
Master of Arts i menneskerettigheder i det digitale samfund
Tallinn, Estland
VARIGHED
2 Years
SPROG
Engelsk
TEMPO
Fuldtid
ANSØGNINGSFRIST
Anmod om ansøgningsfrist
TIDLIGSTE STARTDATO
Anmod om den tidligste startdato
STUDIEAFGIFTER
EUR 2.300 / per semester
STUDIEFORMAT
På campus
Introduktion
Kandidatuddannelsen i Menneskerettigheder i det digitale samfund er skabt for at imødekomme nye udviklinger og udfordringer inden for jura og samfund, der er opstået i forbindelse med den stadigt stigende digitalisering.
Programmet giver en unik mulighed for at engagere sig i spørgsmål som hvad er grænserne for ytringsfriheden online, eller hvad er suverænitet over det digitale miljø? Eller hvordan balancerer man menneskerettigheder i onlinemiljøet? Dette program vil give eleverne de færdigheder, der er nødvendige for at analysere virkningerne af digitalisering på menneskerettigheder og lovgivning generelt. Kurserne har en balance mellem teori og praksis problemstillinger og opgaver. De studerende vil blive opmuntret til at anlægge et kritisk perspektiv, undersøge aktuelle emner, som de føler, at de brænder for, og fremhæve fejl i det nuværende system.
Hvorfor studere hos os?
- God kvalitet og varierede undersøgelser vil give en dyb forståelse af forskellige aspekter af menneskerettigheder i den digitale æra.
- Underviserne har internationale netværk, der gør det muligt at arrangere spændende internationale arrangementer, hvor studerende kan deltage.
- Efter endt uddannelse vil du have en bred vifte af internationale og indenlandske karriereveje at vælge imellem – f.eks internationale organisationer, domstole, ngo'er og medievirksomheder.
- Programmets forskningsfokus garanterer, at du vil udvikle de færdigheder og viden, der er nødvendige for ph.d.-studier.
- Unik mulighed for at udforske digitaliseringens indvirkning på samfundet generelt og menneskerettigheder i særdeleshed.
Hvorfor School of Governance, Law, and Society?
- Underviserne har internationale netværk, der gør det muligt at arrangere spændende internationale arrangementer, hvor studerende kan deltage.
- Vores alumner har haft stor succes med at finde job. Vores alumner omfatter medlemmer af parlamentet, dommere, anklagere, notarer, advokater og embedsmænd.
- SOGOLAS og jurastudieområdet er på forkant med at implementere en bred vifte af innovative studiemetoder, som gør dit studie varieret og spændende. Du vil udvikle forskellige overførbare færdigheder som at udføre forskning, kritisk analyse, syntese af komplekse ideer og præsentationsevner.
- Moderne studiemiljø – SOGOLAS ligger i den nye naturvidenskabelige bygning i Tallinn University – Astra – der har gode betingelser for studier og fritid. Der er et bibliotek med et døgnåbent studieværelse, en studentercafé og et hyggeligt atrium. E-studiemuligheder er meget brugt, da kurser inkorporerer onlinematerialer, videoforelæsninger, tests.
- Internationale muligheder – SOGOLAS har snesevis af ERASMUS-partnerskabskontrakter, der gør det muligt for dig at tage til udlandet for at nyde det europæiske studieliv.
Galleri
Ideelle studerende
Hvem søger vi?
MA-uddannelsen i Menneskerettigheder i det digitale samfund er ideel til studerende, der har en passion for menneskerettigheder og et ønske om at få indflydelse i enten den offentlige eller private sfære. Men det er også skræddersyet til dem, der har en stor interesse for, hvordan internettet har ændret samfundets måde at fungere på, og i de problemer, der opstår, når man forsøger at anvende traditionelle retsregler på onlineverdenen. Programmet er udviklet til at give dig mulighed for at fokusere på et af disse hovedspørgsmål (menneskerettigheder og digitalisering), samtidig med at du får forståelse for det andet. Du behøver ikke nogen detaljeret viden om jura eller digitalisering for at studere på dette program, bare entusiasme og motivation til at udvikle de nødvendige færdigheder og viden under dit studie.
Indlæggelser
Læreplan
Kursusoversigt
Uddannelsen er i cyklusstudieform. Forelæsninger og seminarer finder sted på hverdage, og den nominelle tid til at gennemføre programmet er fire semestre. Uddannelsen er sammensat af obligatoriske jurakurser (54 ECTS), valgfrie jurakurser (24/36 ECTS), åbne valgfag (6 ECTS), kandidatspeciale (24 ECTS) og obligatorisk praktik (6 ECTS). Formålet med praktikopholdet er at give de studerende mulighed for at anvende de færdigheder og viden, der er erhvervet i klasseværelset, ved at arbejde under ledelse af en praktiserende juridisk professionel. De studerende deltager desuden i et tværfagligt projekt (6 ECTS), som giver endnu en mulighed for at øve de færdigheder, de har udviklet. Kurserne indeholder en blanding af fag, der omhandler menneskerettigheder og digitalisering og giver desuden mulighed for at udvikle forskningskompetencer gennem de fire semestre.
Karrieremuligheder
Post-graduate destinationer
Uddannelsen udvikler viden og færdigheder, der åbner op for forskellige karriereveje i den moderne juridiske verden. Forskellige muligheder vil være tilgængelige for dig i både den offentlige og private sektor.
Offentlige sektor:
- Jobs i internationale organisationer som FN, Det Europæiske Råd og EU – alle disse institutioner har et stigende behov for specialister i menneskerettigheder og digitalisering.
- Jobs i internationale domstole – både Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol og EU-Domstolen har brug for flere eksperter, der kan rådgive dommere om aktuelle menneskerettighedsspørgsmål.
- Den indenlandske offentlige sektor – offentlige forvaltningsinstitutioner i EU og andre stater er nødt til at modernisere deres forståelse af international ret og menneskerettigheder i lyset af ny udvikling, så der er efterspørgsel efter eksperter med den nødvendige viden, som kan engagere sig i disse nye udfordringer.
- Akademia – da uddannelsen har et forskningsfokus, vil det forberede dig til videregående studier på ph.d.-uddannelser rundt om i verden.
Private sektor:
- Medievirksomheder – både globale og regionale medievirksomheder står over for forpligtelser til at sikre menneskerettigheder i deres daglige aktiviteter. Der dannes teams, som har til opgave at udvikle og implementere interne regler på området.
- Juridiske konsulentvirksomheder – flere og flere tvister opstår om relationer og krænkelser i det digitale rum.
- NGO'er – både store internationale ngo'er som Human Rights Watch og ngo'er med lokal betydning skal tage højde for den globale udvikling inden for international lov og menneskerettigheder.