konstruktionen af campus blev udført med stor opmærksomhed på opfyldelsen af disse mål, med det overordnede udseende af bygningerne omhyggeligt planlagt for at imødekomme de fysiske, intellektuelle og åndelige behov hos studerende, fakulteter og ansatte.

Beliggende i en dal under det skarpe panorama af de nærliggende foden af Oman-bjergene, er universitetet et smagfuldt udvalg af bygninger designet med buer og gårdhaver og bygget i hvid og pink sandsten på en måde, der afspejler traditionel omansk og islamisk arkitektur. Universitetet blev bygget på en akse i dalen med den ene ende rettet mod Mekka.

Denne akselinje starter ved indgangen til universitetet, løber gennem administrationsbygningen med dens massive omanske døre og strækker sig uafbrudt gennem midten af de akademiske bygninger til universitetsmoskeen i den vestlige ende af campus. Moskeen, med sin store kuppel og minareter, er beliggende på den højere grund af campus og er synlig fra mange punkter inden for og omkring universitetet.

I designperioden blev universitetets landskabspleje nøje overvejet, og de oprindelige beplantninger er siden blevet til grønne haver og blomsterbede. Plantningerne omfatter arter, hjemmehørende i Oman og andre Golfregioner, der vokser og blomstrer i et tørt miljø. Landskabet giver skygge fra solen, læ mod vinden og en pragtfuld farvevisning fra blomster og løv hele året rundt.

Den traditionelle islamiske adskillelse af kønnene opretholdes i universitetets arkitektur. Der er separat adgang til bygninger gennem nedre og øvre gangbroer for mænd og kvinder og separate siddepladser i klasseværelserne.

Alt i alt portrætterer campus den rige arv fra Oman og islam, mens den inkorporerer alle effektiviteterne i det moderne liv. Resultatet er et uddannelses- og bomiljø, der er både funktionelt og attraktivt.

Højdepunkter fra Hans Majestæt Sultan Qaboos Bins tale under sit besøg i Sultan Qaboos University den 2. maj 2000

 • Vi er stolte af dette universitet; og mere end det, vi er stolte af dig i Oman og andre steder.
 • Viden er fornyelig, og vi skal tilføje noget nyt til verdensviden.
 • Vi ønsker, at dette skal være et universitet i verdensklasse.
 • Undertrykkelsen af ideer og tanker er en stor synd, og vi vil aldrig tillade nogen at kvæle tankefriheden.
 • Vores religion står for viden og tanke. Det har aldrig på noget tidspunkt været imod forespørgsel eller videnssøgning.
 • Der er ingen tvivl om, at økonomien er grundlaget for alt. Jo større nationalindkomst et land har, jo stærkere vil dets økonomi være. Derfor er nationalindkomsten altid vigtigere end statens indtægter. Nationalindkomsten repræsenterer landets vigtigste indtægtskilde.
 • Man bør starte med det grundlæggende og derefter fortsætte støt derfra. Efterhånden som udviklingshjulet fortsætter med at dreje, vil der blive opnået flere fremskridt.

Vision

SQUs vision er at fortsætte sin nationale førende rolle inden for videregående uddannelse og samfundstjeneste og også at blive internationalt anerkendt for innovativ forskning, kvaliteten af sine kandidater og strategiske partnerskaber.

Mission

At udmærke sig i undervisning og læring, forskning og innovation og samfundstjeneste ved at fremme principperne for videnskabelig analyse og kreativ tænkning i et kollegialt og stimulerende miljø og deltage i produktion, udvikling og formidling af viden og interagere med nationale og internationale samfund .

Værdier

Sultan Qaboos University er forpligtet til at bevare følgende kerneværdier:

 • Excellence
 • Loyalitet
 • Integritet
 • Troværdighed
 • Egenkapital
 • Forpligtelse
 • Kollegialitet

Mål

Som det fremgår af universitetsloven udstedt ved kongeligt dekret nr. 71/2006 af 2. juli 2006, sigter Sultan Qaboos University mod at nå følgende mål inden for de nævnte områder:

Videregående uddannelse

 1. Graduering af alumni-kohorter, der værdsætter deres kulturelle og islamiske arv og er ivrige efter at styrke deres tro på Gud og deres loyalitet over for nationen og sultanen.
 2. Forberedelse af omanske unge, der er stærke i moral, engageret i videnskabelig undersøgelse, kvalificeret akademisk og trænet til at være selvafhængige og klar til kontinuerlig tjeneste for deres land.
 3. Forberedelse af kreative og innovative omanske unge, som er livslange selvlærere.
 4. Tilvejebringelse af specialister og eksperter fra Oman inden for forskellige områder, under hensyntagen til markedets skiftende behov og arbejder inden for rammerne af statens politik om ressourceudvikling.
 5. Konstant modernisering af uddannelsesprocessen på bachelor- og postgraduate niveau.

Forskning

 1. Udfør forskning og undersøgelser, både teoretiske og anvendte, for at tjene samfundet og bidrage til generering af videnskabelige løsninger på sociale og økonomiske problemer.
 2. Forskning knyttet til Sultanatets omfattende udviklingsplaner og sociale vision.
 3. Forberedelse af omanske videnskabsmænd, forskere og eksperter, der er i stand til at udføre organiseret, systematisk og innovativt arbejde inden for forskellige områder af videnskab, kunst og teknologi.

Samfundstjeneste

 1. Deltagelse i samfundstjeneste og udvikling gennem direkte og kontinuerlig interaktion med økonomiske, sociale og kulturelle institutioner og levering af videnskabelig og teknisk rådgivning for at sætte disse institutioner i stand til at udnytte universitetets færdigheder og ekspertise.
 2. Udvikling af menneskelige ressourcer gennem kontinuerlige akademiske og træningsprogrammer for sociale institutioner og gennem formidling af videnskabelig og menneskelig viden i hele landet.

Samarbejde med andre akademiske institutioner

 1. Internationale forbindelser og udveksling med andre akademiske institutioner, især dem i Gulf Cooperation Council-landene.
 2. Interaktion med international akademisk erfaring inden for alle områder af tanke, videnskab og kultur.

Præstations evaluering

Brugen af evalueringsundersøgelser udført af konsultationshold, især inden for følgende områder:

 1. Tilrettelæggelse af forholdet mellem universitetsrådet og universitetets institutioner på både fagligt og administrativt område på en måde, der muliggør en smidig drift og funktion.
 2. Udvikling af undervisningsprogrammer og kvalitetsstandarder og tilskyndelse til elevaktiviteter.
 3. Uddannelse, der udvikler det akademiske personales færdigheder og forbedrer præstationen; også skabelsen af passende incitamenter.
 4. Udvikling af akademiske forskningsplaner og programmer og tilrettelæggelse af forskeruddannelse.
 5. Samarbejde med førende internationale universiteter og institutioner.

Placeringer

 • Seeb

  Sultan Qaboos University, 123, Seeb

Spørgsmål